اسکرین میرورینگ چیست – آموزش ساده نمایش صفحه ی گوشی موبایل روی تلویزیون
نمایش صفحه ی گوشی موبایل روی تلویزیون چند سالی میشه که به قابلیتهای موبایل و تلویزیونهای هوشمند اضافه شده. با استفاده از این قابلیت، ما خیلی راحت میتونیم محتویات موبایل خود، مثل عکس، ویدئو یا موارد دیگر را روی تلویزیون خانه نمایش بدیم. درگذشته نمایش صفحه ی گوشی روی تلویزیون با کابل انجام میشد، اما با اضافهشدن این تکنولوژی پیشرفته، در حال حاضر کمتر کسی این کار را بهوسیله کابل انجام میده. برای مثال اکنون اتصال گوشی اندروید به کامپیوتر با کابل انجام نمیشه. این فناوری خیلی زود تونست طرفداران زیادی پیدا کنه، چراکه قبلاً امکان تماشای فیلم، عکس یا فایل تنها با فلش وجود داشت.
اسکرین میرورینگ چیست؟
قابلیت screen mirroring یکی از امکانات بسیار خوبیه که به موبایلها و تلویزیونهای هوشمند اضافه شد. در واقع، شما با رفتن به تنظیمات موبایل خود و فعال کردن گزینه اسکرین میرورینگ، همچنین روشنکردن این ویژگی در موبایل، میتونید آنها را با هم مچ کنید. این ویژگی به تمام برندهای موبایل اضافه شده و تنها ممکن است اسم آنها در تنظیمات موبایل با هم متفاوت باشه. نمایش اسکرین گوشی روی تلویزیون فقط به تماشای فیلم و عکس ختم نمیشه. شما میتونید، موقع برقراری تماس ویدئویی هم از آن استفاده کنید. قبل از هر چیزی، باید مطمئن شید که موبایل شما این ویژگی را داره. در این صورت امکان نمایش صفحه ی گوشی موبایل روی تلویزیون به دست میاد.
نحوه نمایش صفحه ی گوشی موبایل روی تلویزیون
اسکرین میرورینگ چیست؟ یا چگونه عمل میکند. این سؤالیه که ذهن بیشتر کاربران را درگیر خودش کرده. در این بخش، بهصورت قدمبهقدم نحوه اتصال گوشی موبایل به تلویزیون را به کاربران آموزش میدیم. وقتی که در بیرون از منزل هستین، امکان تماشای ویدئو یا عکس با گوشی تلفن همراه وجود داره. اما چرا زمانی که در خانه هستید، فیلمهای خود را روی قاب بزرگتری تماشا نکنین؟ همانطور که در بخش قبلی هم ذکر کردیم، ممکن است در موبایلهای مختلف این قابلیت با اسم گوناگونی شناخته بشه.
در قدم اول، به قسمت تنظیمات تلویزیون یا موبایل خود رجوع کنین. در طی فرایندی که برای شما توضیح میدیم، تنظیمات مربوط به موبایل در سمت چپ و تنظیمات مربوط به تلویزیون در بخش راست قرار داره.
در تلویزیون و موبایل خود قابلیت انعکاس صفحه را فعال کنین. در این مثالی که برای شما نشان میدیم، این گزینه در تلویزیون با Wi-Fi Direct شناخته میشه.
در سامسونگ این قابلیت با نام smart view شناخته میشه. این قابلیت به سادگی قابل مشاهده است. همچنین میتونید با یک سرچ ساده هم آن را پیدا کنید.
این تنظیمات در شیائومی هم به سادگی پیدا میشه. این قابلیت با نام Wireless Display دراین نوع از گوشی به سادگی پیدا میشه.
برای الجی هم این قابلیت با اسم smart share معرفی شده و کارکرد آن تفاوت چندانی با دیگر موارد نداره.
اسم تلویزیون یا دستگاه خود را سرچ کنین. البته با روشنکردن گزینه Wi-Fi Direct در تلویزیون، نام دستگاه شما روی گوشی موبایل دیده میشود.
برای برقراری امکان نمایش صفحه ی گوشی موبایل روی تلویزیون باید پنجرهای که روی گوشی شما ظاهر میشه را قبول کنین. پس از قبول کردن اتصال تلویزیون و موبایل، هر دو دستگاه با هم مچ میشوند.
برای فعال کردن اسکرین میرورینگ اپل نیز لازم نیس کار خاصی انجام بدین. فقط کافیه تب بالای صفحه گوشی را به سمت پایین بکشین و گزینه اسکرین میرورینگ را فعال کنین. با انجام این کار، تلویزیون و موبایل شما خیلی سریع با هم مچ میشوند.
گزینههای دیگری که در مورد قابلیت اسکرین میرورینگ در دستگاههای مختلف وجود داره، عبارتند از:
- Screen Mirroring
- Wireless Display
- Display Mirroring
معمولاً در تنظیمات، اسکرین میرورینگ سامسونگ با گزینههای Screen Mirroring یا Display Mirroring وجود داره.
چطور از اسکرین میرورینگ استفاده کنیم؟
بعد از اینکه این قابلیت را فعال کردین، کلیه محتوایی که در گوشی موبایل شما وجود داره، روی ویدئو پروژکتور یا تلویزیون نمایش داده میشه. البته محتوایی که روی تلویزیون میبینید، در گوشی شما نیز مشاهده خواهد شد. در واقع اسکرین میرورینگ، نسخه بزرگ شده صفحه گوشی شما به شمار میره.
اگر موبایلتون رو بچرخونید و اون رو افقی کنید، محتوا به همان شکل روی تلویزیون شما مشاهده میشه. بهغیراز محتوای موجود در موبایل، منوی آن یا سایر موارد رو میتونین، روی تلویزیون انعکاس بدید.
نمایش صفحه ی گوشی روی تلویزیون چه ویژگیهای مثبتی داره؟
- آسان بودن: راهاندازی این ویژگی خیلی راحت انجام میشه و شما میتونین، صفحهنمایش گوشی را روی تلویزیون با ابعاد بزرگتر نشان بدید.
- عدم اتصال به شبکه: برای آینه کردن صفحه نمایش لازم نیس به شبکه و اینترنت وصل شید. به همین دلیل در اتصال شما مشکلی پیش نمیاد و میتونید ساعتها با این قابلیت چیزهای مختلفی را تماشا کنین.
- دسترسی سریع به دستگاه: شما بهغیراز گوشی موبایل، خیلی راحت میتونین پخشکنندههای بلوری، لپتاپ، ویدئو پروژکتور و جعبههای کابل یا رایانه شخصی خود را وصل کنین.
- کلاس درس یا کسبوکار: شما میتونین با دستگاه اندرویدی یا دستگاه بریج و ویدئو پروژکتور که قابلیت Screen Mirroring را ساپورت میکنه بدون هیچ سیمی روی صفحهنمایش بزرگ تلویزیون نشان بدید.
نمایش صفحه ی گوشی موبایل روی تلویزیون چه معایبی داره؟
مزایای استفاده از اسکرین میرورینگ را در بخش قبلی بررسی کردیم. حالا، قصد داریم به معایب این ویژگی هم بپردازیم.
- درحالیکه منوی موبایل شما روی تلویزیون پخش میشه، شما نمیتونین کار دیگری انجام بدید.
- زمانی که امکان نمایش صفحه ی گوشی موبایل روی تلویزیون برقرار شد اگر در حین استفاده روی بخش دیگری ضربه بزنین، محتوای قبلی متوقف میشه و شما تب جدیدی که باز کردین رو میبینین.
- درسته که میتونین با بیشتر تلویزیونهای هوشمند اتصال برقرار کنین، اما این به این معنی نیست که اتصال شما به طور 100% برقرار میشه. در برخی موارد، ممکن است اشکالی وجود داشته باشه که مانع از برقراری اتصال بشه. چنانچه کمپانی سازنده گوشی شما با تلویزیون یا بریج مشترک باشه، امکان برقراری اتصال بیشتر میشه. به طور مثال، اسکرین میرورینگ سامسونگ بین تلویزیون و گوشیهای این شرکت خیلی راحت مچ میشه. تبلتهای Kindle Fire با تلویزیونهای این شرکت نیز اتصال خوبی برقرار میکنه.
اتصال تلویزیون اپل به گوشی اندروید
برای این که بتونین گوشی اندروید را به تلویزیون اپل وصل کنین، باید حتماً برنامه Mirroring 360 یا Airmore را روی موبایل نصب کنین. این درحالیه که اسکرین میرورینگ اپل خیلی راحت به تلویزیون وصل میشه. امکان نمایش منو اندروید با روش دیگری نیز قابل انجام است. در این روش، محتوا به جای اشتراکگذاری ارسال میشه که به این قابلیت casting میگویند. بین casting و امکان نمایش صفحه ی گوشی موبایل روی تلویزیون برخی تفاوتها وجود داره که برخی از آنها عبارتند از:
- در ارسال محتوا لازمه، تلویزیون و گوشی اندروید هر دو با شبکه وای فای مرتبط بشن.
- با این قابلیت، شما فقط میتونین برنامههایی که انتخاب میکنین همچین فیلم یا عکسها را ارسال کنین.
- زمانی که محتوای شما در تیوی نشان داده میشه، گوشی اندروید شما بهصورت همزمان میتونه کار دیگری نیز انجام بده. در برخی موارد هنگام استفاده از این قابلیت لازمه Chromecast را در تیوی نصب کنین.
- دستگاههایی مانند smart TV, Samsung, Fire TV Stick, Blu-ray Player و … بدون آن که به اپلیکیشنهای اضافه نیاز داشته باشن، اجازه میدن برخی برنامهها از طریق اندروید ارسال شوند. یوتیوب یا نتفیلکس از برنامههای سازگار با casting بهشمار میره. با ترفندهای گفته شده بهآسانی یاد گرفتیم چطور صفحه ی گوشی را روی تلویزیون به نمایش بگذاریم.
به طور کلی، به دو شیوه میتوان موبایل اندروید را به تلویزیون متصل کرد:
- میشه گوشی اندروید را به صورت مستقیم به تلویزیون وصل کرد.
- موبایل اندروید را بهصورت بیسیم با پل اتصال داد. پل همان پخشکننده هوشمند بلوری یا پخشکننده رسانه محسوب میشه. امکان نمایش صفحه ی گوشی موبایل روی تلویزیون با پل نیز وجود داره. پل با روش آینهکردن صفحه نمایش محتوا را از موبایل دریافت میکنه، سپس با یک رابط HDMI محتوای دریافتی را روی تلویزیون نشان میده. تکنولوژی اسکرین میرورینگ بر پایه Wifi Direct شکل گرفته.
شیوه اتصال موبایل اندروید با اسکرین میرورینگ به رایانه شخصی
برای انجام این کار باید حتماً برنامه نصب کنین و مشکلات USB را هم برطرف کنین.
برطرفکردن اشکالات USB: برای این که تلفن شما بتونه به رایانه وصل بشه، لازمه این کار را انجام بدین. با پیاده کردن این روش میتونین، در چارچوب فایلهایی مثل ویدئو با تصویر اطلاعات خود را دریافت کنین. برخلاف تصوری که شما دارین، این قابلیت اصلاً چیز پیچیدهای نداره. به شیوهای که به شما میگیم، بهآسانی میتونید USB خود را اشکالزدایی کنین.
در مرحله اول، در گوشی اندروید به بخش تنظیمات برید. در ادامه نیز روی بخش سیستم و درباره تلفن ضربه بزنین. با این کار علاوه بر امکان نمایش صفحه ی گوشی موبایل روی تلویزیون میتونین، از آن برای رایانه نیز استفاده کنین.
در گام بعدی بین 5 تا 7 مرتبه بر روی گزینه Build Number ضربه بزنین. بعد از انجام این کار میبینین که در پنجره باز شده، نوشته شده که شما X تعداد گام با تبدیلشدن به توسعهدهنده فاصله دارین.
حالا زمان آن رسیده تا به دوباره به بخش تنظیمات برگردین. پس از مراجعه به این بخش با گزینه توسعهدهنده جدید مواجه میشید.
در آخر نیز باید قسمت USB Debugging را فعال کنین. فراموش نکنین که حتماً آن را تایید کنین تا بهطورکامل فعال بشه. با انجام روشهای ذکر شده، میتونین آینه کردن صفحه نمایش را برای رایانه نیز انجام بدین.
فعال کردن این ویژگی تا زمانی که به رایانه متصل نشه، خطری در پی نداره. چنانچه آن را به رایانه خود وصل کنین، ممکن است برای دستگاه شما تهدیدات امنیتی ایجاد بشه. اگر حواستون نباشه و بهصورت ناآگاهانه نقاط شارژ عمومی را فعال کنین، بدین ترتیب، هکرها میتونن بهوسیله گوشی هوشمند خود به اطلاعات و دادههای حساسی دسترسی پیدا کنن. وجود موتور جستوجوی خوبی مثل گوگل، هککردن را کمی پیچیدهتر کرده. گوگل برای فعالنمودن اشکالزدایی، اول از کاربران اجازه میگیره.
برنامه AirDroid: از این برنامه برای ایجاد اتصال بین موبایل هوشمند و دسکتاپ مک یا ویندوز استفاده میکنن. برخی کاربران مرتب سوال میکنن که چطور صفحه ی گوشی را روی تلویزیون به نمایش بگذاریم یا چگونه این کار را با رایانه انجام بدیم؟ تا این بخش از مقاله تقریباً به این سوالات پاسخ دادیم. با نصب این برنامه زمینه اتصال به رایانه با اتصال بیسیم فراهم میشه.
طریقه راهاندازی این برنامه بدین صورت است:
در مرحله اول اپلیکیشن را از طریق پلی استور دانلود و نصب کنین. بعد از نصب آن باید در برنامه برای خود پسوورد و یوزرنیم بسازید. اگر در گذشته این برنامه را نصب کردین، روی گزینه sign in ضربه بزنین. حال وقت آن رسیده تا روی گزینه my device option کلیک کنین تا آدرس IP برای شما به نمایش درآید. حالا، اپلیکیشن AirDriod را در موبایل اندروید خود باز کنین.
در قدم چهارم نیز باید در مرورگر رایانه یا مک URL را وارد کنین. در انتهای امکان نمایش صفحه ی گوشی موبایل روی تلویزیون و رایانه بر روی قسمت Enable ضربه بزنین تا همه نوتیفیکیشنهای برنامه را به دست بیارید.
Mobizen (ویندوز): از طریق این برنامه میتونین، موبایل خود را بدون مشکل خاصی به دسکتاپ خود وصل کنین. با این برنامه میتونین از مرورگرهای مختلفی مثل فایرفاکس، کروم، موزیلا و اینترنت اکسپلور استفاده کنین. با استفاده از این اپلیکیشن میتونین نمایش صفحه ی گوشی موبایل در تلویزیون و رایانه خود را در کوتاهترین زمان انجام بدید. روش برقراری این اتصال را در ادامه، به شما آموزش میدیم:
در گام اول باید برنامه را روی سیستم خود نصب کنین. پس از اتمام نصب، آن را باز کنین. وقتی این برنامه را نصب میکنین، بهطورخودکار از شما درخواست میکنه که در موبایل اندروید نیز آن را نصب کنین. حالا باید با گوگل پلی برنامه را روی موبایل نصب کنین. در قدم بعدی، آن را روی موبایل خود باز کنین و در منوی باز شده روی Next تپ کنین. سپس شرایطی را که در مورد حریم خصوصی است را بپذیرین. در گام بعدی نیز، اطلاعات مربوط به ایمیل و رمز خود را وارد دستگاه کنین.
بعد از اتمام این مراحل، اعلانی دریافت میکنین که در آن درخواست نصب برنامه برای Rsupport نمایش داده میشه که باید روی نصب کلیک کنین. حالا برای ایجاد امکان نمایش صفحه ی گوشی موبایل روی تلویزیون و رایانه در رایانه خود به برنامه برید و موبایل اندروید را انتخاب کنین و روی ok کلیک کنین. حالا میتونین نمایش صفحه ی گوشی موبایل در رایانه خود را تجربه کنین.
برنامه Vysor (ویندوز و مک): با استفاده از افزونه Vysor در گوگل کروم خیلی راحت میتونین، موبایل خود را روی رایانه نمایش دهید. در هنگام نصب دو نسخه رایگان و Premium روبهرو میشید. بین این دو نسخه تفاوتهای زیادی وجود داره. در نسخه پرمیوم شما میتونین، وضوح اسکرین میرورینگ را تغییر دهید. درحالیکه در نسخه رایگان، این امکان وجود نداره. هر دو نسخه امکاناتی مانند گرفتن اسکرین شات را در اختیار کاربران قرار میده.
در ابتدا شما باید برنامه Vysor را روی موبایل خود نصب کنین. از طریق کابل USB موبایل را به رایانه اتصال دهید. حالا این برنامه را از طریق گوگل کروم نیز روی رایانه نصب کنین. در گوگل کروم سرچ کنین تا لیست دستگاههای شناسایی شده رو ببینین. اسم موبایل خود را انتخاب کنین. اگر اسم موبایل شما در لیست وجود نداره روی گزینه یافتن دستگاه کلیک کنین. حالا برای اجرای اسکرین میرورینگ روی اوکی ضربه بزنین. بدین ترتیب امکان نمایش صفحه ی گوشی موبایل روی رایانه فراهم میشه.
ApowerMirror (ویندوز و مک): شما با استفاده از این برنامه میتونین، خیلی راحت محتوای موبایل خود را روی دسکتاپ نمایش بدید. نمایش صفحه ی گوشی روی رایانه سبب میشه تصاویر و فیلمها در قالب بزرگتری نمایش داده شوند.
برای نصب این برنامه در ابتدا باید این اپلیکیشن را روی سیستم خود نصب کنین. حالا گوشی اندروید خود را با استفاده از کابل به رایانه وصل کنین و حالت اشکال زدایی را برای آن روشن کنین. در قدم بعدی روی پنجره همیشه مجاز باشه، کلیک کنین و اوکی کنین. برنامه را روی تلفن هوشمند خود نصب کنین. بعد از نصب برنامه آن را باز کنین. در پنجرهای که برای شما باز میشه، روی گزینه شروع ضربه بزنین.
در نمایش صفحه گوشی روی تلویزیون با کابل شما نیازی به نصب برنامههای مختلف ندارین در حالی که در رایانه اینطور نیست. حالا میتونین برای کنترلکردن صفحه، از ماوس استفاده کنین. قبل از این که این کار را شروع کنین از سرعت وای فای اطمینان حاصل کنین.
اجرای این عملکرد به میزان زیادی به سرعت وای فای شما بستگی داره. در صورتی که وای فای شما سرعت خوبی نداشته باشه، در اجرای این عملکرد دچار مشکل میشید. این برنامه میتونه نسخه پیدیاف یا پیپیتی را در رایانه شما نمایش بده. همچنین با استفاده از کیبورد یا ماوس میتونین، پیام بفرستین یا بازی کنین و لذت ببرین.
حرف آخر
نمایش صفحه ی گوشی موبایل روی تلویزیون را در مقاله امروز بهطور کامل از هر جهتی بررسی کردیم. این قابلیت ویژگیهای بسیار مفیدی داره. شما با استفاده از اسکرین میرورینگ میتونین، محتوای موبایل را با ابعاد بزرگتری روی تلویزیون یا رایانه نمایش دهید. از طرفی، استفاده از این قابلیت بسیار راحت است و هر فردی میتونه آن را در زمان بسیار کوتاهی انجام دهد. اسکرین میرورینگ لذت تماشای عکس و ویدئو در قالب بزرگتر را دوچندان میکنه.
سوالات متداول
به طور کلی این قابلیت به اکثر برندهای گوشی اضافه شده. فقط باید تنظیمات مربوطه را پیدا کنید تا به راحتی بتونید از آن استفاده کنید.
خیر برای این قابلیت به اینترنت نیازی نیست. به همین دلیل برای اتصال شما مشکلی پیش نمیآید.