روتر تی پی لینک Archer AX10 | تمامی مشخصات + مزایا و معایب
امروزه تمام کارها با اینترنت انجام میشه و اگه نتونیم به خیلی از ابزارها اینترنت برسونیم دچار مشکل میشیم. به همین دلیل مطمئنم که همهی ما به دنبال یک وسیلهی خوب برای ارتباط بین شبکههای محلی هستیم. به این وسیله روتر میگن که کارش برقراری ارتباط بین شبکهی خانگی محلی شما مثل رایانههای شخصی و ابزارهای اتصال به اینترنته. چیزی که برامون لذتبخشتره، ایجاد این ارتباط با هزینهی خیلی کمه که من قصد دارم در این مقاله در مورد روتر تی پی لینک Archer AX10 صحبت کنم و بعد از گفتن مشخصاتش برم سراغ مزایا و معایب اون، پس اگه آمادهاید بریم برای معرفی این روتر.
روتر تی پی لینک Archer AX10
اگه قصد دارید وارد دنیای وای-فای 6 بشید، اما نمیخواید برای این کار هزینه زیادی کنید، روتر تی پی لینک Archer AX10 گزینهای عالی برای شماست. این روتر دو بانده عملکرد خیلی خوبی در ارائهی سرعت 5 گیگاهرتز در محدودهی سیگنال خودش داره. البته این روتر اقتصادی امکاناتی مثل چندین پورت یواسبی یا پشتیبانی از کانال 160 مگاهرتزی رو به شما ارائه نمیده، اما در مقایسه با قیمتی که داره میشه از همهی این موارد چشمپوشی کرد.
طراحی روتر تی پی لینک Archer AX10
از نظر طراحی، این روتر به شکلی جمع و جور طراحی شده و به راحتی میشه اون رو در هر محلی جای داد. این روتر چهار آنتن داره که از دستگاه جدا نمیشن. در جلوی صفحهی اون چراغهای الایدی برای مشخص کردن پاور، هر دو باند رادیویی (2.4 و 5 گیگاهرتز)، اتصال اینترنت، فعالیت اترنت و دبلیوپیاس (قابلیت WPS) قرار گرفته. پشت روتر هم چهار پورت LAN گیگابیت، پورت دبلیوایان (WAN)، دکمهی ریست، دکمهی دبلیوپیاس، دکمهی پاور و کلید قطع و وصل قرار داره.
روتر تی پی لینک Archer AX10 روتری قدرتمنده که میتونه تا حداکثر 300 مگابایت در ثانیه رو در باند 2.4 مگاهرتزی و تا حداکثر 1201 مگابایت در ثانیه رو در کانال 5 مگاهرتز انتقال بده. پردازندهای که قدرت اون رو تامین میکنه پردازندهای سههستهای و 1.5 گیگاهرتزیه که 256 مگابایت رم و 16 گیگ حافظهی فلش داره. این پردازنده از تکنولوژی 802.11ax از جمله OFDMA استفاده میکنه. این تکنولوژی به چندین کاربر امکان میده از یک کانال برای استفادهی بهتر از پهنای باند بهرهمند بشن. علاوه بر این، از گزینههایی مثل مصرف بهینهی انرژی و انتقال دادههای همزمان در اون استفاده شده.
نحوه تنظیم روتر تی پی لینک Archer AX10
برای مدیریت این روتر کاربران میتونن از کنسول وبمحور اون یعنی اپلیکیشن موبایل تی پی لینک استفاده کنن. به هر ترتیب، کنسول وب امکانات بیشتری رو در اختیار کاربران قرار میده. صفحهی اصلی این کنسول تصویر یک خانه رو با نقشهی شبکهای از روتر و تعداد کلاینتهای متصل به اون نمایش میده. برای اینکه اطلاعات دقیقتری مثل آدرسهای آیپی، شناسههای وایرلس، لود سیپییو و مموری رو مشاهده کنید، کافیه روی آیکون روتر کلیک کنید.
با کلیک روی دکمهی پیشرفته (Advanced) وارد صفحهای میشید که در اون به تموم تنظیمات بالا و بعضی از تنظیمات پیشرفته دسترسی دارید. تنظیماتی مثل کنترل دسترسی، پورت فوروردینگ (port Forwarding)، سرور ویپیان و تنظیمات IPv6. علاوه بر این در همین بخش، تنظیمات نظارت والدین و همچنین تنظیمات کیفیت سرویس (QoS) هم در دسترسه. تنظیمات نظارت والدین خیلی راحته و برای تنظیم اونا کافیه پروفایلهایی برای کاربران تعریف کنید، دسترسی به وبسایتها رو با استفاده از کلمات کلیدی مسدود کنید و محدودههای زمانی رو با توجه به زمان درس و استراحت بچهها تنظیم کنید. اما به فیلترینگ مبتنی بر سن دسترسی ندارید که به شما امکان بده دسترسی به شبکههای اجتماعی و محتوای قماربازی، خرید، و موارد دیگه رو بهصورت خودکار مسدود کنید.
سرعت 5 گیگاهرتزی ثابت با نصبی آسان
آماده کردن روتر تی پی لینک Archer AX10 برای اولین استفاده خیلی راحته. برای اینکار میتونید بهراحتی اون رو برای امتحان با مودم خود جابهجا کنید. بعد از این کافیه یک مرورگر اینترنتی باز کنید و وارد وبسایت تنظیمات روتر بشید. در اینجا از کاربر خواسته میشه یک کلمهی عبور مدیریتی ایجاد کرده و محدودهی زمانی رو مشخص کنه، نوع اتصال به اینترنت رو وارد کرده و شناسه و کلمه عبور مورد استفاده رو خصوصیسازی کنه.
چه انتظاراتی از روتر تی پی لینک Archer AX10 منطقی است؟
روتر تی پی لینک Archer AX10 درست مثل روتر AX50 هست. این دو با هم مو نمیزنند، تا زمانی که از نزدیک لوگوی اینتل رو روی این برادر بزرگتر از روتر تی پی لینک Archer AX10 ببینید.
مزیت اصلی این روتر داشتن قیمت بسیار پایین و امکان برقراری ارتباط وایفای 6 با کیفیت از طریق اونه. مدل AX50 از پردازندهی وایفای اینتل استفاده میکنه و AX10 از پردازندهی Broadcom’s BCM6750 1.5Ghz Triple-Core برخورداره، که مشابه پردازندهی مورد استفاده در روتر ایسوس RT-AX58U هست.
در حقیقت بین تموم روترهای وایفای 6 میانرده، AX10 تنها روتریه که از پهنای باند 160 مگاهرتز پشتیبانی نمیکنه. در نتیجه پایینترین سطح پهنای باند بین تمام اونها رو هم مهیا میکنه. اگه بخوام دقیقتر بگم زمانی که با 6 کلاینت ازش استفاده بشه تا سقف 1.2 گیگابایت در ثانیه شبکه میده. همچنین تنها روتر وایفای 6 هست که پورت یواسبی نداره. برای همین نمیتونید با اون یک مینی سرور NAS درست کنید.
با توجه به این واقعیتها که بهخوبی در قیمت متفاوت این مودمها هم مشخص هستن، اگه به دنبال یک روتر وایفای 6 خوب هستید تا یک اتصال اینترنت معمولی رو در خانه یا محیطی جمعوجور به اشتراک بزارید، روتر تی پی لینک Archer AX10 یک گزینهی عالیه. اما اگر به دنبال یک روتر با قابلیتهای بالاتر از این باشید، بدجوری توی ذوقتون میخوره.
روتر تی پی لینک Archer AX10 مناسب چه کسانی است؟
اگه مورد استفادهی شما یکی از موارد زیر باشه، به احتمال زیاد این روتر یکی از مقرون به صرفهترین گزینههای موجود برای شماست.
- افرادی که به دنبال روتر مقرون بهصرفه و با قابلیت پشتیبانی از وایفای 6 هستن.
- خانههای کوچیک، یا آپارتمانهای 2 تا 3 خوابه.
- افرادی که میخوان روتر خودشون رو از هر جا که هستن، از طریق اینترنت کنترل کنن.
- کاربرانی که میخوان شبکهی خانگی خودشون رو بهوسیلهی دستیار صوتی الکسا کنترل کنن.
- افرادی که میخوان خدمات اتوماسیون وظایف رو از طریق روتر وایرلس خود، به وسیلهی IFTTT ایجاد کنن.
مزایای روتر تی پی لینک Archer AX10 چیست؟
روتر AX10 یکی از بهترین گزینهها برای کاربران خانگی با بودجهی محدود محسوب میشه. این برتری به دلیل مجموعهای از مزایا ایجاد شده که برخی از اونا رو در ادامه برجسته میکنیم:
- از جدیدترین استاندارد وایرلس یعنی وایفای 6 یا 802.11ax پشتیبانی میکنه.
- کارکرد بسیار خوبی در استاندارد وایفای 5 داره.
- دارا بودن سختافزار قدرتمند که بهخوبی از پس چندین کلاینت شبکه و اتصال اینترنت بر میاد.
- کاربران میتونن از طریق اپ موبایل از هر جایی این روتر رو کنترل کنن.
کارکرد وایفای
روتر تی پی لینک Archer AX10 یک روتر خیلی سریع محسوب میشه. این روتر فقط به وایفای 6 دسترسی ایجاد نمیکنه، بلکه با سرعتی به نسبت کم، شبکهی قابل اتکایی ایجاد میکنه. از جمله نکات مثبت این روتر برقراری شبکه با کیفیت بسیار بالاست. وقتی از این روتر استفاده کنید، تا سرعت یک گیگ در ثانیه رو میتونید از طریق دسکتاپ و از فاصلهی کم داشته باشید.
همونطور که پیشتر اشاره شد، این روتر یکی از بهترین گزینهها برای مصارف خانگیه. کاربران میتونن با هزینهی بسیار اندک به امکانات و سرعت وایفای 6 دسترسی داشته باشن. با این حال نباید این رو از یاد ببریم که این روتر بین روترهای وایفای 6 خیلی ویژگیهای زیادی نداره. اما برای انواع مصارف دیگه از جمله wi-fi 5 (با استاندارد 802.11 ac)، کیفیت خارقالعادهای داره. برای همین اگر میخواید در خانهی کوچیک خودتون اتصال اینترنتی بسیار با کیفیت و سریعی داشته باشید، در خرید این روتر تی پی لینک شک نکنید. این مودم به ارائهی شبکه ثابت و بدون قطعی معروفه. قطعات سختافزاری اون در حدی قدرتمند هستن که بهخوبی از پس چندین خط اینترنت متفاوت و 6 کلاینت مختلف بر میان. این روتر با نصب بسیار آسان و تنظیمات ساده به شما اجازه میده که بهخوبی روی شبکهی خانگی خود نظارت داشته باشید.
دانلود فایل PDF مقاله:
حرف آخر
روتر تی پی لینک Archer AX10 مقرون بهصرفهترین گزینه برای برقراری وایفای 6 و برخورداری از سرعت بسیار بالا محسوب میشه. این روتر با قیمت زیر 80 دلار از بسیاری روترهای وایفای 5 هم ارزانتره. علاوه بر قیمت، روتر AX10 مجموعهای از مزایا مثل ارائهی وایفای 6 با سرعت 1.2 گیگ در ثانیه، امکان کنترل روی روتر و نظارت روی فرزندان و قابلیت اتصال به سیستمهای هوشمند رو به کاربران خانگی عرضه میکنه. این روتر از بهترین گزینههای به اشتراک گذاشتن اینترنت سریع در بین کاربران خانگیه.
این نکته رو هم در نظر داشته باشید که روتر AX10 برای خیلی از کاربردهای سطح بالای وایفای 6 طراحی نشده. در نتیجه، با توجه به قیمت بسیار کمی که داره، بهتره توی زمینههایی که خودش آمادگی حضور نداره، آزمایش نشه. تا جایی که به برقراری شبکه توی خونه و محیط کوچک مربوط بشه، این روتر یک شبکهی سریع و باکیفیت ایجاد میکنه. برای همین بهتره قبل از خرید توجه کنید که چه انتظاری از یک روتر وایفای 6 دارید. اگه انتظار شما بالاتر بردن سرعت اینترنت توی خونه یا شرکته، بهترین گزینه رو انتخاب کردید.
سوالات متداول
وظیفهی روتر اینه که IP address رو بررسی کنه. روتر باید از بین همهی راههایی که وجود داره، بهترین راه رو برای رسیدن به مقصد خودش محاسبه کنه و در آخر بر اساس اون ارسال رو انجام بده. به بیان دیگه بعد از بررسی روتر در مورد IP address ،header مقصد، اون رو در مقابل جدول مسیریابی مقایسه میکنه تا بتونه بهترین hop رو تعیین کنه.
مودمها یا همون ADSLهای خانگی، هم کار سوییچ و روتر رو انجام میدن و هم کار مودم. در واقع نام اصلی این دستگاه مودم روتر هست و عملکردش به این صورته که با چند پورت Rj45 به کامپیوترها وصل میشه و یک پورت Rj11 یا همان سوکت تلفن داره که کابل تلفن به اون وصل میشه. این دستگاه یک روتر داخلی هم داره که ارتباط بین شبکهی محلی شما و شبکهی اینترنت رو برقرار و مسیریابی میکنه. مودم داخلی این دستگاه ها سیگنالهای دیجیتال کامپیوتر و سیگنالهای آنالوگ رو به هم تبدیل میکنه.
اسم دیگهی روتر مسیریاب هست و وظیفهی مسیردهی به بستههای حاوی اطلاعات رو از مبدا به مقصد داره. روتر در مدل osi در لایهی سوم شبکه یا همون network کار میکنه یا گاهی دو شبکهی محلی رو به هم وصل میکنه (LAN 2 LAN) یا اینکه بین یک شبکهی گسترده و شبکهی محلی (LAN 2 WAN) قرار داده میشه.
آیا میشه به تلفن خانه نصب شه