شبکه

همه چیز درباره IP (قسمت چهارم): تفاوت IPv4 با IPv6

خرید کابل شبکه

در این قسمت از سری مقاله‌های همه چیز درباره IP شما را با تفاوت IPv4 با IPv6 آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

تفاوت IPv4 با IPv6 در چیست؟

هر دستگاه (کامپیوتر، موبایل و…) برای اتصال به اینترنت به آدرسی نیاز دارد که مخصوص خودش باشد. با Internet protocol address که به اختصار IP address نوشته می‌شود شما می‌توانید به اینترنت متصل شوید. روش آدرس دهی اصلی سال‌هاست که از طریق نسخه چهارم پروتوکل اینترنت (IPv4) است. اما این نسخه دیگر نمی‌تواند برای هر دستگاه آدرس تک و مخصوص به خودش ایجاد کند زیرا به دلیل محدودیت ریاضی این نسخه می‌تواند 4.3 میلیارد آدرس ایجاد کند. با اینکه جمعیت مردم روی کره زمین طبق آمار 2017 گوگل 7.53 میلیارد است. تصور کنید هر فرد بخواهد فقط با یک دستگاه به اینترنت متصل شود؛ پس تعداد دستگاه‌های موجود بیشتر از ظرفیت IPv4 خواهد شد.

 

نمونه ای از این آدرس را در پایین مشاهده می‌کنید:

 

[message_box bg=”#hex or http://imageurl”] 68.149.3.230 [/message_box]

 

IPv6 با خود تیلیاردها آدرس آورده!

برای این مشکل باید چه کرد؟ اینجاست که تفاوت IPv4 با IPv6 مشخص می‌شود. با وارد شدن نسخه ششم پروتوکل اینترنت (IPv6) این امکان بوجود آمد تا تعداد بیشتری از دستگاه‌ها برای ارتباط با یکدیگر به وسیله اینترنت از آدرس‌های این نسخه برخوردار شوند.

همانطور که در بالا ذکر شد ظرفیت نسخه چهارم 4.3 میلیارد آدرس IP است. اما این نسخه با استفاده از فرمت 128 بیتی خود توانسته از این محدودیت 32 بیتی نسخه چهارم پوشش دهد. این نسخه با ظرفیت بسیار بالایی که دارد دیگر جای نگرانی برای ما نخواهد گذاشت. ظرفیت این نسخه برابر تیلیاردها آدرس IP است. این امکان باعث می‌شود که همه دستگاه‌ها زیر پوشش این نسخه از اینترنت پروتوکل قرار بگیرند.
نمونه‌ای از این آدرس را در پایین مشاهده می‌کنید:
[message_box bg=”#hex or http://imageurl”] 3ffe:1900:4545:3:200:f8ff:fe21:67cf [/message_box]

IPv6 با IPv4 چگونه جایگزین می‌شوند؟

دنیا درحال پذیرفتن این نسخه از اینترنت پروتوکل است و آدرس‌های ایجاد شده در کنار آدرس‌های قدیمی برای دستگاه‌های جدید تنظیم می‌شوند. برای استفاده از این آدرس‌ها نیازی به به انجام کاری از سوی استفاده کننده نیست و کامپیوتر‌ها و تلفن‌های هوشمند و دیگر دستگاه‌ها بطور خودکار از این آدرس استفاده خواهند کرد. روزی خواهد رسید که تعداد دستگاه‌ها بسیار زیاد شود؛ ظرفیت این نسخه را هم پر کند و نسخه چهارم این پروتوکل به کلی فراموش شود و دیگر استفاده نشود. اما این آینده بسیار دور است.

 

برای درک بیشتر تفاوت IPv4 با IPv6 اینفوگرافیک زیر شاید کمکتان کند

 اینفوگرافیک تفاوت IPv4 با IPv6

 

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا