کامپیوتر و لپ تاپ

چه پارامتر هایی در انتخاب کارت گرافیک مهم هستند؟

خرید کابل شبکه

اگر خواسته باشید یک کارت گرافیک تهیه کنید و اطلاعات کافی نداشته باشید، نمی‌دانید چه پارامتر هایی در انتخاب کارت گرافیک مهم هستند. این امر شما را در انتخاب یک کارت گرافیک بسیار گیج خواهد کرد و نمی‌توانید بین گزینه‌های موجود در بازار بهترین گزینه را انتخاب کنید. ما در این مقاله پارامترهای مهم در کارت گرافیک را به شما معرفی خواهیم کرد.

 پارامترهای مهم در کارت گرافیک

برای انتخاب یک کارت گرافیک پارامترهای فراوانی وجود دارند که باید مورد بررسی قرار گیرند. بعضی از این پارامترها دارای اهمیت بسیار بالا و بعضی دیگر اهمیت کمتری نسبت به سایر موارد دارند. این پارامترها را به ترتیب اهمیت شرح می‌دهیم. توجه داشته باشید همه پارامترهای مهم در کارت گرافیک در کنار یکدیگر دارای اهمیت هستند و نمی‌توان تنها با چند پارامتر که اهمیت بالاتری دارند انتخاب مناسبی کرد.

 

 پارامترهای مهم در کارت گرافیک به شرح زیر می‌باشند :

نیازمندی

 اولین و مهم‌ترین پارامتر از پارامترهای مهم در کارت گرافیک، نیاز شما است و اینکه آن کارت را برای چه کاری تهیه می‌کنید. به عنوان مثال اگر برای مصارف خانگی و بسیار ساده می‌خواهید یک کارت گرافیک تهیه کنید، قطعا یک کارت گرافیک مخصوص بازی برای شما مناسب نیست. پس ابتدا باید نیازمندی خود را مشخص کنید و متناسب با نیازتان به دنبال یک کارت گرافیک بگردید.

قدرت پردازنده گرافیکی

دومین مورد از پارامترهای مهم در کارت گرافیک، پردازنده گرافیکی آن است. پردازنده‌های گرافیکی دارای نسل‌های متفاوت با قدرت‌های متفاوتی هستند که میان کارت گرافیک‌ها تمایز ایجاد می‌کنند.

فرکانس پردازنده گرافیکی

سومین عامل مهم را می‌توان فرکانس پردازنده گرافیکی نام برد. فرکانس پردازنده گرافیکی سرعت پردازنده گرافیکی را نشات می‌دهد. اما این تعریف همیشه درست نیست. بلکه ممکن است یک پردازنده با فرکانس کمتر سرعت و کارایی بیشتری داشته باشد.

حجم حافظه گرافیکی

کارت گرافیک‌ها دارای یک حافظه اختصاصی مجزا هستند که عامل بسیار مهمی در کارایی آن‌ها به حساب می‌آید. این حافظه‌ها اطلاعات گرافیکی یک برنامه را در خود جای می‌دهند و اگر حجم کمی داشته باشند و نتوانند کلیه اطلاعات گرافیکی آن برنامه را در خود جای دهند، دچار افت شدید کارایی می‌شوند. به عنوان مثال بازی‌های کامپیوتری امروزی به حداقل 2 تا 4 گیگابایت حافظه گرافیکی نیاز دارند.

نوع حافظه گرافیکی

از پارامترهای مهم در کارت گرافیک می‌توان نوع حافظه گرافیکی را مثال زد. حافظه‌های گرافیکی دارای انواع مختلفی مانند GDDR3 ، GDDR5، GDDR5X و … هستند. این انواع مختلف دارای سرعت‌های متفاوتی هستند و هر چه یک نوع جدیدتر و پیشرفته تر باشد سرعت حافظه گرافیکی آن کارت گرافیک بیشتر است.

فرکانس حافظه گرافیکی

همانند فرکانس پردازنده گرافیکی، فرکانس حافظه گرافیکی عامل مهمی است. این فرکانس نشان دهنده سرعت حافظه کارت گرافیک می‌باشد. هر چه این سرعت بیشتر باشد اطلاعات گرافیکی یک برنامه سریع تر داخل حافظه کارت گرافیک جا به جا می‌شوند.

رزولوشن خروجی تصویر

تصویری که از کارت گرافیک بر روی نمایشگر نشان داده می‌شود دارای رزولوشن خاصی است که بسته به توانایی کارت گرافیک دارد. البته برای نمایش تصویر با آن رزولوشن به یک نمایشگر نیاز داریم که از آن رزولوشن پشتیبانی کند. 

شرکت سازنده پردازنده گرافیکی

پارامتر بعدی از پارامترهای مهم در کارت گرافیک این است که قصد انتخاب کدام سری کارت‌های گرافیک را دارید. امروزه 2 شرکت Nvidia و AMD پردازنده‌های گرافیکی را می‌سازند و شما باید مشخص کنید کارت گرافیک کدام یک از این شرکت‌ها را می‌خواهید تهیه کنید. نحوه تصمیم گیری بین این 2 شرکت خود پارامترهای خاص خود را دارد اما مهم‌ترین آن‌ها شامل سازگاری سیستم شما با آن کارت گرافیک، بودجه شما، سلیقه شخصی شما و در نهایت کارایی آن کارت گرافیک می‌شود.

nvidia vs amd

 

سایر موارد مهم

موارد مهم دیگری از پارامترهای مهم در کارت گرافیک نیز وجود دارند اما از آنجا که هیچ کدام به تنهایی دارای اهمیت بالا نیستند آن‌ها را در یک دسته با عنوان سایر موارد ذکر می‌کنیم.

یکی از این عوامل قدرت خنک‌کنندگی کارت گرافیک است. کارت گرافیک‌ها در کارهای سنگین دمای بالایی پیدا می‌کنند که باید کنترل شود. به همین منظور کارت گرافیک‌ها سیستم خنک کننده خاص خود را دارند. اما در برخی از آن‌ها این سیستم عملکرد مناسبی ندارد و ممکن است دمای کارت گرافیک شما بسیار بالا برود. برای انتخاب این کارت گرافیک‌ها باید سیستم خود شما خنک کننده‌های قوی‌ای داشته باشد.

عامل بعدی از پارامترهای مهم در کارت گرافیک ابعاد آن است. کارت گرافیک‌های امروزی دارای ابعاد بزرگی هستند که ممکن است درون کیس شما جای نگیرند. این مورد را باید حتما قبل از خرید بررسی کنید که آیا مادربورد (Motherboard) شما دارای تعداد اسلات لازم برای کارت گرافیک مورد نظر هست یا خیر. توجه داشته باشید منظور فضای اشغالی در سیستم شماست. برخی کارت گرافیک‌ها نیازمند 2 اسلات گرافیکی هستند به این معنی که حجم آن‌ها به قدری بزرگ است که 2 اسلات را اشغال می‌کند اما از 1 اسلات استفاده می‌نمایند.

پورت خروجی تصویر نیز حائز اهمیت است. این موضوع را بررسی کنید که آیا نمایشگر شما از پورت خروجی گرافیک شما پشتیبانی می‌کند یا خیر. البته اکثر کارت گرافیک‌ها پورت‌های خروجی مختلفی دارند که شما با مشکل عدم هماهنگی پورت خروجی از کارت گرافیک و پورت ورودی به نمایشگر مواجه نشوید.

کارت گرافیک‌ها بعضاً امکاناتی دارند که آن کارت گرافیک را ویژه می‌کند. همانند پشتیبانی از برخی ویژگی‌های خاص مانند NVlink. به این موارد نیز باید توجه شود.

در تصویر زیر کلیه پارامترهای کارت گرافیک را مشاهده می‌کنید که ما مهم‌ترین آن‌ها را برایتان مشخص کردیم :

مشخصات یک کارت گرافیک

 

اکنون که با پارامترهای مهم در کارت گرافیک آشنا شدید امیدواریم بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. برای راهنمایی بیشتر می‌توانید مقاله راهنمای خرید کارت گرافیک کامپیوتر و لپ تاپ را مطالعه فرمایید.

در صورت بروز هر گونه سوال یا پیشنهاد، از قسمت نظرات آن را با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما باشیم.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا