آموزش نصب و راه اندازی مودم دی لینک DSL-2790U
پس از بررسی مودم دی لینک DSL-2790U در مجله خبری نت ران، اکنون زمان آن فرا رسیده تا مراحل نصب و راه اندازی آن را به همراه توضیح کامل رابط کاربری مودم در اختیار کاربران مجله خبری نت ران قرار دهیم.
برای راه اندازی مودم روتر همانند سایر مدل ها و برند های موجود در بازار با وارد کردن آدرس 192.168.1.1 در مرورگر با صفحه لاگین مواجه می شویم. در این بخش طبق معمول با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور admin وارد پنل تنظیمات می شویم.
در صفحه اصلی بخش تنظیمات مودم دی لینک، ویزارد راه اندازی آسان به چشم می خورد که با کلیک روی آن وارد پروسه نصب سریع می شوید.
رابط کاربری دی لینک DSL-2790 ابتدا به شما نشان می دهد که پروسه نصب سریع شامل 5 مرحله کلی و البته چندین زیر مجموعه می شود.
اولین گام برای راه اندازی مودم، تنظیم تاریخ و ساعت است که با انتخاب تهران و فعال کردن تیک تنظیم اتوماتیک، دیگر نیازی به وارد کردن اطلاعات به صورت دستی وجود ندارد.
در صفحه بعد می توانید نوع دسترسی پورت WAN را بین دو گزینه DSL و Ethernet انتخاب کنید که با توجه به اینکه قصد نصب مودم روی سرویس ADSL را داریم، گزینه مربوط به این مورد را انتخاب می کنیم. در بخش های بعدی این صفحه نیز تنظیمات VPI و VCI وارد می شود که با توجه به شرکت سرویس دهنده، متفاوت است. البته امکان اسکن این دو مورد به صورت اتوماتیک توسط مودم وجود دارد. در بخش انتهایی نیز نام کاربری و کلمه عبور سرویس اینترنت شما که توسط شرکت ارائه دهنده در اختیارتان قرار گرفته را باید وارد کنید.
کنون بر اساس چهار گزینه موجود، سطح امنیتی ارتباط بی سیم مودم را مشخص کنید. در صورت انتخاب گزینه None ارتباط بی سیم شما بدون رمز عبور راه اندازی شده و هر کاربری که در محدوده شبکه بی سیم مودم قرار داشته باشد، قادر به اتصال خواهد بود. توصیه می شود که با انتخاب گزینه WPA2-PSK بهترین سطح امنیتی را برای شبکه بی سیم اعمال کنید. همانطور که در تصویر مشخص است، آداپتور وایرلس مودم دی لینک 2790 از پلتفرم امنیتی WPA2 برای رمز گزاری روی شبکه بی سیم پشتیبانی می کند. در انتهای این صفحه نیز رمز اتصال به شبکه وایرلس را وارد کنید.
در ادامه نیز می توانید رمز ورود به صفحه تنظیمات مودم دی لینک را تغییر دهید.
اکنون رابط کاربری، شرح مختصری از تنظیمات اعمال شده توسط شما ارائه می دهد و با کلیک روی گزینه Apply همه تنظیمات تائید می شود. به این ترتیب مودم دی لینک شما اکنون آماده استفاده است.
منوی Advanced شامل امکاناتی همچون تنظیم DNS، پورت فرواردینگ، کنترل دسترسی بزرگسالان، قابلیت روتینگ یا مسیریابی، کیفیت سرویس یا QoS، فیلتر کردن تجهیزات بر اساس مک آدرس و DNS دینامیک می شود.
زیر منوی 3G Configuration در ابتدا به شما نشان می دهد که چه دستگاهی به پورت USB 3.0 متصل شده است. در صورتی که مودم 3G متصل شود، در این بخش می توانید نام دستگاه را مشاهده کنید.
تنظیمات مربوط به قابلیت اشتراک گزاری تجهیزات در زیر منوی SAMBA قرار دارد. فعال یا غیر فعال کردن سرور SAMBA، نام شبکه کاری، رمز عبور دسترسی به فضای ذخیره سازی اشتراکی، فعال یا غیر فعال سازی فضای ذخیره سازی و دسترسی کاربران ناشناس در شبکه از ویژگی های منوی سامبا در رابط کاربری مودم دی لینک به شمار می روند.
در منوی Management ویژگی هایی مانند راه اندازی مجدد مودم روتر، بک آپ گیری از تنظیمات، به روز رسانی میان افزار، کنترل دسترسی، عیب یابی و لاگ اوت کردن تعبیه شده اند.
در منوی STATUS شرح وضعیت ویژگی های مختلف مودم دی لینک وجود دارد.
در زیر منوی Internet Setup که در منوی اصلی Setup قرار دارد، امکان افزودن یک یا چند تنظیمات از سرویس های ADSL دیگر وجود دارد.
در زیر منوی Basic شبکه بی سیم می توانید نام شبکه، حالت استاندارد 802.11، کانال های وایرلس، پهنای باند و قابلیت نمایش یا عدم نمایش شبکه بی سیم مشاهده می شود.
در نهایت به زیر منوی Wi-Fi Advanced می رویم تا تنظیمات پیشرفته مودم دی لینک DSL-2790U را در بخش شبکه وایرلس بررسی کنیم. در صورتی که مشکلی برای ارتباط مودم با تجهیزات بی سیم وجود ندارد، نیازی به اعمال تغییر در این زیر منو وجود ندارد.
در زیر منوی Local Network نیز تنظیماتی برای مودم دی لینک DSL-2790U در حالت اتصال به شبکه ارتباطی بین چند کامپیوتر تعبیه شده است.
زیر منوی Lan IPv6 به صورت اختصاصی برای اعمال تغییرات روی شبکه سیمی تحت پروتکل نسل ششم اینترنت اختصاص دارد.
در منوی اصلی Help نیز لینک های متعددی برای آشنا شدن با ویژگی های مختلف مودم که در رابط کاربری مودم دی لینک DSL-2790 وجود دارد، تعبیه شده تا با کلیک روی هر کدام با توضیحات دی لینک در خصوص ویژگی های دستگاه آشنا شوید.