گوناگون

راهنمای خرید دوربین عکاسی : در تک تک مراحل انتخاب کمک بگیرید

خرید کابل شبکه

اگه تصمیم داشته باشید که دوربین عکاسی تهیه کنید، قطعا تا الان متوجه شدید که چقدر انتخاب سخته. چون هزاران مدل دوربین مختلف وجود داره که بینشون سردرگم میشید و به راهنمایی برای خرید دوربین عکاسی نیاز پیدا می‌کنید. قاعدتا اولین چیزی که به ذهن هر شخصی میرسه اینه که راجع بهش تحقیق کنه. پس به ما اجازه بدید تا در مقاله‌ی راهنمای خرید دوربین عکاسی به شما کمک کنیم تا بهترین و مناسب‌ترین دوربین رو با توجه به نیازتون پیدا کنید.

مشاوره خرید دوربین به صورت خلاصه

  • دوربینی انتخاب کنید که کیفیت تصاویر بالاتر و قابلیت‌های بیشتری از دوربین تلفن همراه شما داشته باشه.
  • طراحی و ارگونومی مناسب دستتون داشته باشه. یعنی باهاش احساس راحتی کنید.
  • سایزی مناسب با شرایطت شما داشته باشه. برای مثال اگر زیاد سفر می‌کنید، دوربین نباید سنگین باشه.
  • لنزهایی داشته باشه که با بودجه و نیازهای آینده‌ی شما متناسب باشه.
  • مطابق با بودجه‌ی خودتون و با توجه به پیشرفت سریع تکنولوژی، سراغ جدیدترین مدل‌ها برید.

انواع دوربین های عکاسی

در این بخش به معرفی انواع دوربین عکاسی می‌پردازیم تا بنا به نیازتون، گزینه‌های انتخابی رو محدود کنید.

1- دوربین های کامپکت خونگی point-and-shoots

دوربین کامپکت

دوربین‌های ساده با ابعاد کوچیک و قابل حمل که بعضی از اون‌ها زوم اپتیکال تا 23 برابری هم دارن. عملکرد این دوربین به صورت هدف گرفتن سریع سوژه و ثبت عکس هست و بیشتر به درد عکس گرفتن از اشیای ثابت می‌خوره، نه از یک زمین فوتبال. دوربین‌های کامپکت خونگی حسگرهای کوچیکی دارن که باعث میشه کیفیت خروجی نسبت به دوربین‌های حرفه‌ای خیلی قابل توجه نباشه. در ضمن قابلیت تعویض لنز هم ندارن و سرعت فوکوس اوتوماتیک اون‌ها پایینه.

محدوده‌ی قیمتی: 90 تا 270 دلار

قاعدتا در عصر تکنولوژی هر شخصی گوشی هوشمندی داره که دوربین اون میتونه عملکرد بهتری از دوربین‌های کامپت ابتدایی داشته باشه. در این شرایط هزینه‌ی اضافی برای تهیه‌ی همچین دوربینی منطقی نیست.

2- دوربین های اکشن

دوربین های اکشن

دوربین‌های اکشن به دوربین‌های ورزشی هم معروفن و نسبت به دوربین‌های دیگه کوچیک‌ترن، در نتیجه قابلیت حمل بالایی دارن. معمولا از این دوربین برای فیلم‌برداری‌ در زمینه‌های مختلف استفاده میشه. از کاربردهای دوربین‌های اکشن میشه به ثبت ویدیو حین ورزش‌های پرتحرک مثل دوچرخه سواری، قرار دادن روی موتور سیکلت یا قسمتی از بدن ورزشکار اشاره کرد. حتی اکثرشون ضدآب هستن و برای فیلم برداری در زیرآب هم استفاده میشن. همه‌ی این‌ها به لطف ابعاد کم، قابلیت نصب بالا و سنسورهای بزرگ انجام میشه.

برترین برندهای سازنده‌ی دوربین‌های اکشن GoPro و سونی هستن.

محدوده قیمت: 180 تا 600 دلار

3- دوربین های DSLR

دوربین DSLR

دوربین‌های DSLR (دوربین‌های دیجیتالی تک رنگی انعکاسی) معمولا برای عکاسی حرفه‌ای استفاده میشن. این دوربین‌ها دو بخش اصلی دارن: بدنه و لنز. لنزها قابل تعویض هستن و با استفاده از لنزهای مختلف روی اون‌ها میشه استفاده‌های متفاوتی ازشون کرد. یکی از ویژگی‌های دوربین‌های DSLR وجود آیینه‌ای است که زمان عکاسی اجازه میده تا تصاوبر رو ببینید. اگر بخوایم تعریفی کوتاه از عملکردش داشته باشیم به این شکل هست که اول نور از طریق لنز وارد دوربین میشه. این نور به آیینه‌ی دوربین برخورد می‌کنه و وارد منظره‌یاب میشه. با فشار دادن دکمه‌ی شاتر، آیینه بالا میره و نور از شاتر عبور و به حسگر برخورد می‌کنه. درنهایت هم تصویر ثبت میشه. این دوربین‌ها نسبت به سایر انواع دوربین‌ها بزرگ‌تر هستن. سنسورهای عریض و کیفیت عکس‌های خروجی خوبی هم دارن.

محدوده قیمت: 500 تا 6000 دلار

در حال حاضر دوربین‌های بدون آینه که در ادامه معرفی می‌کنیم و دوربین‌های DSLR باهم در رقباتن. ولی با توجه به اینکه انواع لنزهای دوربین‌های DSL بیشتره، عمر باتری بهتر و قیمت مناسب‌تری دارن، محبوب و پرفروش‌تر هستن.

4- دوربین های بدون آینه

دوربین های بدون آینه

دوربین‌های بدون آینه یا Mirrorless از انواع دوربین های عکاسی هستن که برای کاربران حرفه‌ای مناسبن و عملکردشون تا حدودی مثل دوربین‌های DSLR هست. مثلا هر دو قابلیت تعویض لنز دارن. ولی دو تفاوت بزرگ دارن. اولین تفاوت سایز کوچک‌تر، سبک‌تر و درنتیجه راحت‌ بودن برای حمل هست. دومین تفاوت اینه که همون‌جور که از اسم دوربین‌های بدون آینه مشخصه، آینه‌ای در بدنه وجود نداره و نور از لنز عبور می‌کنه، مسقیم به حسگر برخورد و یک پیش نمایشی از عکس ثبت می‌کنه. مثل عملکرد دوربین‌های گوشی. شما میتونید بهترین دوربین عکاسی حرفه ای رو که مناسب با نیازهاتون هست از بین دوربین‌های بدون آینه انتخاب کنید، چون قطعا آینده‌ی این صنعت برای همین نوع از دوربین‌هاست.

محدوده قیمت: 500 تا 4500 دلار

با اینکه دوربین‌های بدون آیینه هنوز از لحاظ فنی نسب به دوربین‌های DSLR برتری پیدا نکردن ولی به دلیل وزن کمتر روز به روز طرفداران بیشتری پیدا می‌کنن و در حال پیشرفت هستن.

راهنمای خرید دوربین عکاسی دیجیتال

در ادامه فاکتورهای مهمی رو معرفی و بررسی می‌کنیم که زمان خرید باید به اون‌ها توجه زیادی داشته باشید.

کیفیت عکس

کیفیت عکس در دوربین عکاسی

نظر دادن راجع به کیفیت عکس‌های یک دوربین کار سختیه مگر اینکه قبلا ازش استفاده کرده باشین. پس باید حتما قبل از انتخاب، نظر افرادی که ازش استفاده کردن رو در سایت‌های مختلف بخونید. نکته‌ی دیگه‌ای که باید بدونید اینه که کیفیت عکس‌های گرفته شده با یک دوربین به لنزی که بهش وصل شده بستگی زیادی داره. اگه دوربینی با لنز ثابت می‌گیرید، انتخاب زیادی ندارین ولی اگر مدل‌هایی با لنزهای قابل تعویض انتخاب می‌کنید، باید در انتخاب لنز هم توجه زیادی داشته باشید. معمولا همراه دوربین‌های DSLR بدون آینه، لنزهای کیت وجود داره که معمولا یک لنز ارزون، با زوم متوسط و دیافراگم کند هست.

دقت حسگر یا رزولوشن یک دوربین بر حسب مگاپیکسل اندازه‌گیری میشه. هرچی تعدا پیکسل‌ها بیشتر باشه رزولوشن بیشتره. چیزی که خیلی میتونه کیفیت تصویر رو کم کنه اندازه‌ی حسگره نه رزولوشن دوربین. شما میتونید با دوربین 20 مگاپیکسلی تصاویری با کیفیت ثبت کنید، پس زیاد روی عدد مگاپیکسل تمرکز نکنید و حساسیت به خرج ندید.

اندازه سنسور یا حسگر

اندازه‌های سنسور

دوربین‌های دیجیتال از یک حسگر برای ثبت تصاویر استفاده می‌کنن. انواع مختلفی از سنسورها برای هر نوع از دوربین وجود داره که ممکنه کمی شما رو سردرگم کنه. در حالت کلی 3 نوع سنسور مختلف وجود داره:

  • سنسورهای 1 اینچی: معمولا در دوربین‌های کامپکت ارزان قیمت استفاده میشه.
  • سنسورهای APS-C یا کراپ: بیشتر در دوربین‌های بدون آینه و دوربین‌های آماتوری DSLR استفاده میشه و بزرگ‌تر از سنسورهای 1 اینچی هست. این سنسورها تقریبا کیفیت خوبی هم ارائه میدن.
  • سنسورهای فول فریم: در دوربین‌های پیشرفته و بیشتر در DSLR‌ها استفاده میشن. این سنسورها دو برابر سنسورهای کراپ هستن و کیفیت بیشتری هم به تصاویر میدن.

هرچی اندازه‌ی حسگر بزرگ‌تر باشه، کیفیت تصاویر بیشتر میشه. چون نور بیشتری جمع می‌کنن و نویز تصاویر کمتر میشه. علاوه بر این بزرگتر بودن سایز سنسور باعث سریع‌تر شدن تایم مورد نیاز برای ثبت عکس هم میشه.

پیشنهاد ما به اشخاصی که تازه عکاسی رو شروع کردن اینه که سنسورهای کراپ رو تهیه کنن، چون هم قیمتشون کمتره هم کیفیت مورد نیاز رو دارن.

سایز و ارگونومی

ارگونومی دوربین

شاید باورتون نشه ولی اندازه یک دوربین و احساسی که زمان دست گرفتنش دارید خیلی مهمه. قاعدتا وقتی تازه شروع به کار کرده باشید و بخواید هر روز دوربین رو با خودتون حمل کنید، نمی‌تونید وزن زیادی رو تحمل کنید. سایز دوربین هم باید با اندازه‌ی دستتون تناسب داشته باشه. ارگونومی علاوه بر احساس به دست گرفتن دوربین، به محل قرار گرفتن دکمه‌ها هم بستگی داره. برای مثال ممکنه دوربین، سایز کوچک و مناسبی داشته باشه ولی نزدیک بودن دکمه‌ها به هم، زمان کار اذیت‌کننده باشه.

در حالت کلی این شما هستین که باید متوجه بشین با چه دوربینی راحتین و می‌تونین باهاش عکس‌های خفنی بگیرین.

لنز

لنز دوربین

از اونجایی که این مقاله رو برای راهنمای خرید دوربین عکاسی نوشتیم، قرار نیست راجع به همه‌ی انواع لنز با دقت توضیح بدیم. اولین چیزی که باید بهش دقت کنید اینه که هدف شما از تهیه‌ی دوربین چیه. اگه دوربین رو برای تفریح و ثبت تصاویر سفر میخواین، بهتره که دوربینی با لنز ثابت بگیرید. ولی اگر برای کارهای تخصصی و حرفه‌ای دوربین تهیه می‌کنید، دوربینی با قابلیت لنز متغیر بهتره. نکته‌ی بعدی اینه که اگر تا حالا با دوربین دیجیتال کار نکردین اول با لنز روی بدنه کارکنین تا متوجه بشین که چه لنزی مناسب شماست. اگر برای شروع کار حرفه‌ای میخواین دوربین بگیرین بهتره از همون اول لنز حرفه‌ای تهیه کنید.

توجه کنید که لنز از بدنه‌ی خود دوربین مهم‌تره. اگه از یه لنز نامرغوب روی یک بدنه‌ی خوب استفاده کنید، کیفیت و مگاپیکسل واقعی خروجی رو کم می‌کنه.

سرعت و عملکرد

یک دوربین عکاسی خوب ، سرعت فوکوس خودکار، زمان راه‌اندازی و سرعت کلی عملیات بالایی داره. در حالت کلی، دوربین‌های بدون آینه و DSLR عملکرد بهتری نسبت به بقیه دوربین‌ها دارن.

شاید تا حالا راجع به FPS و تاثیر اون در اجرای بازی‌ها شنیده باشین، این عدد در دوربین، به تعداد عکس‌هایی مربوطه که میتونید با نگه داشتن دکمه‌ی شاتر پشت سرهم بگیرید. معمولا FPS بالاتر از 5 برای عکاسی از سوژه‌های در حال حرکت کافیه.

البته برای ثبت تصاویر مناسب از اجسام متحرک، علاوه بر FPS باید عملکرد فوکوس خودکار هم مناسب باشه.

اغلب سرعت عملکرد کلی دوربین‌های DSLR از بقیه دوربین‌ها بیش‌تره.

اهمیت قیمت و بودجه در راهنمای خرید دوربین عکاسی

قبل از هرچیزی باز هم تاکید می‌کنم، طبق نیازتون دوربین تهیه کنید و اگر عکاسی حرفه‌ای نیستید پول بیشتری برای ویژگی‌هایی که به دردتون نمی‌خوره و دوربین‌های حرفه‌ای هدر ندید. قبل از انتخاب، هم بودجه‌ی خودتون رو بررسی کنید و حتما هم تلاش کنید تا جدیدترین مدل‌ها رو انتخاب کنید تا خیلی زود منسوخ نشن.

  • اگر دوربینی با لنز ثابت تهیه می‌کنید سعی کنید تا بدنه‌ای با بیشترین امکانات رو انتخاب کنید.
  • اگر هم دوربینی با لنز قابل تغییر تهیه می‌کنید، ترجیحا بدنه رو از بین ارزون‌ترین‌ها انتخاب کنید تا برای تهیه‌ی لنز بیشتر بتونید هزینه کنید. قیمت دوربین‌ها، قیمت بدنه ولنز روشون باهمه. اگه قصد دارین لنز جدا و حرفه‌ای بگیرین، اول قیمت بدنه‌ی خالی رو در نظر بگیرین و بعد هم لنز مورد نظرتون.

بهتره به‌عنوان اولین دوربین، به‌جای یک دوربین جدید و سطح پایین، دوربینی کارکرده با مشخصات بهتر تهیه کنید. ولی حتما به عمر شاتر و تاریخ ضمانت هم دقت کنید.

فرمت ویدیو

تمام دوربین‌های دیجیتالی امروزی، فیلم هم می‌گیرن که بعضی از اون‌های ویژگی‌های پیشرفته‌ای مثل رزولوشن 4K Ultra HD، نرخ فریم چندگانه، حرکت خیلی آهسته، ضبط با سرعت بالا و تایم لپس دارن. اگر دوربینی با لنز قابل تعویض انتخاب کنید، به دست آوردن کیفیت ویدیوای که بتونه با بهترین یوتیوبرها و سازندگان فیلم‌های کوتاه رقابت کنه سخت نیست. اگر فیلم‌برداری با کیفیت بالا در دوربین دیجیتالی براتون اهمیت داره، باید به ویژگی‌های زیر توجه کنید:

  • Frame rates یا نرخ فریم: نرخ فریم 24 و 30 استاندار هستن. 60 فریم در ثانیه و بالاتر برای فیلم‌‎برداری حرکت آهسته عالیه.
  • ویدیو 4K: وضوح بیشتر با کیفیت تصویر بهتر و قابلیت برش بیشتر همراهه. فقط کافیه مطمئن بشید که دوربین میتونه با کیفیت 4K و سرعت 24 یا 30 فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کنه.
  • LCD چرخان: برای فیلم‌برداری از خودتون یا صرفا برای نجات گردنتون در طول زمان فیلم‌برداری.
  • مدت زمان ضبط: خیلی از دوربین‌های DSLR برای هر بار فیلم‌برداری محدودیت زمانی دارن.
  • ورودی میکروفن خارجی: برای ضبط صدای بهتر باید بتونید میکروفن خارجی نصب کنید.

برند

برند کانن و نیکون

در این بخش 4 مارک اصلی رو بررسی می‌کنیم که هرکدوم خصوصیات خاص خودشون رو دارن.

بیشترین رقابت بین دو برند بزرگ کانن و نیکون هست.

کانن ( Cannon )

این برند بزرگ‌ترین برند دوربین عکاسی در جهان حساب میشه. کانن مجمو‌عه‌ای گسترده از دوربین‌ها رو تولید می‌کنه و عمده‌ی فروش اون‌ها از دوربین‌های کامپکت و DSLR هست. گسترده‌ترین لنزهارو داره، از انواع لنزهای تخصصی بگیر تا برای مبتدی‌ها.

لنزهای DSLR کانن از لنزهای نیکون ارزون‌تر و تخصصی‌ترن.
  • برای عکاسی خبری و ورزشی مناسب‌تره چون سرعت فوکوس بالایی داره.
  • اگر در کنار عکاسی فیلم‌برداری هم می‌کنید Cannon بهتره چون فوکوس اتوماتیک و علاوه بر اون امکانات بیشتری برای فیلم‌برداری داره. برای مثال لنزهای سینمایی بیشتری داره.
  • تصاویر در اون خوش رنگ‌تر هستن.
  • در حالت کلی برای تهیه‌ی دوربین‌های DSLR و کامپکت این برند بهتره. اگه حرفه‌ای هستین و بودجه‌‍‌ی محدودی هم ندارین دوربین‌های بدون آینه سری R هم گزینه‌ی مناسبی برای شماست.

نیکون ( Nicon )

یکی دیگه از برندهای برتر و محبوب تولید کننده‌ی دوربین عکاسیه که انواع دوربین‌های عکاسی مختلف برای مبتدیان و حرفه‌ای‌ها تولید می‌کنه. نیکون هم طیف گسترده‌ای از لنزهای DSLR تولید می‌کنه که از کانن کوچیک‌ترن. برند نیکون هم از سال 2018 شروع به تولید دوربین‌های بدون آینه کرده تا با تکنولوژی همگام باشه.

  • در حالت کلی، برای عکاسی حرفه‌ای و تخصصی مناسب‌تره.
  • باتری بهتر و قوی‌تری داره.
  • برای عکاسی منظره و طبیعت بهتره چون نقاط فوکوس بیشتری داره.
  • رنگ عکس‌ها طبیعی‌تره و برای رنگ و لعاب دادن باید از نرم‌افزارهای ادیت عکس مثل فوتوشات استفاده کرد.

اگر قراره یک عکاس حرفه‌ای بشید، فتوشاپ همراه همیشگی شما میشه. برای آموزش اکتیو و نصب فتوشاپ هم میتونید از ما کمک بگیرید.

سونی ( Sony )

برند دوربین عکاسی سونی

برند سونی در تولید دوربین‌های بدون آینه و کامپکت‌های درجه یک، از برترین‌هاست. همچنین این برند از بزرگ‌ترین تولید کننده‌های حسگر دوربین در دنیاست و تقریبا اغلب گوشی‌های هوشمند، حسگر دوربین سونی دارن.

  • دوربین‌های فول فریم بدون آینه‌ی سونی بهترین عمر باتری را نسبت به سایر برندها در بازار دارن.
  • از ویژگی‌های برتر این برند میشه به فوکوس خودکار و حسگرهای اون اشاره کرد.

دوربین‌های بدون آینه سری آلفا سونی در فوکوس خودکار بهترین هستن.

سونی هم مجموعه‌ی زیادی از لنزها رو تولید می‌کنه ولی در مقایسه با نیکون و کانن کم‌رنگ‌تر و گران‌تر هستن. به علاوه گزینه‌های کمتری به مبتدی‌ها ارائه میده.

فوجی فیلم ( Fujifilm )

برند فوجی فیلم

یکی دیگه از برندهای اصلی دنیای دوربین‌های بدون آینه، Fujifim هست. تفاوت اصلی دوربین‌های بدون آینه این برند در اندازه‌ی سنسورهای کراپ اون‌هاست. همچنین دوربین‌هایی با حسگر متوسط تولید می‌کنه (بزرگ‌تر از فول فریم).

برند Fujifilm دوربینی با سنسور فول فریم تولید نمی‌کنه.

فوجی فیلم هم لنزهای خوبی ارائه می‌کنه ولی تنوع اون‌ها به اندازه‌ی سونی نیست. دوربین‌های فوجی فیلم طراحی کلاسیک و زیبایی دارن و نسبت به محصولات سونی قیمت بالایی داره.

سایر ویژگی‌ها در راهنمای خرید دوربین عکاسی

سایر ویژگی‌ها در راهنمای خرید دوربین عکاسی
  • درگاه و اتصالات: مهم‌ترین درگاه‌هایی که برای کاربران عادی وجود داره شامل درگاه‌های میکرو USB یا USB-C میشه. کاربرای حرفه‌ای هم اغلب به درگاه‌های کارت حافظه، HDMI، ورودی میکروفن و خروجی هدفون و همچنین اتصالات بی‌سیم برای به اشتراک‌گذاری مستقیم تصاویر نیاز پیدا می‌کنن.
  • طول عمر باتری: معمولا طول عمر باتری‌های کامپکت و بدون آینه از DSLR‌ها بیشتره.
  • تنظیمات دستی حالت‌های عکس‌برداری: اگه به یادگیری درباره‌ی عکاسی علاقه‌مند هستید، یک دوربین با تنظیمات دستی حالت‌های عکاسی برای شما ضروریه.
  • عملکرد ISO بالا: به شما کمک می‌کنه تا بدون استفاده از فلاش در نور کم عکس بگیرید.
  • عملکرد فوکوس: همون‌طور که در بالاتر هم اشاره کردیم سرعت عملکرد و دقت فوکوس یک دوربین مهمه.

حرف آخر

با توجه به برندها و مدل‌های زیاد دوربین عکاسی موجود در بازار، انتخاب کردن از بینشون کار سختیه. مخصوصا اگه اطلاعات زیادی نداشته باشید. در راهنمای خرید دوربین عکاسی ، تمام تلاشمون رو کردیم تا به صورت ساده و کامل، تمام اطلاعات لازم برای انتخاب رو به شما منتقل کنیم. اگر سوالی داشتید در بخش نظرات با ما در میون بذارید.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا