ویندوز

آموزش تبدیل ساختارهای پارتیشن‌بندی GPT و MBR به یک‌دیگر

خرید کابل شبکه

ساختار پارتیشن‌بندی چیست و تفاوت GPT و MBR در چه چیزی است؟

GPT و MBR دو ساختار پارتیشن‌بندی هارددیسک هستند که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. یک ساختار پارتیشن‌بندی مشخص می‌کند که اطلاعات چگونه در یک پارتیشن سازمان‌دهی می‌شوند، پارتیشن‌ها از کجا شروع و در کجا خاتمه می‌یابند، و اگر این پارتیشن قابل بوت شدن یا Bootable باشد، کدها در کجای پارتیشن قرار می‌گیرند.

 GPT از سرواژه GUID Partition Table گرفته شده‌است. این ساختار از تکنولوژی UEFI استفاده می‌کند که جای‌گزین تکنولوژی قدیمی‌تر BIOS شده‌است. در GPT شما می‌توانید تا 128 پارتیشن بر روی دیسک خود ایجاد کنید.

MBR یا Master Boot Record از تکنولوژی BIOS استفاده می‌کند. MBR تنها اجازه ساخت 4 پارتیشن اصلی را به شما می‌دهد. در بهترین شرایط می‌توانید 3 پارتیشن اصلی و یک پارتیشن گسترش یافته یا Extended بسازید و درون پارتیشن گسترش‌یافته پارتیشن‌های بیشتری بسازید. با این وجود MBR سازگاری بیشتری با انواع سیستم‌ها دارد.

اگر هارددیسک شما از نوع GPT یاشد تنها می‌توانید سیستم خود را با استفاده از UEFI بوت کنید. اگر هارد شما MBR باشد تنها می‌توانید با استفاده از BIOS کامپیوتر خود را بوت کنید. در ادامه روش‌های تبدیل GPT و MBR به یکدیگر را به شما آموزش خواهیم داد.

تبدیل هارددیسک GPT و MBR به یک‌دیگر در ویندوز:

تبدیل GPT و MBR به یکدیگر را هم می‌توانید با استفاده از Disk Management و رابط کاربری ویندوز انجام دهید، و هم با استفاده از Command Prompt. در ادامه شیوه استفاده از این دو روش را آموزش خواهیم داد.

روش اول: با استفاده از Disk Management

1- از تمام داده‌ها در هارددیسک خود پشتیبان‌گیری کنید و آن‌ها را به جای دیگری انتقال دهید. تمام اطلاعات شما در حین تبدیل پاک خواهد شد.

2- کلید Win+R را فشار دهید تا پنجره Run ظاهر شود.

3- عبارت diskmgmt.msc را تایپ کنید و OK را انتخاب کنید تا پنجره Disk Management باز شود.

disc management

4- بر روی تمام پارتیشن‌های خود کلیک راست کنید و Delete Volume یا Delete Partition را انتخاب کنید.

Delete volume/حذف پارتیشن

5- بر روی دیسک خود راست‌کلیک کنید و گزینه Convert to GPT Disk یا Convert to MBR Disk را انتخاب کنید.

Convert to MBR/GPT disc

ساختار هارد شما تغییر کرده‌است و می‌توانید هارد خود را مجدداً پارتیشن‌بندی کنید.

روش دوم: با استفاده از Command Prompt

1- از تمام داده‌ها در هارددیسک خود پشتیبان‌گیری کنید و آن‌ها را به جای دیگری انتقال دهید زیرا تمام اطلاعات شما در حین تبدیل پاک خواهد شد.

2- کلید Win+R را فشار دهید تا پنجره Run ظاهر شود.

3- عبارت cmd را تایپ و OK را انتخاب کنید تا پنجره Command Prompt باز شود.

4- دستور diskpart  را تایپ کنید و با زدن Enter اجرا کنید.

4- دستور list disk را تایپ کنید و Enter را فشار دهید تا لیست درایوهای شما نمایان شود.

دستور list disk و diskpart

5- برای هر کدام از پارتیشن‌های خود ابتدا select disk n و سپس clean را اجرا کنید. با این کار تمام پارتیشن‌ها پاک می‌شوند. (به جایشماره پارتیشن را وارد کنید)

دستور clean و select disc

6- پس از پاک کردن تمام پارتیشن‌ها برای تبدیل دیسک به MBR دستور convert mbr و برای تبدیل دیسک به GPT دستور convert gpt را تایپ کنید. دکمه Enter را فشار دهید.

دستور convert mbr/gpt

ساختار هارد شما تغییر کرده است و می توانید هارد خود را مجدداً پارتیشن‌بندی کنید.

تبدیل GPT و MBR بدون از دست دادن داده ها:

همان‌طور که مشاهده کردید با استفاده از روش‌های بالا اطلاعات هارددیسک پاک خواهند شد. قبل از انجام تبدیل شما باید از داده‌های خود پشتیبان بگیرید. با استفاده از نرم‌افزار AOMEI Partition Assistant می‌توانید تبدیل GPT و MBR را بدون نیاز به پشتیبان‌گیری و از دست‌رفتن اطلاعات انجام دهید. در ادامه روش انجام این کار را آموزش خواهیم داد.

1- نرم افزار را دانلود، نصب و اجرا کنید.

2- به صفحه اصلی وارد شوید. روی دیسکی که می‌خواهید به MBR شود کلیک کنید و Convert to MBR Disk را انتخاب کنید.

AOMEI Partition Assistant

3- اگر از انجام کار مطمئن هستید روی OK کلیک کنید.

تایید تبدیل mbr

4- بر روی گزینه Apply کلیک کنید.

apply

5- بر روی Proceed کلیک کنید و صبر کنید تا عمل تبدیل انجام شود.

تبدیل MBR و GPT/ تبدیل GPT به MBR

شما با استفاده از Command Prompt نیز می‌توانید بدون از دست رفتن داده‌های خود تبدیل GPT و MBR به یکدیگر را انجام دهید، اما روند انجام این کار پیچیده است. با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانید به سادگی و با چند کلیک این کار را انجام دهید و البته داده‌های شما هم دست‌نخورده باقی خواهد ماند. انجام این کار با استفاده از ویندوز هم بسیار ساده است، اما احتمالاً پشتیبان‌گیری به کاری وقت‌گیر تبدیل می‌شود.

نکته: علاوه بر تبدیل GPT و MBR با استفاده از این نرم‌افزار کارهای دیگری از جمله تبدیل فایل سیستم FAT32 به NTFS، ترکیب کردن پارتیشن‌ها با هم، تبدیل پارتیشن منطقی به اصلی، حذف پارتیشن Extended، تغییر حجم پارتیشن و … را نیز انجام دهید.

منبع: disc-partition

خرید تجهیزات پسیو شبکه

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا