فناوری

اینترنت 5G چیست؟ همه چیز در مورد 5G و ویژگی‌های آن

خرید کابل شبکه

جدیترین نسل شبکه که گوشی‌های جدید از اون پشتیبانی می‌کنن اینترنت پر سرعت 5G هست که داده‌ها رو با سرعت بسیار بالایی انتقال میده. ما در این مقاله در مورد اینکه اینترنت 5G چیست؟ و اینکه مناطق مختلف حتی مناطق روستایی رو تحت پوشش قرار میده یا نه با شما صحبت می‌کنیم. اگه به مباحث دنیای اینترنت علاقه دارین با من همراه باشین تا با این نسل جدید اینترنت که جذاب و پر سرعته آشنا بشیم.

اینترنت 5G نسل جدید شبکه‌های موبایلیه که بعد از نسل 4G ارائه شده. شرکت‌هایی که در زمینه‌ی ساخت تلفن‌همراه فعالیت دارن از سال 2019 استفاده از این شبکه رو در سراسر جهان شروع کردن.

طبق گفته‌های انجمن GSM پیش‌بینی شده که شبکه‌ی 5G تا سال 2025 بیشتر از 1.7 میلیارد مشترک در کل جهان داشته باشه. از مزایای این شبکه می‌تونیم به پهنای باند بیشتر و سرعت بالای اون در دانلود و آپلود اطلاعات (حداکثر 10 گیگابیت در ثانیه) اشاره کنیم.

آشنایی با اینترنت 5G
تصویر 1

با توجه به اینکه شبکه‌ی 5G پهنای باند زیادی داره انتظار میره که نه برای تلفن‌های همراه بلکه به‌عنوان ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنت عمومی برای رایانه‌های رومیزی و لپ تاپ هم قابل استفاده باشه.

پیاده‌سازی استفاده از اینترنت نسل پنجم میتونه برای شرکت‌های مخابراتی یا اپراتورها کمی مشکل‌ساز باشه. استفاده از اینترنت‌های 3G و 4G کماکان یکی از نیازهای ضروری محسوب میشه. به همین دلیل شرکت‌های مخابراتی نیاز دارن که دکل‌های مختلفی رو در مناطق مختلف قرار بدن تا پهنای باند مورد نیاز رو فراهم کنن.

اینترنت‎‌های نسل پنجم انرژی کمی مصرف می‌کنن، بعد از اینکه شرکت‌های مخابراتی زیرساخت‌ها رو برای استفاده آماده کردن دیگه نیازی به هزینه‌ی اضافی نیست و هزینه‌ها به مقدار قابل توجهی کم میشه.

حوزه‌های کاربری شبکه‌ی 5G

پهنای باند موبایل پیشرفته (eMBB)

پهنای باند موبایل پیشرفته از شبکه‌ی 5G به‌عنوان پیشرفت خدمات باند پهن تلفن‌همراه 4G LTE با اتصال سریع، توان عملیاتی بالا و ظرفیت بیشتر استفاده می‌کنه.

ارتباط با اشخاص با تاخیر کم و قابل اطمینان URLLC

برای ماموریت‌های مهم که به تبادل داده‌ی بدون وقفه نیاز دارن می‌تونیم از اینترنت پر سرعت 5G استفاده کنیم.

اینترنت پر سرعت 5G
تصویر 2

ارتباطات عظیم نوع ماشین (mMTC)

از این نوع ارتباط برای اتصال به تعداد زیادی دستگاه استفاده میشه که با استفاده از این فن‌آوری به‌راحتی می‌تونیم این کار رو انجام بدیم. مثلا هواپیماهای بدون سرنشین که برای بازبینی حادثه اتفاق افتاده ارسال میشن با استفاده از 5G داده‌ها رو برای گرفتن پاسخ ارسال می‌کنن.

حتی امکان جراحی از راه دور نیز با استفاده از اینترنت پر سرعت 5G امکان‌پذیره. قبلا برای جراحی از راه دور، از فیبر نوری استفاده میشد که داده‌ها رو سریع‌تر انتقال می‌داد.

تفاوت بین اینترنت 4G و 5G

در اینترنت پر سرعت 5G اندازه‌ی دکل‌ها کوچیک‌تره و در فاصله‌ی کمی نسبت به هم قرار دارن اما در اینترنت 4G دکل‌ها می‌تونن چندین کیلومتر از هم فاصله داشته باشن.

سرعت اینترنت 5G از 4G بسیار بیشتره اما اینترنت 5G در فواصل زیاد نمی‌تونه به کاربران خدمات بده و برای ارائه‌ی خدمات به نقاط اتصال بیشتری نیاز داره.

آیا با ظهور اینترنت 5G نیازی به اینترنت سیمی نیست؟

به دلیل اینکه قیمت اینترنت‌های بی‌سیم بالاتر از اینترنت‌های سیمیه، هر اندازه که اینترنت‌های بی‌سیم سرعت بالاتری داشته باشن باز هم اینترنت‌های سیمی طرفداران خودشون رو دارن.

به دلیل اینکه دولت‌ها هزینه‌ی بسیار زیادی رو برای اینترنت ‌سیمی مصرف کردن در نتیجه به این زودی‌ها امکان حذف اینترنت سیمی وجود نداره.

آیا امکان استفاده از اینترنت 5G در مناطق روستایی هم وجود داره؟

در بسیاری از کشور، افرادی که در روستا ساکن هستند تمایل بسیاری به استفاده از اینترنت پر سرعت دارن اما برطرف کردن مشکل این کاربران با استفاده از فن‌آوری 5G امکان‌پذیر نیست.

استفاده از 5G در مناطق روستایی
تصویر 3

برای استفاده از اینترنت 5G باید از باندهایی با فرکانس بالا استفاده بشه که ظرفیت بالایی دارن اما منطقه‌های محدودی رو پوشش میدن.

برای بهره بردن از اینترنت 5G در مناطق روستایی، باید دکل و فرستنده‌های زیادی نصب بشه که از لحاظ اقتصادی برای دولت‌ها زیاد به صرفه نیست.

مشخصات اینترنت 5G

هر چیزی که به ارتباطات تلفن‌همراه مربوط میشه سریع‌تره، از سرعتی که فایل‌ها رو با اون دانلود یا آپلود می‌کنیم تا تعداد دستگاه‌هایی که هم‌زمان به اینترنت متصل میشن.

یه سلول 5G همون چیزیه که داده‌ها رو منتقل و دریافت می‌کنه، با سرعت حداقل 20 گیگابایت در ثانیه برای دانلود و 10 گیگابایت در ثانیه برای آپلود با تاخیر کمتر از 4 ثانیه یا بیشتر.

فناوری 5G
تصویر 4

مثلا با سرعت اینترنت 5G شما می‌تونید با سرعت 1 گیگابایت بر ثانیه یک فیلم 3 گیگابایتی رو در عرض 24 ثانیه روی گوشی خودتون دانلود کنین یا یک فیلم 1 گیگابایتی رو فقط در 8 ثانیه در یوتیوب آپلود کنین.

جهت استفاده از اینترنت پر سرعت 5G نیاز به خرید گوشی جدید داریم؟

گوشی‌های جدیدی که امروزه به بازار عرضه میشن قابلیت پشتیبانی از شبکه‌ی 5G رو دارن اما اگه گوشی شما قدیمیه و تمایل دارید که از اینترنت 5G استفاده کنین بهتره به فکر یک گوشی جدید باشید.

اولین گوشی‌ که با قابلیت پشتیبانی از شبکه‌ی 5G ساخته شده LG V50 ThinQ است که در 24 فوریه 2019 به بازار عرضه شد. بعد از اون شرکت‌های مطرح دیگری مانند اپل، سامسونگ، شیائومی و غیره شروع به ساخت گوشی‌هایی کردن که از این فناوری پشتیبانی می‌کنن.

چه گوشی‌هایی از فناوری 5G پشتیبانی می‌کنن؟

شرکت‌های بزرگی که در زمینه‌ی تولید گوشی فعالیت می‌کنن اظهار کردن که روی تولید گوشی‌هایی تمرکز می‌کنن که از اینترنت 5G پشتیبانی می‌کنن تا برای عرضه در سال 2019 آماده بشن.

اولین گوشی‌هایی که با قابلیت پشتیبانی از اینترنت 5G ساخته میشن در ماه‌های آخر سال 2019 آماده عرضه میشن اما تولید انبوه گوشی‌هایی که قابلیت پشتیبانی از اینترنت 5G رو دارن ممکنه کمی طول بکشه.

امروزه همه‌ی شرکت مطرح تولید گوشی، گوشی‌هایی رو با قابلیت پشتیبانی از 5G تولید می‌کنن. مثل iphone 12 ،Galaxy S20 ،OnePlus 7T Pro و غیره.

آیا استفاده از 5G مصرف باتری گوشی‌ها رو کاهش میده؟

به دلیل اینکه تراشه‌ی 5G کوالکام به گونه‌ای طراحی شده که مصرف باتری رو کاهش بده پس احتمال این وجود داره که مصرف باتری کاهش پیدا کنه.

به این صورت که اینترنت 5G فقط هنگام دانلود و آپلود فایل‌ها فعال میشه و بعد از استفاده خاموش میشه و دوباره از اینترنت 4G استفاده می‌کنه.

در هر صورت استفاده از اینترنت 5G مصرف باتری گوشی رو افزایش میده. شرکت کوالکام به تولید‌کنندگان اعلام کرده که در سال‌های اولیه‌ی راه‌اندازی این فناوری، از باتری‌هایی با سایز بزرگ استفاده کنه که این مسئله ضخامت گوشی‌ها رو هم بیشتر می‌کنه.

دلیل نیاز ما به فناوری 5G

در حال حاضر روز‌به‌روز به تعداد کسانی که از تبلت‌، گوشی و ساعت‌های هوشمند استفاده می‌کنن اضافه میشه به همین دلیل استفاده از اینترنت موبایل رو به افزایشه. بیشترین قسمت حجم مصرف‌شده‌ی دیتای موبایل به تماشای فیلم یا گوش کردن به موسیقی اختصاص داره.

پوشش دهی اینترنت 5G
تصویر 5

شبکه‌های ارتباطی که در حال حاضر وجود دارن به دلیل استفاده‌ی بسیار زیاد اشباع شدن و هنگامی که در یک محدوده تعداد بسیار زیادی از کاربران بخوان از اینترنت استفاده کنن شبکه‌ی ارتباطی دچار مشکل میشه یا کند میشه.

با استفاده از اینترنت 5G هزاران نفر می‌تونن با دستگاه مختلف از این فناوری استفاده کنن و مشکل خاصی در سرعت اینترنت یا استفاده از اون نداشته باشن.

نحوه‌ی کار شبکه‌ی 5G

مثل همه‌ی شبکه‌های تلفن قبلی، نسل پنجم هم از یه سیستم استفاده می‌کنه که از سایت‌های سلولی تشکیل شده و طیف فرکانس بالایی داره.

طیف فرکانس اینترنت نسل چهارم بین 2 تا 8 گیگاهرتزه اما طیف فرکانس اینترنت نسل 5 در یه نوعی مانند نسل چهارم بین 2 تا 8 گیگاهرتزه (Sub-6 5G) و در نوعی دیگه که به اون موج میلی‌متری هم گفته میشه (5G موج میلی‌متری) بین 24 تا 100 گیگاهرتزه.

طول موج در فرکانس‌های بالا کمتر شده و سرعت اینترنت افزایش پیدا می‌کنه. استفاده از امواج میلی‌متری همون‌طور که سرعت بالایی داره، معایبی هم داره. این امواج هنگام عبور از مانع‌هایی مانند درختان و امواج به مشکل بر می‌خورن و نمی‌تونن از اون‌ها عبور کنن.

برای رفع این مشکل باید از دکل‌های بسیار زیادی که کوتاه بوده و نزدیک‌تر به سطح زمین هستن استفاده بشه تا پوشش کافی برای استفاده از اینترنت پر سرعت 5G ایجاد بشه.

اینترنت 5G قابلیت رومینگ شدن داره؟

از اینترنت 5G نوع اول (Sub-6) در بریتانیا و اروپا استفاده شده اما در آمریکا بیشتر از نوع دوم یعنی موج میلی‌متری استفاده میشه.

بیشتر گوشی‌هایی که ساخته میشن به احتمال زیاد از هر دو نوع شبکه‌ی 5G پشتیبانی می‌کنن اما ممکنه در ابتدای کار روی نوع اول تمرکز کنن.

این مطلب به این معنیه که ممکنه استفاده از رومینگ 5G در سال‌های اولیه‌ای که راه‌اندازی شده ممکن نباشه اما چون اینترنت 5G از نسل‌های قبلی پشتیبانی می‌کنه می‌تونیم از رومینگ اون‌ها در کشورهای دیگه استفاده کنیم.

امنیت 5G

در شبکه‌ی 4G برای برقراری امنیت اطلاعاتی که بین کاربر و شبکه‌ی اینترنتی رد و بدل میشه از فناوری USIM استفاده می‌کنن. داشتن یه سیستم امنیتی که از اطلاعات کاربران محافظت کنه خیلی مهمه و به سیم‌کارت‌ها یا تراشه‌ی UICC اون‌ها وابسته است.

امنیت شبکه‌ی 5G به خاطر اتصال گسترده به اینترنت اشیا از اهمیت بسیار زیادی برخورداره. طبق اطلاعاتی که تاکنون ارائه شده، اینترنت نسل پنجم نیز برای امنیت اطلاعات، مشابه اینترنت 4G اما توسعه یافته‌تر عمل می‌کنه.

کاربردهای اینترنت 5G

  • پیش‌بینی کردن بلایای طبیعی قبل از وقوع آن
  • کنترل کردن وسایل برقی از راه دور با استفاده از موبایل
  • افزایش امنیت منازل با استفاده از تکنولوژی امنیت اشیا
  • انجام جراحی از راه دور بدون قطع شدن اینترنت
  • انتقال فایل‌ها، دانلود و آپلود آن‌ها با سرعت بالا
  • آموزش از راه دور یا برگزاری جلسات کاری و مهم با ویدیو کنفرانس
  • دسترسی سریع به پرونده‌ها به‌صورت آنلاین
  • کمترین تاخیر هنگام تماشای فیلم به صورت آنلاین و بازی
  • شهرهای امن با وسیله‌های نقلیه‌ی هوشمند و بهم پیوسته

حرف آخر

کار با اینترنت نسل پنجم به دلیل سرعت بالایی که داره بسیار لذت‌بخشه و کاربردهای فراوانی داره. اگه می‌خواین از اینترنت 5G در گوشی استفاده کنین به ناچار باید گوشی‌های جدیدی بخرید که به بازار عرضه شدن و از اینترنت نسل پنجم پشتیبانی می‌کنن.

همچنین، فناوری 5G از امنیت بالایی در انتقال داده‌ها برخورداره و به‌راحتی می‌تونین اطلاعات خودتون رو به اشتراک بذارین و دیگه موقع انجام امور مهم به مشکل برنخورین.

از مزایای اینترنت نسل پنجم می‌تونیم به سرعت دانلود بیشتر، انجام بازی‌های آنلاین بدون قطع شدن اینترنت، تماس تصویری راحت و آسان، انجام جراحی از راه دور و امنیت بیشتر اشاره کرد.

در این مقاله سعی کردیم در مورد اینکه اینترنت 5G چیست؟ و اینکه چه مزایا یا چه کاربردهایی داره براتون صحبت کنیم. امیدواریم که ازش لذت برده باشین. خوشحال میشم نظرات خودتون رو با ما به اشتراک بذارین یا اگه سوالی در این مورد داشتین برامون کامنت بذارین تا به اون‌ها پاسخ بدیم. ممنونم که ما رو همراهی کردین.

فایل pdf این مقاله

فایل pdf مقاله

سوالات متداول

اینترنت 5G چیست؟

اینترنت 5G جدیدترین نسل دسترسی به اینترنته که از سرعت و پهنای باند خیلی بالایی برخورداره.

با اینترنت پر سرعت 5G دیگه نیازی به ارتباطات سیمی نداریم؟

با اینکه شبکه‌ی 5G سرعت بالایی داره اما نسبت به ارتباطات سیمی گرون‌تره و هنوز هم ارتباطات سیمی طرفداران خاص خودشون رو دارن.

امکان استفاده از اینترنت 5G در مناطق روستایی هم وجود داره؟

برای استفاده از اینترنت نسل پنجم در مناطق روستایی باید دکل‌های بسیار زیادی نصب بشه و هزینه‌ی بالایی هم داره برای همین ممکنه زمان‌بر باشه.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا