آشنایی با انواع آنتن وای فای (Wi-Fi)
مودمها و روترها برای ارسال سیگنالهایی که از شرکت سرویس دهنده اینترنت (ISP) دریافت میکنند؛ نیازمند آنتنهایی هستند تا این ارتباط را ایجاد کنند. همه دستگاههایی که به اینترنت متصل میشوند دارای گیرندههای وای فای هستند. آنتنها کلید برقراری این ارتباط رادیویی هستند. در زمان استفاده از مودم و روتر با آنتن آن مواجه شده اید. هر مودم و روتر دارای یک آنتن متفاوت است. در این مقاله شما را با انواع انتن وای فای آشنا خواهیم کرد. این آنتنها شامل آنتن وای فای همه جانبه (omidirectional) و آنتن وای فای با قابلیت تغییر مسیر آنتن دهی (directional)
انواع آنتن وای فای
قدرت سیگنال دهی یک مودم/وای فای بستگی به آنتن آن دارد. واحد اندازگیری این میزان دسی بِل (dB) است. سازندگان با استفاده از دو روش واحد گزاری dBd و dB، میزان اثر بخشی یک آنتن را بررسی میکنند. dBd دسی بلهایی هستند که برای اندازهگیری میزان قدرت آنتنهای دو قطبی اندازگیری میشوند. بیشتر آنتنهای وای فای از dBd به عنوان استاندارد اندازه گیری استفاده میشوند.
آنتن وای فای همه جانبه (Omnidirectional Wi-Fi antennas)
این آنتنها که جزوی از تجهیزات شبکه محسوب میشوند ، طوری ساخته شدهاند تا از همه جهات سیگنالها را دریافت و ارسال کنند؛ از کارایی این آنتنها میتوان در موبایل، روتر و مودم اشاره کرد. این آنتنها در بیشتر مودمها/روترها استفاده میشوند. روش ساخته شدن این آنتنها به صورت شکل حلزونی است که لایه محافظت کننده پلاستیکی به دور آن پیچیده شده است. میزان توان آنتنهای همه جانبه، بین 2 تا 9 دسی بِل (dB) است. تصویر پایین نمونه ای از آنتن وای فای Omnidirectional است.
آنتن وای فای directional
نسبت به آنتن همه جانبه بسیار با صرفهتر است؛ یکی از مهمترین مزیتهایی که آنتن وای فای directional نسبت به آنتن وایفای همه جانبه دارد؛ سرعتی است که این آنتن در اختیار ما قرار میدهد. آنتن همه جانبه برای مورد دسترس قرار دادن اینترنت در همه جهات، سرعت اینترنت را تقسیم میکند. این عمل سبب کندی اینترنت میشود. آنتن وایفای directional این امکان را ایجاد میکند که تا با تنظیم جهت آنتن دهی، سرعت اینترنت را به آن جهت هدایت کنیم.
فرض کنید مودم را در اتاقی قرار داده اید و فقط میخواهید در آن اتاق اینترنت داشته باشید. با استفاده از آنتن directional جهت آنتن را به هر سویی که لازم دارید تغییر دهید تا فقط به جهت مشخص شده اینترنت دهد. این آنتن برای مواردی بکار میرود که به دنبال افزایش برد اینترنت در جهتی باشید که لازم دارید.
Cantenna یکی از برندهای مشهور در ضمینه تولید آنتنهای directional است. آنتنهای این برند سیگنالهای 2.4GHz را با قدرت 12 دسی بِل در اختیار ما قرار میدهند. این آنتنها برای آنتن دهی در محیط داخل و بیرون ساخته شدهاند.
Yagi-Uda مدلی از آنتنهای directional است که برای آنتن دهی در فاصلههای دور مورد استفاده قرار میگیرد. قدرت سیگنال دهی این آنتنها برابر دسی بِل(dB) و بالاتر است. در تصویر پایین نمونهای از آنتن directional خواهید دید.
ارتقای آنتن وایفای
دلیل بسیاری از مشکلات اینترتی عدم دریافت سیگنال مناسب از مودم/روتر است. وجود آنتن با قدرت سیگنال دهی پایین سرعت واقعی اینترنت را در اختیار ما نخواهد گذاشت. ارتقای آنتن وایفای همه جانبه به ما این امکان را میدهد که تمام دستگاهها از اینترنت با سرعت بالاتری برخوردار شوند. اسفتاده از آنتنهای Aftermarket برد سیگنال دهی را افزایش خواهد داد.
در بسیاری از موارد استفاده از آنتن Directional باعث افزایش سرعت اینترنت و امنیت شبکه وایرلس خواهد شد.
سلام
من میخوام با استفاده از مودم سیم کارتی وای فای به دوربین مداربسته وصل بشم اما فاصله دوربین تا مودم ١۵٠ متره با چه وسیله ای برد وای فای مودم رو افزایش بدم که این فاصله رو پوشش بده یا مودمی وجود داره که بردش اینقدر باشه ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام حمیدرضا
باید از یه WiFi repeater استفاده کنی.
آره مودمی هست که اونقدر برد داشته باشه ولی راه حل بهتر و منطقی تر همون WIFI Repeater هست.
باسلام بنده به مودم هواوی خودم آنتن ۴جی متصل کردم که ازپشت بام تقویت بشه ولی ازطرفی محیطم خوب مودم آنتن وایفای ندارد واگربخواهم هم آنتن وای فای وهم تقویت ۴جی رابه مودم وصل کنم آیااستفاده ازمثلا سه راهی این مهم حل خواهد شد یاخیر؟
سلام نعمت
بستگی به مودمت داره اینکه از اون آنتنها پشتیبانی بکنه یا نه.