اصلاحات پرکاربرد در استفاده از حالت دستی دوربین موبایل
استفاده از حالت دستی دوربین موبایل مانند حرفهایها آسونتر از چیزیه که فکر میکنید. پس از آشنایی با کلمات پرکاردبردی که در زمان استفاده از حالت دستی دوربین موبایل ممکنه با اونها مواجه بشید، میتونید عکسهایی بگیرید که توانایی رقابت با یک دوربین DSLR رده بالا رو هم داشته باشنه. ما این اصطلاحات رو تا جایی که مربوط به عکاسی با موبایله بررسی میکنیم. اما این اصطلاحات حتی در دوربینهای قدرتمندی مانند Canon EOS R نیز کاربرد دارن.
سرعت شاتر
این قابلیت پراستفادهترین قابلیت در زمان استفاده از حالت دستی دوربین موبایله. سرعت شاتر مدت زمانیه که شاتر دوربین بازه و نور میتونه به سنسور برسه. با این وجود، برخلاف دوربینهای عکاسی، تلفنهای همراه شاتر فیزیکی ندارن و به جای اون، سنسور برای مدت زمان موردنیاز شما باز میشه
سرعت شاتر 1/30 ثانیه به این معنیه که صحنه در مدت زمان یک سیام ثانیه ثبت میشه. خیلی از گوشیها به شما این امکان رو میدن که سرعت رو تا 30 ثانیه هم افزایش بدید و اون رو تا 1/3200 ثانیه نیز کاهش بدید.
درک مزایا و معایب هر سرعت شاتر خیلی ساده است. یک شاتر خیلی سریع، به شما این امکان رو میده که از اجسام سریع بدون ایجاد تاری ناشی از حرکت عکاسی کنید. اما در صورتی که نور صحنه کافی نباشه، باید میزان ایزو رو افزایش بدید تا نور محدودی رو که به سنسور میرسه، جبران کنه. یک سرعت خیلی پایین نیز به این معنیه که سنسور نور بیشتری رو دریافت میکنه. در صورتی که نور محیطی خیلی زیاد باشه و شما سرعت شاتر رو به میزان قابل توجهی کاهش بدید، ممکنه عکس شما خیلی روشن یا به اصطلاح Overexposed بشه. در این شرایط قسمتهایی از سنسور نور خیلی زیادی دریافت میکنن. این موضوع باعث میشه روی عکس کاملا سفید به نظر برسه.
در صورتی که سه پایه داشته باشید، میتونید از سرعت شاتر پایین برای عکاسی با نوردهی طولانی یا Long Exposure هم استفاده کنید. همچنین میتونید قسمتهایی از عکس رو برای گرفتن عکسهای خلاقانه تار کنید. چند ثانیه نوردهی ماشینهای یک اتوبان رو به ردههایی از نور تبدیل میکنه.
سه پایه ندارید؟ در صورتی که گوشی شما از تکنولوژی تثبیت اپتیکال تصویر (OIS) استفاده کنه، باز هم میتونید عکسهای خوبی بگیرید. این تکنولوژی با استفاده از یک موتور کوچیک که داخل دوربین قرار داره، دوربین رو حرکت میده تا لرزشهای ناشی از حرکت رو جبران کنه.
در صورتی که دست شما خیلی نلرزه، با استفاده از OIS میتونید عکسهایی باحداکثر 0.5 ثانیه نوردهی بگیرید.
دیافراگم
دیافراگم دریچهایه که نور از طریق اون وارد لنز و سپس سنسور دوربین میشه و یکی از مهمترین تنظیمات نرمافزاری در زمان استفاده از یک دوربین DSLR هست. البته این قابلیت هنوز بهصورت کامل وارد گوشیهای موبایل نشده و اکثر گوشیهای موبایل رده بالا نیز دیافراگم ثابتی دارن. Galaxy S9، Galaxy S9 Plus و Galaxy Note 9 نیز فقط امکان انتخاب بین دو دیافراگم f/1.5 و f/2.4 رو به شما میده.
ISO
ISO یکی از عجیبترین قابلیتهای پایهای دوربینه. این قابلیت آخرین چیزیه که هنگام عکاسی با استفاده از حالت دستی دوربین موبایل باید نگران اون باشید. ISO میزان حساسیت سنسور عکاسی به نور رو نشون میده. هرچقدر مقدار ISO بالاتر باشه سنسور برای گرفتن یک عکس با نوردهی کافی به نور کمتری نیاز داره.
برای اینکه عکسهای شما کمترین نویز و بیشترین جزئیات رو داشته باشن، باید مقدار ISO رو روی کمترین مقدار ممکن قرار بدید. هر گوشی موبایل یک ایزو پایه داره که نشوندهندهی کمترین میزان حساسیت اونه و معمولا برابر با 50 یا 100 هست.
افزایش ISO دوربین بهصورت دستی به شما امکان میده که از سرعت شاتر سریعتری برای گرفتن عکسهای اکشن ورزشی یا عکاسی در شرایط کم نور استفاده کنید. ایزو گوشیهای موبایل رو میشه تا 2000 یا 3200 افزایش داد. البته توصیه میشه ISO رو همیشه روی خودکار تنظیم کنید تا کمترین میزان نویز رو در تصاویر خودتون ببینید.
تراز سفیدی (وایت بالانس)
عکاسی ثبت نوره نه تصاویر و تمام نورها نیز یک دمای رنگ دارن که از طیفهای سرد آبی تا گرم زرد متفاوته و میتونه بهعنوان یک رنگ قالب روی تصاویر شما اعمال بشه.
هنگامی که شما با حالت خودکار عکاسی میکنید، دوربین دمای رنگ رو با تغییر وایت بالانس یا تراز سفیدی، دمای رنگ جبران میکنه. نحوهی کار تراز سفیدی به این شکله که اگر تونهای سفید بهدرستی ثبت بشن و واقعا سفید باشن، رنگهای دیگه هم درست به نظر میرسن.
البته حالت خودکار همیشه این کار رو بهدرستی انجام نمیده، اما حالت دستی دوربین به شما این امکان رو میده که برای برخی شرایط متداول مانند نور روز یا آسمان ابری تنظیمات پیشفرض رو اعمال کنید. در برخی گوشیها نیز وایت بالانس با مقیاس کلوین نمایش داده میشه. مقادیری مانند 2700 کلوین گرمتر هستن ولی 5000 تا 7000 کلوین سردتر هستن و کمی آبی به نظر میرسن. تغییر وایت بالانس و دمای رنگ ممکنه کاراکتر یک عکس رو بهکلی تغییر بده اما برخی اوقات با اعمال وایت بالانس اشتباه به نتایج جالب توجهی دست پیدا میکنید.
جبران نوردهی
جبران نوردهی یکی از قابلیتهای کاربردیه که در حالت خودکار خیلی از گوشیها وجود داره و با EV که مخفف Exposure Value هست، نشون داده میشه.
تغییر مقدار جبران نوردهی در مواقعی که پیش نمایش تصویر خیلی تیره یا خیلی روشن به نظر میرسه خیلی به شما کمک میکنه. اندازهگیری نوردهی دوربین گوشی اغلب اوقات نمیتونه هم قسمتهای تیره و هم قسمتهای روشن رو محاسبه کنه. به همین خاطر اگر دوربین نتونه بهخوبی از جبران نوردهی استفاده کنه، شما باید خودتون دست بهکار بشید.
اگر یک عکس خیلی روشن به نظر برسه شما باید از مقادیر منفی جبران نوردهی استفاده کنید و اگر خیلی تیره به نظر برسه هم باید از مقادیر مثبت این قابلیت استفاده کنید. سپس دوربین بر این اساس دیافراگم و سرعت شاتر رو تنظیم میکنه تا نور بیشتر و کمتری وارد لنز بشه.
شما اکنون با متداولترین کلمات مربوط به عکاسی با استفاده از حالت دستی دوربین موبایل آشنا شدید. در صورتی که سوالی در این زمینه دارید، اون رو با ما در میون بذارید. کارشناسان نت ران در اسرع وقت به شما پاسخ میدن.
سپاس از شما ،،،،، عاییییییییییییی بود