کامپیوتر و لپ تاپ

بزرگترین ابرکامپیوتر شبیه‌ساز مغز جهان برای اولین بار روشن شد

خرید کابل شبکه

بزرگترین ابرکامپیوتر شبیه‌ساز مغز جهان در انگلستان برای نخستین بار روشن شد. این ابر کامپیوتر قادر است 200 میلیون میلیون عملیات را در یک ثانیه انجام دهد. این قدرت پردازشی شگفت انگیز با یک میلیون هسته پردازشی درون این ابرکامپیوتر به دست می آید. بزرگترین ابرکامپیوتر شبیه ساز مغز 15 میلیون پوند معادل 19.5 میلیون دلار ارزش دارد.

کارکرد این ابرکامپیوتر بسیار شبیه به مغز انسان است و قرار است به دانشمندان کمک کند تا درک بهتری از بیماری های نورولوژیک یا عصبی داشته باشند.

 

بزرگترین ابرکامپیوتر

 

این ابرکامپیوتر SpiNNaker نام دارد و محققان دانشگاه منچستر بیش از 10 سال برای ساخت آن زمان صرف کرده اند. هر چیپ این کامپیوتر غول آسا از 100 میلیون قطعه جدا شدنی تشکیل شده است و به گونه ای طراحی شده اند که از عملکرد نرون های مغز انسان تقلید کنند.

پروفسور استیو فوربر از دانشمندانی که در این پروژه همکاری دارد، در مورد آن چنین می گوید:  «SpiNNaker در واقع نحوه‌ی عملکرد متفاوتی برای ابرکامپیوتر‌ ها پیش بینی کرده است. ما ماشینی ساخته‌ایم که بیشتر شبیه مغز انسان عمل می کند تا یک کامپیوتر سنتی . هدف اصلی ما این بود که ابرکامپیوتری بهره‌مند از یک میلیون هسته‌ی پردازنده طراحی کنیم که بتواند همانند مغز انسان عمل کند. اکنون ما به هدف خود رسیده‌ایم و این بسیار هیجان انگیز است.»

تعداد نرون هایی که این ابرکامپیوتر شبیه سازی می کند بیش از هر ابرکامپیوتر دیگر در کره زمین است. مغز انسان دارای بیش از صد میلیارد نرون است و اخیراً داشمندان دریافته اند که هر کدام از این نرون‌ها مانند یک مینی کامپیوتر عمل می کنند.  دانش‌مندان امیدوارند که با استفاده از این ابرکامپیوتر به درک عمیق تری از عملکرد فوق پیچیده مغز انسان دست یابند.

 

منبع: دیلی میل

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا