تجهیزات شبکه

انواع کارت شبکه بر اساس نوع اتصال به کلاینت

خرید کابل شبکه

انواع کارت شبکه بر اساس نوع اتصال به کلاینت

همانطور که در مقاله اصلی کارت شبکه اشاره کردیم، کارت های شبکه بر اساس نوع اتصال به دستگاه مشتری قابل دسته بندی و تفکیک هستند. به طور کلی دو روش ارتباط با کلاینت وجود دارد که شامل پورت USB و اسلات PCI می شود. در این مقاله قصد داریم به توضیح انواع پورت USB و اسلات PCI و ویژگی های هر کدام بپردازیم.

انواع کارت شبکه بر اساس نوع اتصال به کلاینت

به طور معمول انواع اسلات های PCI مورد استفاده در کارت های شبکه شامل نسخه Legacy و PCI Express  می شود که از نظر فرم ظاهری و پهنای باند با یکدیگر تفاوت دارند. حداکثر پهنای باند قابل ارائه توسط اسلات PCI Legacy برابر با 133 مگابایت بر ثانیه است که این رقم در اسلات PCI-E نسل اول به 250 مگابایت بر ثانیه افزایش یافته است. اولین نسخه از رابط PCI (که بیشتر با نام Legacy شناخته می شود) در سال 1993 معرفی شد و 11 سال بعد نیز PCI-E x1 در دسترس شرکت های تولید کننده تجهیزات توسعه قرار گرفت. در سال های بعد نیز نسخه های X2/X4/X8/X16 از اسلات PCI طراحی و در تجهیزات شبکه مختلف از جمله PC ها به کار رفت.انواع کارت شبکه بر اساس نوع اتصال به کلاینت

ابعاد و فرم ظاهری اسلات های PCI در نسخه های مختلف، تفاوت هایی با یکدیگر دارند و در کنار موارد ظاهری، مشخصات فنی آنها از نظر پهنای باند نیز متفاوت است. به همین دلیل کارت های شبکه وایرلس سری N که پهنای باند کمتری نسبت به سری AC منتقل می کنند، از اسلات های قدیمی PCI-E بهره می برند. در حقیقت پهنای باند مورد نظر شرکت تولید کننده، تعیین کننده نوع اسلات به شمار می آید. هنگام خریداری کارت شبکه PCI باید به نوع اسلات های موجود در کامپیوتر شخصی خود و نوع رابط کارت دقت کنید. در صورت انتخاب محصول اشتباه، امکان استفاده از آن روی کامپیوتر شخصی شما وجود ندارد.

انواع کارت شبکه بر اساس نوع اتصال به کلاینت

مبحث کارت های شبکه USB پیچیدگی کمتری نسبت به انواع PCI دارد و دلیل آن هم وجود دو نسخه پورت USB رایج در میان کارت های شبکه وایرلس است. در حال حاضر کارت های شبکه USB از دو نسخه پورت USB 2.0 و USB 3.0 بهره می برند و شرکت های تولید کننده برای دستیابی به شبکه وایرلس AC باید از پورت USB 3.0 استفاده کنند.

انواع کارت شبکه بر اساس نوع اتصال به کلاینت

دو دلیل اصلی برای این موضوع وجود دارد:

  • پهنای باند پورت USB 3.0 در حدود 10 برابر بیشتر از نسل گذشته است. یعنی یک دستگاه مجهز به پورت USB 3.0 می تواند در بهترین شرایط پهنای باند 4.8 گیگابیت بر ثانیه را منتقل کند.
  • شدت جریان قابل انتقال توسط پورت USB 3.0 برابر با 900 میلی آمپر است، در حالی که این رقم در پورت های USB 2.0 برابر با 500 میلی آمپر بود.

در نتیجه شرایط ایده آلی در رابط USB 3.0 برای فراهم ساختن شبکه وایرلس سری AC و پهنای باند قابل توجه آن وجود دارد. از سوی دیگر نمونه های مجهز به رابط نسل سوم USB با توجه به استاندارد وایرلس جدیدتر و قدرتمندتر، با قیمت گران تری به فروش می رسند.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا