شبکه

همه چیز درباره IP (قسمت دوم):آدرس IP خصوصی

خرید کابل شبکه

در ادامه قسمت اول از سری مقاله‌های همه چیز درباره IP، در این مقاله شما را با آدرس IP خصوصی (Private IP address) آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

اگر مقاله قبل را مطالعه نکردید بهتر است سری به آن بزنید.

[sta_anchor id=”what-is-p-ip-address” unsan=”what is p IP address” /]

 

آدرس IP خصوصی (Private IP Address) چیست؟

این ادرس یکی از انواع IP آدرس هاست که در داخل یک خانه یا شرکت بین کامپیوترها و دستگاه‌ها در زمان برقراری ارتباط با یک دیگر برای هریک ساخته می‌شود. پس نکته ای که در اینجا قابل ذکر هست این است که؛ همانند دیگر IP آدرس‌ها برای هر دستگاه در داخل هر خانه، اختصاصی و تک است.

تفاوتی که بین IP آدرس خصوصی با دیگر آدرس‌ها وجود دارد در جای استفاده آنهاست. IP آدرس‌های دیگر نمی‌توانند در خانه و بین کامپیوتر و دستگاه‌های موجود ورود کنند زیرا فقط برای برقراری ارتباط با کامپیوتر و دستگاه های خارج از خانه ایجاد شده‌اند.

 

آدرس‌های مدنظر ما کدام اند؟

Internet Assigned Numbers Authority سازمانی که این آدرس‌ها را در اختیار ما قرار می‌دهد برای آدرس‌های IP اختصاصی محدوده‌هایی را تعیین کرده است که در پایین مشاهده می‌کنید:

  • از 10.0.0.0 تا 10.255.255.255
  • از172.16.0.0 تا 172.31.255.255
  • از 192.168.0.0 تا 192.168.255.255

اولین بازه‌ای که مشاهده کردید برای بالای 16 ملیون آدرس، دومین بازه بالای 1 ملیون و سومین بازه بالای 650 هزار است. بازه ای دیگر نیز وجود دارد که از 169.254.0.0 تا 169.254.255.255 است. این بازه برای آدرس‌هایی است که به صورت خودکار به وسیله مودم ساخته می‌شود.

[sta_anchor id=”why-they-are-similar-” unsan=”why they are similar ” /]

چرا IP آدرس‌های خصوصی ما با دیگران مشابه است؟

اگر قسمت قبلی این مقاله را مطالعه کرده باشید به خاطر خواهید آورد که در قسمت قبلی درباره تک بودن IP آدرس صحبت کرده بودیم؛ در قسمت قبلی ذکر کردیم که برای هر دستگاه فقط یک آدرس وجود دارد تا بتواند با دیگرد دستگاه‌ها در سراسر زمین ارتباط برقرار کند. 

با توجه به موضوع بالا شما به هر خانه‌ای یا شرکتی بروید آدرس مودم یا روتر آنها شامل 192.168.1.1، 192.168.1.2 و… هستند. این مورد مثال ساده‌ای از مشترک بودن آدرس IP خصوصی خواهد بود.
اما چرا؟ چرا باید این آدرس‌ها مشابه یک دیگر باشد؟ مگر نباید IP آدرس‌ها برای برقراری ارتباط دستگاه‌ها برای هر دستگاه خاص باشند؟

جواب همه این سوال‌ها در توضیحی است که در اختیارتان قرار می‌دهیم! 

اصلا مهم نیست که چه تعداد وسیله (کامپیوتر، کنسول، موبایل و هر دستگاه دیگری) در سیستم شبکه خانگی‌تان به هم متصل‌اند. آدرس IP خصوصی برای ارتباط داخلی دستگاه‌های شما با یکدیگر است. اگر هر یک از این دستگاه‌ها بخواهند با محیط بیرون از خانه ارتباط برقرار کنند نیاز به آدرس IP عمومی دارند که در مقاله بعدی شما را با این نوع از آدرس آشنا خواهیم کرد.

تصور کنید دستگاهی که الان روبروی شماست و روی صندلی اتاقتان نشسته‌اید؛ در مرورگر خود سایت نت‌ران را وارد می‌کنید. در زمان وارد کردن آدرس سایت و زدن Enter دستگاه شما درخواستی به روتر می‌دهد. روتر شما که از آدرس IP عمومی استفاده می‌کند درخواست را به سایت نت‌ران می‌فرستد. پس از پذیرفته شدن درخواست اطلاعات صفحه مورد نظر برای بارگیری به مودم یا روتر شما خواهد رسید. 

پس از بارگیری توسط مودم برای رسیدن اطلاعات به دستگاه شما از آدرس IP خصوصی شما استفاده می‌شود. پس شما برای برقراری ارتباط با دستگاه‌های داخل خانه از IP خصوصی و برای برقراری ارتباط با دستگاه‌های دیگر که در سراسر کره زمین هستند از آدرس IP عمومی خود استفاده خواهید کرد. [sta_anchor id=”how-to-find-p-ip-address” unsan=”how to find p IP address” /]

 

چگونه آدرس IP خصوصی خود را پیدا کنیم؟

برای اینکار کافی است از cmd استفاده کنید. برای درک بیشتر مراحل زیر را مشاهده کنید:

  • در ابتدا کلید ویندوز که به شکل  بر روی کیبورد شما وجود دارد را نگه دارید؛ پس از آن کلید R را بزنید.
  • پس از این کار با برنامه Run مواجه خواهید شد که مطابق شکل زیر است.

 

 

  • در ادامه کافیست cmd را تایپ کنید و روی OK بزنید.
  • پس از اینکار پنجره ای سیاه رنگ بر روی شما باز می‌شود.
  • طبق تصویر پایین دستور “ipconfig” را تایپ و سپس کلید Enter را بزنید.

 

 

  • پس از آن برنامه نتایجی را برای شما به نمایش می‌گذارد.

 

آموزش یافتن آدرس IP خصوصی

 

  • همان طور که در تصویر مشخص شده است آدرس IP خصوصی شما برابر عددی است که جلوی “IPv4 address” نوشته شده.[sta_anchor id=”limited-ip-address” unsan=”limited ip address” /]

 

آدرسهای IP محدود شده؟

این مدل آدرس‌ها محدود شده‌اند و همانند آدرس IP خصوصی نمی‌توان به وسیله این IP با دیگر دستگاه‌ها ارتباط برقرار کرد. مشهورترین آنها 127.0.0.1 که نام این آدرس loopback است از این آدرس هیچ ترافیکی در محدوده IP عمومی و خصوصی وجود ندارد. و فقط برای چک کردن وضعیت آداپتور اینترنت استفاده می‌شود. 

از لحاظ تکنیکی بازه این مدل آدرس IP از 127.0.0.0 تا 127.255.255.255 است.

 

همانطور که در مقاله بالا گفته شد آدرس IP خصوصی برای برقراری ارتباط بین دستگاه‌های داخل خانه یا محل کار استفاده می‌شود. برای برقراری ارتباط با خارج از خانه به مودم درخواست ارسال می‌شود و پس از آن با آدرس IP عمومی با محیط خارج ارتباط برقرار خواهد شد.

با ما در قسمت بعدی سری مقالات همه چیز درباره IP همراه باشید.

 

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا