شبکه

همه چیز درباره IP (قسمت اول): IP آدرس چیست؟

خرید کابل شبکه

IP آدرس چیست؟

هر دستگاهی برای برقراری ارتباط با دیگر دستگاه‌ها در سطح اینترنت به آدرسی برای شناسایی احتیاج دارد که IP آدرس (Internet Protocol) نامیده می‌شود. داشتن این آدرس به دستگاه مجوز برقراری ارتباط با دیگر دستگاه‌ها را خواهد داد. بیشتر IP آدرس‌ها شبیه موارد زیر هستند:

[message_box bg=”#800000″] 151.101.65.121 و 2001.4860.8844 [/message_box]

مواردی که در این مقاله بررسی کرده‌ایم:

در چه مواردی استفاده می‌شوند؟

این آدرس همانند همان آدرس فیزیکی یک خانه یا شرکت است که به دستگاهی که متصل به اینترنت است هویت می‌دهد. فراموش نکنید که برای هر دستگاهی متفاوت است.

تصور کنید به دنبال ارسال بسته‌ای به دوستتان هستید؛ آیا فقط با نوشتن نام دوستتان می‌شود این بسته را به کشور دیگر و یا حتی شهری دیگر فرستاد؟ پس برای یافتن آدرس دقیق دوستتان از او خواهید پرسید تا پروسه ارسال بسته دچار مشکل نشود.

مراحلی شبیه به پروسه بالا برای ارسال هر داده در سطح اینترنت انجام می‌شود. با این تفاوت که بجای پرسیدن آدرس دقیق از طرف مقابل، کامپیوتر شما به وسیله سرورهای دی ان اس (DNS servers) نام هاست شما (Hostname) را برای یافتن IP آدرس شما شناسایی می‌کند.

وقتی در مرورگر خود آدرسِ وبسایت www.netran.net را وارد می‌کنید. درخواست شما برای بارگذاری صفحه به سرور DNS سایت نت‌ران ارسال می‌شود تا نام هاست شناسایی شود و در نهایت آدرس IP به تمام این اطلاعات بدست آمده متصل گردد. بدون وجود این آدرس مرورگر شما نمی‌تواند صفحه مورد نظر را برای شما بارگذاری کند. به بیان دیگر نبود internet protocol یعنی هیچ 🙁  [sta_anchor id=”ip-address” unsan=”IP address” /]

انواع IP آدرس

این آدرس ها انواع مختلفی دارند که هر کدام در جای خاصی استفاده می‌شود و ویژگی خاصی دارد! انواع آن شامل موارد زیر است:

  • Private IP address
  • Public IP address
  • Static IP address
  • Dynamic IP address

همان طور که مشاهده می‌کنید انواع مختلفی دارند و بطبع کارایی و ویژگی‌های متفاوتی دارند. که توضیحات طولانی خواهند داشت؛ منتظر پست‌های ما باشید!

بطور مختصر private IP address این آدرس در زمان برقراری ارتباط دستگاه‌های خانگی شما همانند لپ تاب، کنسول بازی، موبایل و… و انتقال داده از طریق روتر شما ایجاد می‌شود. این آدرس را می‌توان بصورت دستی یا از طریق خودکار بدست روتر ساخت.

public IP address این آدرس از سوی شرکت ارایه دهنده اینترنت شما (ISP) تعیین که برای برقراری ارتباط با دیگر دستگاه‌های متصل به اینترنت در سراسر زمین استفاده می‌شوند. هردو این IP آدرس‌ها دارای دو نوع static و dynamic هستند که برای شما عزیزان در پست‌های بعدی بیشتر توضیح خواهیم داد. [sta_anchor id=”how-to-find-ip-address” unsan=”how to find IP address” /]

چگونه IP آدرس خود را پیدا کنیم؟

دو راه بسیار ساده وجود دارد:

  1. به وسیله جست‌وجو در گوگل
  2. از طریق cmd 

1) جست‌وجو از طریق گوگل 

با استفاده از جست‌وجو گوگل به راحتی می‌توانید از آدرسِ خود مطلع شوید. فقط کافیست جمله‌ی “what is my IP” را در گوگل جستجو کنید.

یافتن IP آدرس از طریق گوگل

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید؛ عدد 188.166.100.111 آدرسِ مورد نظر است. فراموش نکنید که برای هر دستگاهی متفاوت است.

2) یافتن به وسیله cmd

برای انجام این کار کافیست مراحل زیر را انجام دهید:

  • ابتدا دکمه ویندوز و سپس کلید R را فشار دهید.
  • طبق شکل پایین با برنامه Run مواجه می‌شوید.

  • با تایپ کردن کلمه “cmd” در جای مشخص شده و زدن دکمه “ok” برنامه cmd را به راه بیاندازید.
  • طبق شکل پایین پنجره سیاهی باز می‌شود.

  • همانند تصویر بالا، زمانی که با این پنجره روبرو شدید کلمه “ipconfig” را تایپ نمایید.
  • طبق تصویر پایین برنامه cmd شرو به پردازش می‌کند و نتایجی را برای شما به نمایش خواهد گذاشت.

یافتن IP آدرس از طریق cmd

  • default getaway همان IP آدرس شماست.
  • شما موفق به یافتن IP آدرس خود در windows شدید😊.

 در سیستم عامل‌های دیگر

  •  در سیستم Linux کافی است برنامه “terminal window ” را اجراکنید؛ سپس دستور “hostname -I”، “ipconfig” یا “ip addr show” را وارد کنید و دکمه اینتر را بزنید.
  •  سیستم‌های macOS همانند ویندوز کافی است از دستور “ipconfig” استفاده کنید.
  • در iPhone، iPad و iphod touch آدرس IP خصوصی خود (private IP address) را از طریق setting، منو  Wi-Fi و در نهایت با لمس کردن “i” کوچکی که کنار اینترت متصل به آن است می‌توان یافت.
  • در سیستم android از طریق setting سپس network and internet و در نهایت Wi-Fi در بعضی از دستگاه‌ها از این روش می‌توان به IP آدرس خود دسترسی یافت:
  •  Settings > Wi-Fi or Settings > Wireless Controls > Wi-Fi settings [sta_anchor id=”ip-address-v” unsan=”IP address v” /]

نسخه‌های IP آدرس (IPv4 and IPv6)

نسخه‌های IPv4، IPv6 تنها نسخه‌های IP هستن که با توجه در آنان می‌توان دریافت که نسخه IPv6 بروزترین آن است.

دلیلی که IPv6 درحال گرفتن جای IPv4 است میزان ظرفیت آن است؛ با توجه به اینکه دستگاهی که از آن استفاده می‌کنید با هزاران دستگاه دیگر در ارتباط است و بسیار مهم است که بدانیم هر دستگاه آدرس IP مخصوص به خود را دارد. IPv4 توان فراهم سازی 4 میلیارد IP آدرس را دارد. تصور کنید چندین میلیارد نفر در روی کره زمین زندگی می‌کنند. حتی اگر هر نفر یک دستگاه داشته باشد که به اینترنت متصل است. IPv4 توانای فراهم سازی این تعداد آدرس IP را ندارد.

حال به توان فراهم سازی IPv6 توجه کنیم. این نسخه می‌تواند 2128  که برابر عدد 340 با دوازده صفر جلوی آن است فراهم سازد. این عدد بسیار بزرگی است و میتواند تمام دستگاه‌ها را پشتیبانی کند.

نسخه IPv4 آدرس های IP را به صورت اعداد 32 بیتی نشان میدهد که همانند عدد زیر است:

[message_box bg=”#800000″] 207.241.148.80 یا 192.168.1.1 [/message_box]

با توجه به اینکه در نسخه IPv6 ترلیون‌ها آدرس وجود دارد اعدادی که پدیدار می‌شوند همانند زیر هستند:

[message_box bg=”#800000″] 3ffe:1900:4545:3:200:f8ff:fe21:67cf [/message_box]

فراموش نکنید که برای برقراری ارتباط در سطح اینترنت با دستگاهی دیگر، کامپیوتر و یا تلفن موبایل شما نیازمند Internet protocol است.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا