آموزش کامل استفاده از ماشین حساب ویندوز
شاید بتوان گفت یکی از بهترین ابزارهایی که بشر برای حساب و کتاب اختراع کرده، ماشین حسابه که در تمام زمینهها کاربرد داره. وجود نرمافزار ماشین حساب در تمام گوشیهای همراه و همینطور ویندوز کامپیوتر دلیل این اهمیته.
مطمئنا افراد زیادی هستن که از کاربردهای این نرم افزار در ویندوز یا حتی سیستم عاملهای دیگه اطلاع ندارن؛ از این رو در این قسمت به آموزش کامل استفاده از ماشین حساب ویندوز میپردازیم.
آموزش کامل استفاده از ماشین حساب ویندوز
نرم افزار Calculator یا همان ماشین حساب ویندوز انواع مختلفی داره که استفادههای فراوانی داره. بهعنوان مثال، اگر شما یک برنامهنویس باشین، میتونین بهراحتی محاسبات خودتون رو در مبنای 2 با استفاده از ماشین حساب ویندوز انجام بدید.
همچنین میتوانید با تغییر نوع اون انواع واحدهای اندازهگیری رو به نوع دیگهای تبدیل کنید. شما میتونین Calculator رو به ماشین حساب آماری تبدیل کنید. با مجله نت ران همراه باشید تا آموزش کامل استفاده از ماشین حساب ویندوز رو گامبهگام بررسی کنیم.
انواع ماشین حساب در ویندوز
کاربران معمولاً برای انجام محاسبات خودشون از این ابزار کاربردی استفاده میکنن. این ماشین حساب ویژگیها و قابلیتهای خاصی داره که بسیاری از افراد از وجودش بیخبر هستن. برای شروع آموزش کامل استفاده از ماشین حساب ویندوز بعد از وارد شدن به قسمت Start، نام نرم افزار Calculator رو جستوجو کنید.
با جستوجو در قسمت سرچ ویندوز هم میتونید این نرم افزار رو پیدا کنید. روی ماشین حساب کلیک کرده و اون رو باز کنید. از بخش بالای برنامه، روی View کلیک کنید تا بتونید حالتهای مختلف ماشین حساب رو ببینید.
ماشین حساب استاندارد (Standard)
سادهترین حالت ماشین حساب ویندوز، حالت استانداردیه که در اون علاوه بر 4 عمل اصلی، امکان جذر گرفتن و تبدیل یک عدد به درصد رو هم دارید. از این ماشین حساب بیشتر برای محاسبات ساده و روزمره مانند ضرب دو عدد چهار رقمی در هم استفاده میشه.
در حالت پیش فرض ماشین حساب روی حالت استاندارد قرار داره؛ اما اگر وارد قسمت دیگری از Calculator شده و بخواید به حالت استاندارد وارد بشید، از بخش View روی گزینهی Standard کلیک کنید. در تصویر زیر یک ماشین حساب استاندارد رو میبینید.
ماشین حساب علمی یا مهندسی (Scientific)
ماشین حساب علمی ویندوز علاوه بر انجام عملیاتهایی که ماشین حساب استاندارد انجام میده، امکان انجام محاسباتی مثل محاسبات پیچیدهی توابع مثلثاتی، توان، رادیکال با فرجههای دلخواه، لوگاریتم، فاکتوریل و… رو هم داره.
از این نوع ماشین حساب برای انجام محاسبات دقیق و علمی استفاده میشه. برای دسترسی به اون، بعد از باز کردن نرم افزار Calculator، از بالای صفحه، قسمت View گزینهی Scientific رو انتخاب کنید تا پنجرهای مانند تصویر زیر براتون باز بشه.
ماشین حساب برنامه نویسی (Programmer)
برای استفاده از ماشین حساب برنامه نویسی ویندوز باید از تگ View در بالای صفحه، گزینه Programmer رو انتخاب کنید. بعد از باز شدن پنجرهی جدید، محیط نرمافزار به محیطی مانند تصویر بالا تبدیل میشه.
این نوع ماشین حساب ماشین، مخصوص برنامه نویسان هست؛ در اون میتوانید اعداد رو در مبناهای 2، 8، 10 و 16 به یکدیگر تبدیل کنین و تمامی عملیاتهای محاسباتی رو در این مبناها به صورت جداگانه انجام بدین.
برای استفاده از مبنای 2 در این ماشین حساب کافیه از ستون سمت چپ، گزینهی Bin رو انتخاب کنید. Oct به معنای مبنای 8، Dec به معنای مبنای 10 و Hex به معنای مبنای 16 هست.
اگر مبناهای کمتر از 10 رو انتخاب کنید، بعضی اعداد کمرنگ میشن. مثلا در مبنای 2 تنها امکان استفاده از 0 و 1 رو دارید؛ پس بهجز این دو عدد، مابقی اعداد کمرنگ هستن.
ماشین حساب آماری (Statistics)
ماشین حساب آماری ویندوز همونطور که از اسمش پیداست، مخصوص انجام محاسبات آماریه. در این ماشین حساب میتونید دادههای خودتون رو وارد کنید و با انتخاب یکی از عملیاتهای موجود، نتیجهی دلخواهتون رو ببینید. در این ماشین حساب شما میتونید مجموع، میانگین، واریانس و… رو محاسبه کنید. برای دسترسی به این قسمت از تگ View گزینه Statistics رو انتخاب کنید.
سایر قابلیت های ماشین حساب ویندوز
نرم افزار Calculator علاوه بر انجام محاسبات ریاضی قابلیتهای دیگهای هم داره. این قابلیتها عبارتاند از:
تاریخچه (History)
با انتخاب این گزینه از منوی ماشین حساب میتونید تاریخچهای از محاسبات انجام شده رو ببینید.
Digit Grouping
در حالت پیشفرض اگر عددی رو در ماشین حساب ویندوز وارد کنید، بدون هیچ جداکنندهای وارد میشه. مثلا عدد 247000000! ولی اگر از منوی موجود در بالای ماشین حساب، از بخش View گزینهی Digit Grouping رو انتخاب کنید و بعد عدد موردنظر رو وارد کنید، به صورت 247,000,000 نشون داده میشه که خوندن اون هم خیلی راحتتره.
Basic
با انتخاب گزینهی Basic، میتونید حالت عادی و استاندارد ماشین حساب Calculator رو ببینید.
تبدیل واحدها توسط نرم افزار Calculator
نرم افزار Calculator این قابلیت رو داره که بتونید واحدهای علمی مختلف رو به همدیگه تبدیل کنید. به عنوان مثال میتونید ببینید 25 درجهی سلسیوس برابر با چند درجهی کلوین هست.
برای استفاده از این قابلیت، از قسمت View گزینهی Unit Conversion رو انتخاب کنید. در کنار ماشین حساب یک ستون جدید ایجاد میشه که در اون باید ابتدا مقیاسی رو که قصد تبدیل واحدش رو دارید، انتخاب کنید. مثلا اگر قصد تبدیل دمای سلسیوس به کلوین رو دارید، باید گزینهی Temperature رو در قسمت اول انتخاب کنید؛ سپس واحد اندازهگیری اولیه رو مشخص کنید.
در مثال موردنظر ما، واحد اولیه سلسیوس هست. در قسمت سوم هم واحدی رو که قصد تبدیل به اون رو دارید، انتخاب کنید. اکنون با وارد کردن مقدار دمای سلسیوس مورد نظر، دمای معادل اون در واحد کلوین رو میتونید ببینید.
محاسبه روز و ساعت (Date Calculation)
یکی دیگه از قابلیتهای جالب نرمافزار Calculator، توانایی محاسبهی روز و ماهیه که بین 2 تاریخ گذشته. برای دسترسی به این قسمت از بخش View در قسمت بالایی صفحه، گزینهی Date Calculation رو انتخاب کنید.
در صفحهی جدیدی که باز میشه، میتونید 2 تاریخ متفاوت رو وارد کنید. ماشین حساب تعداد روزهای سپری شده، هفتهها یا ماههای طی شده بین این 2 تاریخ رو به شما نشون میده. همچنین میتونید یک تاریخ انتخاب کنید و تعدادی روز یا ماه به اون بدید و مشخص کنید میخواهید جلو برید با عقب.
ماشین حساب ویندوز بعد از انجام محاسبات، تاریخی که بعد از گذشت زمان موردنظرتون رو حساب کرده، نشون میده. بهعنوان مثال امروز 1 دی ماه سال 1399 هست؛ میخواهید ببینید 10 روز دیگر چه روزی میشه. این نرم افزار به شما نشون میده 10 روز دیگه چه تاریخیه و چه روزی از هفته میشه.
در این مطلب با انواع مختلف ماشین حساب ویندوز و کاراییهای جالب اونها آشنا شدیم. برای آموزش نصب ویندوز 10 میتونید مطلب آموزش نصب ویندوز ۱۰ به صورت گام به گام رو مطالعه کنید. در صورت بروز هرگونه سوال، میتونید اون رو از بخش نظرات با ما در میون بذارید؛ در اسرع وقت توسط کارشناسان ما پاسخ داده میشه.