موبایل و تبلت

عجیب ترین گوشی های تاریخ که شاید ندیده باشید.

خرید کابل شبکه

شاید شما هم تا به حال عجیب ترین گوشی های تاریخ رو ندیده باشید. امروزه گوشی‌های موبایل چه هوشمند و چه غیرهوشمند همشون یک شکل مشخص و ساختار اساسی دارند و تفاوت اونا در جزییاتشون هست. اما در طول سالیان گذشته برخی شرکت‌ها تصمیمات طراحی و عملکردی عجیب و غریبی برای گوشی‌ها می‌گرفتند. تا جایی که نتایج این تصمیم‌گیری‌ها هنوز هم به عنوان عجیب‌ترین گوشی‌های تاریخ گفته و شنیده میشه. البته این مسئله همیشه هم به خاطر بدسلیقگی طراحان نبوده.

در آن زمان‌ها خصوصا اوایل عرضه‌ی گوشی موبایل به بازار، طراحان موبایل قصد داشتند تا بفهمند مردم دنبال چی هستند و چه چیزایی براشون جذاب‌تره. بنابراین میومدند و هر چیزی که فک می‌کردن برای مردم جذاب باشه رو می‌ساختند. اما خب متاسفانه این شیوه‌ی نیازسنجی‌ همیشه هم به نتایج عالی منجر نمی‌شد. در این مقاله می‌خوایم 5 تا از عجیب ترین گوشی های تاریخ رو به شما معرفی کنیم تا ببینید که چه ایده‌هایی تا رسیدن به گوشی‌های امروزی از سر طراحان گذشته.  

 5 تا از عجیب ترین گوشی های تمام دوران

عجیب ترین گوشی های تاریخ هر کدوم با هدفی خاص طراحی شدند. اغلب این گوشی‌ها برای این به بازار اومدند که برند خودشون رو مطرح کنند. مثلا اگه به تاریخچه آیفون اپل نگاه کنید، می‌بینید که این برند برای معرفی کردن خودش در حوزه گوشی‌های موبایل نیازی به استفاده از امکانات و محصولات متفاوت نداشته.

قبل از اینکه بریم سراغ ادامه مقاله این نکته رو یادآور بشیم که منظور ما از عجیب بودن این گوشی‌ها، الزاما بد بودن اونا نیست. طراحی بعضی از این گوشی‌ها رو میشه فاجعه دونست؛ اما، بعضی از اونا صرفا به خاطر داشتن یکسری ویژگی‌های بلااستفاده یا نداشتن قدرت رقابت با سایر محصولات بازار خیلی ازشون استقبال نشد. به هر جهت تصمیم‌گیری درباره‌ی خوب یا بد بودن این گوشی‌ها رو برعهده‌ی خود شما میزاریم.

Microsoft-Kinیکی-از-عجیب-ترین-گوشی-های-تاریخ

 Microsoft Kin

اولین گوشی در لیست عجیب ترین گوشی های تاریخ، گوشی Microsoft Kin هست. گوشی که میشه شکست مایکروسافت در زمینه‌ی تولید گوشی هیپ برای نوجوونا دونست. این گوشی عجیب قابلیت‌ها و ایده‌های جالبی در خودش داشت.

این گوشی رو فاجعه‌ی میلیون دلاری مایکروسافت دونستند. مایکروسافت دو سال زمان گذاشت و یک هزینه‌ی یک میلیارد دلاری برای ساخت این گوشی مبتنی بر ویندوز داد.

با این حال با استقبال خوبی مواجه نشد و فروش بدی رو تجربه کرد. گوشی‌های مایکروسافت کین گوشی‌های هوشمندی نبودند؛ ولی یک تلفن کوچیک و زیبا با صفحه‌ کلید دکمه‌ای بودند. این گوشی‌ها در چندین مدل مختلف به بازار عرضه شدند؛ ولی متاسفانه هیچکدوم مورد استقبال قرار نگرفتند. دلایل مختلفی وجود داره که این گوشی رو به یک گوشی‌ عجیب و در عین حال بلااستفاده تبدیل کرد؛ مثلا:

  • سیستم عامل عجیب این گوشی که ترکیبی از ویندوز و نرم افزارهای جدید بود و ویژگی‌هایی داشت که کاربران و داوران گوشی رو گیج می‌کرد.
  • این گوشی برنامه‌ی خاصی نداشت. مایکروسافت روی این گوشی فقط یک مرورگر قرار داده بود برای دسترسی به رسانه‌های اجتماعی و اینترنت. با این حال هیچ برنامه‌ای برای دانلود بازی، برنامه‌های کاربردی و… روی اون وجود نداشت. همین مسئله باعث شده که گوشی به یک گوشی بی‌معنی و کم‌کاربرد تبدیل بشه.
  • مهم‌ترین مشکل این گوشی از لیست عجیب ترین گوشی های تاریخ اینه که گوشی گران بود. اگرچه قیمت اولیه‌ی این گوشی‌ها 50 و 100 دلار بود، ولی هزینه‌های جانبی و بلندمدت گوشی اون رو تبدیل به یک گوشی گرون‌قیمت کرده بود. تا جاییکه یک گوشی کین وان بعد از دو ماه برای شما هزینه‌ای حدود 890 دلار می‌تراشید. در همون زمان گوشی آیفون 4 با 16 گیگ حافظه 199 دلار بود بدون هزینه‌های جانبی اضافه!
  • در نهایت اینکه این گوشی همزمان با گوشی‌های هوشمند بدون صفحه کلید و آیتم‌های اضافه متولد شد و بدیهیه که کسی برای داشتن این تجهیزات اضافه حاضر نیست هزینه‌ای بپردازه.
Motorola-Backflip-یکی-از-عجیب-ترین-گوشی-های-تاریخ

Motorola Backflip نمونه‌ای از عجیب ترین گوشی های تاریخ

دومین گوشی از این لیست عجیب، گوشی‌های بک فلیپ موتورولا بودند. این گوشی‌ها خصوصیت عجیبی داشتند، اونم مدل صفحه‌ کلیدش بود. معمولا برای قرار دادن یک صفحه کلید فیزیکی روی گوشی راه‌های مختلفی هست. مثلا به صورت کشویی، تاشو یا دو تکه. موتورولا از تکنولوژی تاشو برای صفحه‌ی کلیدش استفاده کرد؛ ولی به شکلی عجیب غریب یعنی پشت تلفن. اگرچه گوشی موتورولا ایده‌های خلاقانه‌ی زیادی داشت. مثلا شما به سه روش می‌تونستید با گوشی تعامل کنید: صفحه لمسی، تاچ پد و صفحه کلید کامل.

علاوه بر این گوشی بک فلیپ موتورولا از سیستم عامل محبوب اندروید استفاده می‌کرد. ظاهر این گوشی هم شکل زنانه و جذابی داشت و در طراحی اون ظرافت‌های خاصی به خرج داده بودند. معمولا تلفن‌ها با صفحه کلید تاشو یا همون فلیپ، طوری طراحی میشن که صفحه کلید موقع بسته شدن داخل گوشی قرار می‌گیره. اما موتورولا این صفحه کلید رو پشت گوشی نصب کرد تا وقتی به جلو می‌چرخونید، صفحه کلید مقابل شما قرار بگیره. این ایده‌ی موتورولا اصلا جالب نبود؛ به دو دلیل:

  • صفحه کلید پشت گوشی بود و شما همیشه نگران بودید که دستتون به صفحه‌ کلید بخوره و ناخواسته اتفاقی در گوشی بیفته.
  • از طرف دیگه این ویژگی باعث می‌شد که هیچ حفاظتی از صفحه کلید نشه و هر ضربه یا فشاری ممکن بود به صفحه کلید آسیب بزنه.

البته مشکلات دیگه‌ای هم در این گوشی بود که باعث شد با اقبال خوبی مواجه نشه؛ مثلا محدودیت دوربین به خاطر وجود صفحه کلید و قابلیت تاچ که فقط در حالت باز بودن گوشی قابل استفاده بود.

Yotaphone

Yotaphone در لیست عجیب ترین گوشی موبایل تاریخ

گفتیم که عجیب ترین گوشی های تاریخ الزاما بدترین‌ها نیستند. بعضی از ایده‌های عجیبی که برای ساخت گوشی استفاده شده، واقعا جذابند. ایده‌ی پشت گوشی‌های یوتافون هم از همین دسته ایده‌هاست. در واقع یوتافون سعی کرد که مشکلی بزرگ رو به روشی منحصر به فرد حل کنه. در واقع صفحه نمایش‌های LCD و LED باتری زیادی مصرف می‌کنند. اما چی میشه اگه گوشی داشته باشید که با مصرف کم باتری بتونه یک صفحه‌ی نمایش ساده برای کارهای جزیی به شما ارائه بده. گوشی‌های یوتافون دو تا نمایشگر داشتند: یکی در قسمت جلو که یک صفحه‌ی نمایش هوشمند تمام رنگ بود. و یکی دیگه یک صفحه‌ی نمایش e-ink که در پشت گوشی قرار داشت.

شاید ندونید که صفحه نمایش‌های e-ink چی هستند. منظور از نمایشگر e-ink، نمایشگرهایی هست که بهشون کاغذ الکترونیکی هم گفته میشه. در واقع این نوع نمایشگر از یک فناوری کم مصرف استفاده می‌کنند و شباهت بصری زیادی با جوهر روی کاغذ دارند. پیکسل‌های این نمایشگر فقط سیاه و سفید هستند و معمولا طیف رنگی خاکستری دارند.

هدف از طراحی این نمایشگرها این بود که مصرف باتری به حداقل برسه و نیروی زیادی برای کارهای عادی مثل ساعت و نوتیفیکیشن صرف نشه. علیرغم جذابیت این فناوری، این گوشی‌ها هم چندان موفق نبودند. علتش چندتا چیز بود:

  • اول اینکه صفحه‌ی نمایش خیلی ضعیف بود و نویگیشن خوبی نداشت.
  • از طرف دیگه نسخه‌ی اندروید این گوشی قدیمی بود.
  • مشکل دیگه هم این بود که در صفحه‌ی e-ink گوشی خیلی از برنامه‌ها قابل اجرا نبودند.
Toshiba-G450

Toshiba G450

اگه به تصویر این گوشی توشیبا نگاه کنید خودتون متوجه میشید که چرا این گوشی یکی از عجیب ترین گوشی های تاریخ هست. در واقع این بار توشیبا با طراحی این گوشی مرزهای متفاوت بودن رو جابجا کرد. این گوشی برخلاف ظاهر ساده‌اش، ویژگی‌های جالبی داره. میشه گفت این مدل گوشی توشیبا یک گوشی چهارمنظوره‌اس. این گوشی چهار قابلیت تلفن همراه، مودم USB، MP3 پلیر و وسیله‌ی ذخیره‌ی داده‌ی USB رو در خودش داره.

خیلی‌ها گوشی G450 رو یک گوشی با طراحی چشمگیر و منحصر به فرد می‌دونند. اما، ظاهر متفاوت اون ممکنه برای خیلیا جذاب نباشه. این گوشی خیلی سبک هست و ابعاد کوچیکی داره. روی گوشی سه دایره قرار گرفته که دوتای پایینی برای شماره‌ها و صفحه‌ی بالایی نمایشگر هست. این نوع طراحی کلیدها و صفحه‌ی نمایش مشکلات زیادی داره و خب مسلما فقط کسایی اون رو می‌پسندند که به داشتن چیزهای غیرمتعارف علاقه دارند. از مهم‌ترین مشکلات این گوشی که باعث شد گوشی خیلی مورد استقبال قرار نگیره، موارد زیر بودند:

  • صفحه‌ی نمایش کوچیک و بی‌کیفیت.
  • سختی شماره‌گیری و پیام دادن به خاطر موقعیت دکمه‌ها.
  • کوچکی صفحه نمایش برای ارسال پیام طولانی تر از پنج یا شش کلمه.
  • نبود برنامه‌های کاربردی در گوشی.
  • نبود میانبر برای دسترسی به کاربردهای خاص.
  • کار کردن سخت با گوشی هنگام کار با یک دست.
Siemens-Xelibri-6

Siemens Xelibri 6

یکی دیگه از عجیب ترین گوشی های تاریخ، گوشی های سری ششم Xelibri بود که سیمبین سال 2004 به بازار عرضه کرد. این گوشی بیشتر شبیه لوازم آرایشی و میکاپ بود تا گوشی. این گوشی واقعا مثل جعبه‌ی لوازم آرایشی بود؛ چون یک آینه‌ی واقعی در قسمت بالایی خودش داشت. همچنین صفحه‌ی نمایش در وسط این آینه قرار گرفته بود. در قسمت پایینی هم یک آینه در وسط نصب شده بود و دکمه‌ها با آرایشی عجیب اطرافش چیده شده بودند. جابجایی در گوشی هم به کمک چهار دکمه‌ی مکان‌نما و پد لمسی بود که در پایین‌ترین قسمت قرار داشت.

نبود امکاناتی مثل کارت حافظه یا دوربین در این گوشی از معایب اصلی اون به حساب میومدند. از طرف دیگه گوشی نسبت به کارایی که داشت، باتری خوبی نداشت. در واقع این گوشی یک کاربری ساده داشت و هیچ کدوم از تکنولوژی‌های وایفای، بلوتوث و جی‌پی‌اس رو پشتیبانی نمی‌کرد. با این حال این گوشی در نوع خودش متفاوت بود و استقبال زیادی ازش شد. خصوصا خانم‌ها که می‌تونستند اون رو در میان لوازم آرایشی خودشون پنهان کنند.

حرف آخر

گفتیم که همیشه عجیب ترین گوشی های تاریخ الزاما شکست خورده نبودند. مثلا از بین گوشی‌های بالا گوشی‌های Siemens Xelibri 6 علیرغم تفاوت زیادی که با بقیه‌ داشتند، ولی تونستند به فروش خوبی برسند.

علت این مسئله این بود که طراح نه تنها به متفاوت بودن بلکه به کاربری ساده و وجه تمایز قوی هم فکر کرده بود. مثلا اگه یک گوشی ضدآب طراحی بشه ظاهر عجیبی هم داشته باشه. احتمالا به خاطر ضدآب بودن با استقبال خوبی ازش بشه، حتی اگه ظاهرش رو کسی نپسنده. راستی اگه گوشی معمولی دارید که نمی‌دونید موقع افتادن در آب باید باهاش چیکار کنید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی روش درست خشک کردن گوشی رو بخونید.

یکی دیگه از چیزهایی که شاید بتونه یک امتیاز بزرگ برای گوشی به حساب بیاد، بالا بردن امنیت گوشی با کمک ایده‌ها و فناوری‌های جدید هست. امروزه امنیت و حریم خصوصی گوشی برای خیلی‌ها چالش برانگیز شده و طراحی یک گوشی خاص با قابلیت‌هایی مثل هک نشدن یا غیرقابل نفوذ بودن، می‌تونه عجیب ولی هیجان انگیز باشه. حالا اگه شما همچین گوشی‌هایی ندارید و دائما گوشی‌تون در معرض ریسک هست، بهتون پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی نشانه هایی که ثابت می‌کند گوشی شما هک شده است رو بخونید تا از امنیت اطلاعاتتون مطمئن بشید.

در آخر باید بگیم متفاوت بودن همیشه خوب نیست و باید با یک ایده‌ی قوی و استراتژی درست محصول متفاوت به بازار عرضه بشه. تا هم مورد استقبال قرار بگیره و هم برند رو به خوبی به مردم معرفی کنه. امیدواریم این مقاله به شما در شناخت عجایب تکنولوژی کمک کرده باشه. مسلما این لیست محدود به این پنج مورد نیست و شما می‌تونید با تحقیق در اینترنت تکنولوژی‌های عجیب زیادی رو پیدا کنید.

سوالات متداول

آیا گوشی‌های Siemens Xelibri 6 امکان اتصال هندزفری و هدفون داشتند؟

خیر این گوشی‌ها قابلیت اتصالات به هیچ وسیله‌ی خارجی اعم از هدفون و هندزفری یا دستگاه‌های usb رو نداشتند و این یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف اونا به حساب میومد. از طرف دیگه امکاناتی مثل GPS و بلوتوث هم برای این گوشی‌ها غیرفعال بود.

نمایشگر eInk یا جوهر الکترونیکی چیست؟

این نوع نمایشگر به جای پیکسل از یکسری میکروکپسول شامل دو رنگ سیاه و سفید یا رنگی استفاده می‌کنه که روی یک لایه‌ی نازک قرار گرفتند. مزیت این نوع نمایشگر اینه که محتوا رو دقیقا مشابه صفحه‌ی کاغذ نمایش میدن ولی کیفیت یک نمایشگر پیکسلی رو ندارند. علت اینکه در گوشی‌های یوتافون از اونا استفاده شد این بود که میزان مصرف باتری گوشی به حداقل برسه.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا