فناوری

سیستم های مدیریت محتوا جوملا و وردپرس در طراحی سایت

خرید کابل شبکه

انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا ( CMS) برای وب سایت تصمیم مهمی است که اثرات و پیامدهای قابل توجهی برای آن دارد. در بین انواع مختلف سیستم های مدیریت محتوا، جوملا و وردپرس کاربران بیش تری دارند و دارای امکانات فراوانی برای طراحی و پیاده سازی سایت های اینترنتی هستند.

 

جوملا چیست؟

joomlaa

جوملا یک سیستم مدیریت محتوای وب است که مدیریت و انتشار آسان مطالب را امکان پذیر می سازد. جوملا یک نرم افزار متن باز (open source) است که به شما توانایی ساخت سایت و دیگر برنامه ها را میدهد و میتوانید پس از نصب به صورت دلخواه تغییراتی ایجاد کنید. جوملا علاوه بر اینکه یک سیستم مدیریت محتواست، به دلیل سازگاری با انواع پایگاه های داده مانند oracle یک پلتفرم نیز محسوب می شود اما تکنولوژی اصلی به کار رفته در آن PHP می باشد. 

میتوان گفت که joomla یکی از ایمن ترین سیستم های مدیریت محتوا محسوب میشود و تعداد کاربران زیادی دارد. اولین نسخه نرم افزار joomla، نسخه توسعه داده شده مامبو (Mambo) بود و در سال 2005 انتشار یافت. گروهی از برنامه نویسان مامبو پس از جدا شدن از تیم، شروع به طراحی این نرم افزار کردند. 

جوملا امکاناتی را مانند مدیریت مجموعه های مطالب، مدیریت تبلیغات، نظرسنجی، مدیریت لینک ها و.. را فراهم می سازد و برای مواردی مانند سامانه های پشتیبانی، مراکز آزمون گیری، سایت های فروشگاهی، سایت های خبری و.. کاربرد دارد.

 

وردپرس چیست؟

wordpress
 

وردپرس نیز مانند جوملا یک سیستم مدیریت محتوا برای سایت ها و وبلاگ می باشد. wordpress برپایه ی زبان برنامه نویسی PHP طراحی و تولید شده است. وردپرس در ابتدا تنها یک سیستم رایگان وبلاگ نویسی بود و در ادامه به صورت یک نرم افزار متن باز برای مدیریت محتوا درآمد و در سال 2003 اولین نسخه ی رسمی آن منتشر شد. 

wordpress یکی از بهترین گزینه ها برای یادگیری افرادی است که با برنامه نویسی آشنایی ندارند. وردپرس در راه اندازی مواردی مانند سایت های اجتماعی، وبلاگ یا سایت های شخصی، سایت های دانشگاهی و.. کاربرد دارد. وردپرس به دلیل سادگی در استفاده در کنار تمام مزایا یا معایبی که دارد میتواند وب سایت های کارآمد و مدرنی بسازد. وردپرس به صورت استاندارد کدنویسی شده است تا در نتایج گوگل بهترین جایگاه به دست آید. wordpress به صورت پیش فرض بر روی خود ابزارهایی برای SEO دارد که این امکان را فراهم میسازد تا در مدت زمان محدودی بتوانید وب سایت را بهینه سازی کنید و برخلاف جوملا که قابلیت های اندکی برای SEO دارد، می باشد. 

 

مقایسه ی جوملا با وردپرس:

میتوان گفت شباهت هایی که joomla و wordpress دارند نسبت به تفاوت های این دو سیستم بیشتر است.  جوملا برای افراد تازه کار، پیچیدگی های خاص خود را دارد و حرفه ای تر به شمار می رود. بر اساس شواهد موجود، وردپرس محبوبیت بیشتری نسبت به جوملا دارد و از دلایل آن میتوان به سادگی کار و استفاده از آن اشاره کرد. ذکر این نکته نیز ضروری است که انعطاف پذیری جوملا در هماهنگی و یکپارچه شدن با سایر ابزارها بیشتر از وردپرس است و ضعف وردپرس در این موضوع به دلیل متمرکز شدن بر سادگی کارکرد است. 

ملاک ها و ویژگی هایی برای انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا برای کاربران وجود دارد که میتوان گفت از میان آن ها امنیت، SEO (بهینه سازی موتور جستجو) ، راحتی کار، هزینه نگهداری و.. در اولویت قرار دارند. وردپرس به این دلیل که تعداد کاربران بالایی دارد و آمار استفاده از آن نسبت به جوملا بیشتر است، امنیت کمتری نسبت به جوملا دارد. وردپرس به دلیل دارا بودن مخزن عظیمی از قالب، امکان ساخت هر نوع سایت را به شما خواهد داد اما جوملا در مقایسه با آن از تعداد کمتری قالب برخوردار است. 

درمورد استفاده از افزونه ها در این دو سیستم مدیریت محتوا نیز تفاوتی وجود دارد. افزونه ها در وردپرس از فراوانی بیشتری برخوردار هستند و دسترسی به آن ها سریع تر است اما افزونه های موجود در جوملا قدرتمند تر هستند.  بزرگ ترین مزیت استفاده از جوملا، شبکه های اجتماعی آن است و راه را برای ایجاد شبکه های اجتماعی آسان کرده است.

سفارشی سازی در دو پلتفرم وردپرس و جوملا به این معنی می باشد که یک کاربر مبتدی به راحتی قادر باشد تا بدون نیاز به کدنویسی با استفاده از افزونه هایی که در اختیار او قرار می گیرد، راحت تر عمل کند. از این منظر، وردپرس قابلیت ببشتری نسبت به جوملا دارد. توجه به این نکته نیز ضروری است که وردپرس از چند زبانی در سایت پشتیبانی نمیکند و در صورتی که بخواهید یک سایت چند زبانه را توسط وردپرس طراحی نمایید، باید کلیه اطلاعات را در جای دیگری ذخیره کنید و برای نمایش آن ها از قالب دیگری استفاده کنید. 

استفاده از این دو سیستم مدیریت محتوا به دلیل open source بودن آنها هزینه ای را دربر ندارد اما اگر بخواهیم از لحاظ هزینه های نگهداری بررسی کنیم، تفاوت چندانی میان joomla و wordpress وجود ندارد و با توجه به تفاوت قیمت ها در شرایط مختلف، تغییر میکند.

 

بررسی ظاهری جوملا و وردپرس:

در سیستم وردپرس همه چیز به صورت مرتب و ساده چیده شده است و به راحتی میتوانید گزینه های مورد نظر خود را پیدا کنید اما در سیستم جوملا ممکن است برای پیدا کردن برخی از موارد به دنبال آنها بگردید. یکی از موضوعات در مبحث طراحی سایت و استفاده از این دو سیستم مدیریت محتوا، موضوع به کارگیری انواع قالب ها (تم ها) می باشد که در هر دو سیستم به صورت رایگان برای استفاده های مختلف وجود دارد و قالب های زیادی نیز به زبان فارسی ایجاد شده و در دسترس است.

معمولا هدف از ایجاد این قالب ها، طراحی مناسب به منظور استفاده از وب سایت برای امری خاص است. از این منظر تعداد تم های موجود در وردپرس حدودا سه برابر جوملا می باشد و از تنوع بیشتری برخوردار است اما جوملا به طور پیش فرض امکان استفاده از قالب های متفاوت برای بخش های مختلف سایت را پشتیبانی میکند و به کارگیری چند قالب بر روی یک وب سایت در وردپرس به آسانی جوملا نیست اما در هر حال در wordpress امکان استفاده از قالب های مختلف برای یک صفحه وجود دارد. 

 به طور کلی joomla و wordpress تفاوت های چندانی ندارند اما شناخت و آشنایی با موارد قابل مقایسه در آن ها توسط کاربران، این امکان را برای افراد فراهم می آورد که کیفیت خدمات مورد انتظار خود را بهبود بخشند و با توجه به زمینه ی خاص مورد نظر خود از این دو سیستم استفاده کنند. 

 

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا