آموزش نصب و راه اندازی روتر ایسوس RT-AC5300
پس از بررسی روتر ایسوس RT-AC5300 در مجله خبری نت ران، اکنون مراحل نصب و راه اندازی آن را به صورت کامل و تصویری در اختیار شما کاربران عزیز قرار می دهیم تا به سادگی با ظاهر و امکانات رابط کاربری این مودم زیبا آشنا شوید. ایسوس RT-AC5300 یکی از بهترین روتر های گیمینگ مجهز به فناوری های اختصاصی کاهش پینگ و استریم سریع است که علاوه بر ظاهر زیبا، امکانات قابل توجهی ارائه می دهد.
برای ورود به صفحه پیکربندی باید آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ را در مرورگر خود وارد کنید یا با تایپ آدرس http://router.asus.com وارد پنل کاربری شوید. حتی قابلیت نصب و راه اندازی روتر توسط گوشی موبایل و اپلیکیشن اختصاصی ASUS Router وجود دارد.
در صورتی که به هر دلیلی نام کاربری یا رمز عبور ورود به پنل کاربری را اشتباه وارد کنید، بخش امنیتی روتر وارد عمل می شود و شما را 5 دقیقه از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور جدید منع می کند. پس از طی شدن زمان 5 دقیقه ای می توانید برای ورود به پنل کاربری اقدام کنید.
ایسوس در ابتدا از شما می خواهد که تنظیمات اولیه و آسان روتر را انجام دهید. با کلیک روی Create A New Network مراحل نصب و راه اندازی روتر را آغاز می کنیم.
در این صفحه به شما یادآور می شود که کابل شبکه مودم خود را که به اینترنت ADSL متصل است، به پورت WAN روتر منتقل کنید. در صورتی که کابل شبکه به پورت WAN متصل شود، مراحل بعدی نصب پیگیری می شود و چنین اخطاری را مشاهده نمی کنید.
اکنون روتر در حال شناسایی خودکار برقراری ارتباط بین مودم و روتر ایسوس است. در هر لحظه از مراحل نصب می توانید به تنظیمات دستی یا Manual Setting بروید و روتر را از ابتدا به صورت کاملا شخصی سازی شده و حرفه ای تنظیم کنید.
اگر اتصال به اینترنت مورد نظر به نام کاربری و رمز عبور نیاز دارد، در این صفحه گزینه Yes را انتخاب کنید، در غیر این صورت با انتخاب گزینه No مراحل نصب را ادامه دهید.
نوع اتصال به اینترنت شامل دو حالت آی پی اتوماتیک و آی پی استاتیک گزینه بعدی روتر ایسوس است که باید با توجه به نوع IP اینترنت خود گزینه مورد نظر را انتخاب کنید.
در این مرحله باید تنظیمات شبکه بی سیم را به صورت تفکیک شده بین یک باند 2.4 و دو باند 5 گیگاهرتز انجام دهید. نام شبکه یا همان SSID، رمز عبور و قابلیت جداسازی یا ترکیب باند های سه گانه وجود دارد. با فعال سازی گزینه انتهایی، تنظیمات شبکه بی سیم برای باند های 2.4 و 5 گیگاهرتز تکرار می شود و نیازی به وارد کردن سه باند شبکه به صورت مجزا وجود ندارد.
در بخش بعدی، ایسوس اصرار می کند تا رمز عبور پنل ادمین را تغییر دهید و به هیچ وجه امکان خالی کردن فیلد های پسورد جدید وجود ندارد!
صفحه اصلی پنل کاربری روتر ایسوس RT-AC5300 در بدو ورود به شما پیغام می دهد که ویژگی AiMesh ایسوس به عنوان فناوری انحصاری در دسترس شما قرار دارد. در خصوص AiMesh در بررسی روتر ایسوس توضیحات کامل ارائه شده است.
نمای کلی صفحه اصلی روتر ایسوس RT-AC5300 به عنوان صفحه Network Map که شامل تعداد زیادی منو و همچنین ارائه اطلاعاتی در خصوص وضعیت اتصال به شبکه، تعداد دستگاه های متصل، وضعیت پورت های USB و سطح امنیت می شود.
همانطور که در بررسی روتر به این نکته اشاره کردیم، ایسوس قابلیت ارائه شبکه مهمان برای هر سه باند 2.4 و 5 گیگاهرتزی شبکه بی سیم را دارد. قابلیت های مدیریتی و کنترل قابل قبولی نیز در این بخش تعبیه شده است.
منوی اختصاصی AiProtection که فناوری مشترک ایسوس و Trend Micro به شمار می رود، به امنیت روتر و تجهیزات متصل به آن کمک شایان توجهی می کند. این منو شامل امنیت شبکه و کنترل والدین می شود.
منوی بعدی به فناوری QoS (مخفف Quality of Service) اختصاصی دارد که ایسوس به صورت هوشمندانه قادر به آنالیز پهنای باند مصرفی است. پهنای باند مصرفی شما پس از آنالیز بر اساس 5 دسته اولویت بندی می شود. همچنین پهنای باند دانلود و آپلود به صورت مجزا در قالب یک رابط گرافیکی جذاب به شما نمایش داده می شود.
منوی Adaptive QoS شامل سه زیر منو می شود که در منوی دوم تنظیمات پیشرفته سرویس کیفیت خدمات ارائه می شود. ایسوس به شما هشدار می دهد که فعال سازی کامل QoS چند دقیقه زمان لازم دارد تا پهنای باند مصرفی را بررسی کند. سه حالت کلی برای QoS شامل تطبیقی، سنتی و محدود کننده پهنای باند می شود. تنظیمات این بخش نیز شامل دو حالت اتوماتیک و دستی می شود که در صورت انتخاب حالت دستی، از گزینه های چهارگانه می توانید شرایط مورد نظر خود را انتخاب کنید. به این ترتیب شخصا در خصوص اولویت بندی Bandwidth تصمیم گیری می کنید.
منوی ترافیک آنالایزر به طور حتم بخش جذابی برای کاربران خواهد بود، زیرا به صورت گرافیکی و جذاب میزان ترافیک مصرفی را بر اساس زمان 24 ساعته مشاهده خواهید کرد. همچنین 5 کاربر متصل به شبکه که بیشترین میزان مصرف ترافیک را دارند، به شما نمایش داده می شود. امکان انتخاب تک تک کاربران متصل به شبکه نیز برای شما وجود دارد تا آمار دقیق تری در اختیار داشته باشید.
بخش جذاب Game Boost که شامل سه فناوری قابل توجه WTFast، LAN Boost و AiProtection می شود. فعال یا غیر فعال سازی این سه گزینه در عملکرد و امنیت روتر نقشی اساسی دارند.
ایسوس 6 قابلیت برای اتصال تجهیزات USB در نظر گرفته که مهم ترین آنها دانلود مستر است. به کمک این ویژگی می توانید بدون نیاز به کامپیوتر، فایل های مورد نیاز خود را دانلود و در ذخیره ساز USB متصل به روتر ذخیره کنید. پیاده سازی مدیا سرور، به اشتراک گذاری پرینتر و بهره گیری از مودم های قابل حمل 3G/4G از ویژگی های کاربرد USB در روتر ایسوس RT-AC5300 به شمار می روند.
آخرین بخش از منوی اصلی General که AiCloud 2.0 نام دارد، قابلیت استفاده از درایو USB به عنوان ذخیره ساز ابری را فراهم می سازد. از دیگر ویژگی های منوی AiCloud 2.0 می توان به Smart Access به منظور اشتراک گذاری درایو ذخیره سازی با قابلیت دسترسی از راه دور و Smart Sync برای یکپارچه سازی خودکار تجهیزات ذخیره ساز به سرویس ابری اشاره کرد.
اکنون به سراغ تنظیمات پیشرفته روتر ایسوس می رویم که اولین بخش آن به تنظیمات شبکه بی سیم اختصاص دارد. قابلیت بهینه سازی کانال های شبکه بی سیم برای کنسول های بازی ایکس باکس از ویژگی های قابل توجه RT-AC5300 به شمار می رود.
پس از اعمال تنظیمات مورد نظر روی شبکه وایرلس به منوی بعدی می رویم که تنظیمات شبکه سیمی را در 5 زیر منو جای داده است.
یک عدد پورت WAN که روی روتر ایسوس RT-AC5300 وجود دارد، به شدت مورد توجه ایسوس قرار گرفته و تنظیمات قابل توجهی برای آن در نظر گرفته شده است. مواردی از جمله DMZ، سرور مجازی، پورت فرواردینگ، Wan دوگانه و DDNS در این بخش مشاهده می شود.
همانطور که در بررسی روتر اشاره کردیم، ایسوس RT-AC5300 از دستیار صوتی الکسا و ویژگی IFTTT پشتیبانی می کند. متصل کردن دستیار صوتی الکسا به روتر ایسوس سه مرحله دارد. در مرحله اول گزینه GO در رابط کاربری را کلیک می کنید تا آمازون الکسا به حالت آماده باش در آید. سپس با کلیک روی لینک موجود در رابط کاربری کد فعالسازی را دریافت کنید، سپس کد فعال سازی را در پنل کاربری روتر کپی و پیست می کنید.
تنظیمات بستر اینترنت نسل ششم یا IPv6 در یک منوی مجزا تعبیه شده که وضعیت اتصال آن شامل هشت حالت می شود.
با گذر از منوی VPN به سراغ بخش فایروال می رویم تا امنیت روتر را افزایش دهیم. البته حالت کلی فایروال به صورت پیش فرض فعال است، اما گزینه هایی مانند فعالسازی امنیت DoS یا ICMP Echo را باید خودتان فعال کنید.
شش زیر منو و تنظیمات پیشرفته در منوی Administration مشاهده می شود که مهم ترین بخش آن حالت فعالیت روتر است. پنج حالت وایرلس روتر، اکسس پوینت، تکرار کننده، Media Bridge و AiMesh برای کاربران لحاظ شده است.
در زیر منوی System تنظیماتی از جمله تغییر رمز عبور، هایبرنیت USB و دسترسی وب از طریق WAN وجود دارد.
به روز رسانی میان افزار یا Firmware به دو روش آنلاین و آفلاین با استفاده از بار گزاری فایل به روز رسانی انجام می شود.
ویژگی قابل توجه روتر ایسوس، قابلیت بک آپ گرفتن از تنظیمات فعلی یا ریستور کردن تنظیمات قبلی است.