راهنمای خرید مودم همراه + نکات مهم در خرید مودم جیبی
بهبود کیفیت اینترنت شبکههای موبایل و جایگاهی که در چند سال اخیر تونسته در زندگی روزمره و فعالیتهای افراد پیدا کنه، باعث شده کمکم کاربران از اینترنت ثابت خانگی به سمت اینترنت همراه کوچ کنند. استفاده از اینترنت همراه یا جیبی و اشتراکگذاری اون نیازمند استفاده از مودمه. اما یک مودم همراه خوب چه ویژگیهایی باید داشته باشه؟ برای پاسخ به این سؤال به راهنمای خرید مودم همراه نیاز دارید تا بدونید به چه مواردی باید توجه کنید.
مودم همراه یا جیبی
مودمهایی که با استفاده از کابل شبکه یا بهصورت وایرلس به اینترنت متصل میشن و در منزل از اونها استفاده میکنیم، باید مستقیم به برق وصل بشن تا قابل استفاده بشن؛ ولی مودمهای همراه برای اتصال به اینترنت نه به برق مستقیم نیا دارن و نه کابل.
شاید بشه گفت یکی از بهترین تکنولوژیهایی که تا به حال تولیدشده، مودم جیبی یا مودم همراهه. این دستگاههای کوچیک میتونن برای دستگاههای الکترونیکی اطراف خودشون مثل موبایل و تبلت، اینترنت فراهم کنن. اندازهی اونها معمولاً بهاندازهی کف دسته و با توجه به وزن کمی که دارن، حملشون هم آسونه.
این دستگاه الکترونیکی با پشتیبانی از سیمکارت، میتونن به گوشیهای هوشمند، تبلت، دوربین و لپتاپ اینترنت بدن.
جهت آشنایی با طرز کار مودم جیبی و اینکه چه مواردی بر کیفیت اون تأثیرگذاره، پیشنهاد میکنیم تا انتهای مقالهی راهنمای خرید مودم همراه با ما همراه باشید.
مودم همراه چطور کار میکند؟
مودمهای جیبی بیشتر به درد افرادی میخورن که بهصورت دائمی به اینترنت نیاز دارن. یک مودم همراه از طریق یک سیمکارت، سیگنالهای 3G-4G رو به سیگنالهای WiFi تبدیل میکنه. به این ترتیب این قابلیت رو داره که مانند مودم و روتر عمل کنه و اینترنت لازم رو به دستگاه موردنظر برسونه.
در استفاده از یک مودم جیبی به اتصال از طریق کابل، آداپتور برق و نصب نرمافزار نیازی ندارید. تنها کافیه دستگاه رو روشن کنید و از طریق شبکهی Wifi به اون متصل بشید. محدودهی پوششدهی این نوع مودمها بین 10 الی 15 متره و تعداد مشخصی کاربر میتونن بهصورت همزمان بهش وصل بشن.
راهنمای خرید مودم همراه
یک مودم همراه خوب چه ویژگیهایی داره؟ کجاها آنتن میده؟ چقدر باتری نگه میداره؟ و… همگی از مواردی هستن که در این راهنمای خرید مودم همراه به اونها اشاره میشه.
ظرفیت باتری
تقریباً همهی مودمهای همراه یا 3G-4G باتری دارند. ظرفیت باتری مودمهای پرقدرت بین 2500 میلیآمپر الی 3000 میلیآمپره که بین 9 الی 12 ساعت شارژدهی میکنن. میزان ظرفیت باتری مودمهای ضعیفتر حدود 1800 میلیآمپره.
باتریها از طریق آداپتور برق شهری شارژ میشن و بسته به ظرفیتی که دارن، برای مدتزمان مشخصی که معمولاً بین 8 الی 10 ساعته، شارژ نگه میدارن. یکی از مهمترین نکاتی که در زمان خرید مودم باید به اون توجه کنید، زمان شارژدهی باتری مودمه.
بعضی از مودمها مزیت کار کردن بدون باتری هم دارن؛ به این معنی که اگر شارژ باتری تموم بشه، میتونید با وصل کردن مستقیم مودم به برق، از اون استفاده کنید. به افرادی که دائماً به اینترنت نیاز دارن، پیشنهاد میشه چنین مودمی تهیه کنن.
شبکههای قابل پشتیبانی
یک مودم جیبی به کمک سیگنالهای سیمکارتی که داخل اون وارد میکنید و تبدیل اونها به امواج Wifi، میتونه چندین کاربر رو بهصورت همزمان به اینترنت وصل کنه. اولین موردی که در راهنمای خرید مودم همراه باید به اون توجه کنید، شبکههاییه که اون مودم ازشون پشتیبانی میکنه.
بعضی مودمها تنها از سیمکارت یک اپراتور پشتیبانی میکنن و بعضی دیگه از دو یا چند اپراتور. این مسئله باعث میشه آنتندهی و پوشش شبکهی اینترنتی مودم همراه شما افزایش پیدا کنه. پشتیبانی مودم همراه از شبکههای 4G، 4.5G و بهزودی 5G اهمیت زیادی داره؛ چرا که بر سرعت دانلود تاثیر میذاره.
سرعت دانلود
حداکثر سرعتی که میتونید برای دانلود از طریق مودم همراه داشته باشید، یکی از مهمترین نکاتیه که در خرید مودم همراه باید بهش توجه کنید. در اوایل ورود این نوع مودمها، تنها از شبکهی 3G پشتیبانی میشد که نهایت سرعت دانلود تا 100 مگابایت میرسید.
با پیشرفت شبکههای موبایلی و ارائهی نسخههای نسل 4 و 4.5 سرعت اینترنت تغییر کرد و سرعت دانلود در مودمهای 4G به 150مگابایت و در مودمهای 4.5G به 300 مگابایت رسید. در برخی نقاط که آنتن دهی خوب باشه، ممکنه این سرعت کمی بالاتر هم بره.
در حال حاضر بهترین آنتن دهی و پوشش شبکه رو مودمهای 4.5G دارند.
تعداد کاربران
فاکتور دیگهای که در راهنمای خرید مودم همراه باید بهش توجه کنید، تعداد کاربرانیه که بهصورت همزمان میتونن به مودم متصل بشن. بسته به نوع و مدل مودم این تعداد متفاوته؛ حداقل تعداد کاربران متصل همزمان در مودمها معمولاً 10 نفر و حداکثر 32 نفره. در زمان خرید به این مورد توجه کنید.
پشتیبانی از آنتن
در بعضی نقاط ممکنه پوششدهی اینترنت کم باشه یا سرعت پایینی داشته باشه. نصب آنتن روی مودم میتونه با افزایش محدودهی پوششدهی، سرعت ارسال اطلاعات رو هم بالا ببره. معمولاً برای افزایش آنتن دهی مودمها از آنتن کابلی استفاده میکنن.
ما پیشنها میکنیم مودمی رو انتخاب کنید که جایی برای اضافه کردن آنتن داشته باشه. اگرچه مودم همراهی با این ویژگی بهسختی پیدا میشه ولی گزینهی بسیار مناسبیه.
قابلیت دریافت و ارسال SMS
مودم همراه برای اتصال به اینترنت از سیمکارت استفاده میکنه. بنابراین مودمی بهتره که امکان دریافت و ارسال پیامک و پشتیبانی از کدهای USSD رو داشته باشه. به این ترتیب زمانی که به پایان بسته نزدیک میشید بهتون اطلاعرسانی میشه.
درصورتیکه مودم جیبی از این قابلیت پشتیبانی کنه، از طریقی پنلی که برای تنظیمات مودم در نظر گرفتهشده، میتونید پیامکهای خودتون رو مدیریت کنید.
نمایشگر
اینکه مودم همراه نمایشگری داشته باشد تا از طریق اون بتونید میزان شارژ باتری، تعداد کاربران متصل به مودم، حجم اینترنت مصرفشده، سرعت انتقال اطلاعات و رمز مودم رو ببینید، تقریباً ضروریه. بیشتر مودمهایی که در بازار وجود دارن، چنین قابلیتی دارن.
وزن مودم جیبی
بهتره مودمی که انتخاب میکنید، وزن زیادی نداشته باشه تا حملونقل اون هم آسون باشه. البته تقریبا همهی مودمهای جیبی حدود 100 تا 200 گرم هستن.
فرکانس یا باند مودم
مودمها از محدودهی فرکانسی خاصی پشتیبانی میکنن؛ بعضیها در فرکانس 2.4 گیگابایت و بعضی دیگه در فرکانس 5 گیگابایت کار میکنن که هرکدوم کاراییهای خاصی دارن.
مودمی که دارای فرکانس 2.4 گیگابایته، محدودهی بیشتری رو پوشش میده ولی ممکنه به دلیل شلوغ بودن شبکه، در اتصال به اینترنت کمی با اختلال روبهرو بشه.
مودم همراه با فرکانس 5 گیگابایت سرعت اینترنت بالاتری داره ولی فضای پوششدهی اون در مقایسه با فرکانس 2.4 گیگابایت کمتره.
با توجه به اینکه در چه محیطی میخواید از مودم همراه استفاده کنید، میتونید از بین مودمهایی که واجد شرایط هستن، بهترین گزینه رو برای خرید انتخاب کنید.
پشتیبانی از کارت حافظه
اینکه مودم همراه شما از کارت حافظهی MicroSD پشتیبانی کنه، یک امتیاز محسوب میشه؛ مخصوصاً اگر از اون دسته افرادی باشید که اهل دانلود کردن هستن. با گذاشتن کارت حافظه داخل مودم جیبی میتونید با استفاده از مرورگر، فایلهای موردنظر خودتون رو دانلود یا آپلود کنید.
امکانات جانبی مودم همراه
تا این بخش از راهنمای خرید مودم همراه به تعدادی از فاکتورهای مهم در انتخاب و خرید مودم جیبی اشاره کردیم. بعضی از مودمها با داشتن امکاناتی اضافه، باعث میشن کار کردن با اونها راحتتر باشه؛ بهتره در هنگام خرید مودم نگاهی هم به این امکانات داشته باشید؛ چراکه قطعاً انتخاب رو برای شما راحتتر میکنه.
- داشتن نرمافزاری مخصوص برای مودم که بشه اون رو روی گوشی نصب کرد باعث میشه بهراحتی تنظیمات مودم و مصرف حجم رو کنترل کنید.
- داشتن پورت مخصوص USB و پورت LAN
- امکان تنظیم VPN روی مودم یا فعال کردن فایروال روی اون
- تعریف سطح دسترسی برای کاربران
- تعریف شبکهی مهمان روی مودم و…
حرف آخر
با توجه به اینکه در خریدن یک مودم جیبی فاکتورهای زیادی باید در نظر گرفته بشن، در این راهنمای خرید مودم همراه سعی کردیم به مهمترین مواردی که در کیفیت یک مودم همراه تأثیر دارن، اشارهکنیم.
بهتره قبل از خرید، ابتدا نیازهای خودتون رو مشخص کنید و بر اساس اون مناسبترین مودم رو انتخاب کنید. البته شاید نتونید مودمی رو پیدا کنید که تمام ویژگیهای ذکرشده رو باهم داشته باشه؛ اگر هم چنین مودمی رو پیدا کنید شاید قیمت زیادی داشته باشد.
سلام. من اتفاقی با آسیاتک آشنا شدم میخواستم ببینم که غیر از بحث مودم شما بسته اینترنت را به صورت و چه مزایایی نسبت به دو اپراتور دیگر دارد یعنی برای خرید بسته باید مثل همراه اول از شما هم سیم کارت خریداری نماییم مچکرم…………..