
پاساژ علاالدین یکی از پر رفت و آمدترین مجتمعهای تجاری ایران است که به خرید و فروش موبایل و لوازم دیجیتال اختصاص دارد.
مالک این پاساژ «رضا علاالدین» نام دارد که در سال 1353 حدود 1000 متر از فضایی که اکنون پاساژ در آن قرار دارد را خریداری کرد. از ابتدای سال 70 و پس از تهیه نقشه و طی مراحل قانونی تخریب و ساخت پاساژ علاالدین آغاز شد. پس از ساخت پاساژ علاالدین تمام 1100 واحد تجاری آن طی یک سال واگذار شد.
به دلیل آنچه که طمع مالک پاساژ و فروش تمام قسمتهای ممکن اعلام شده است، این پاساژ از لحاظ ایمنی و بهداشتی در شرایط خیلی بدی قرار دارد. باوجود داشتن ساعتی 6000 نفر مراجعه کننده پاساژ علاالدین خیلی از امکانات رفاهی مراکز خرید را دارا نمیباشد. برای مثال پله برقیها و آسانسورهای این مرکز خرید بسیار کوچک و ناکارآمد هستند. نداشتن تهویه مطبوع و سنگینی هوا نیز یکی دیگر از مشکلات این پاساژ است.
به دلیل نمای کامپوزیت و شیشهای ساختمان پاساژ علاالدین در صورت وقوع آتشسوزی، شعلههای آتش با سرعت بالایی به صورت عمودی و افقی گسترش پیدا میکنند.
محتویات فهرست
انواع کلاه برداری در پاساژ علاالدین
به خاطر سختگیریها و اجارههای بالا تقلب و کلاهبرداریهای زیادی در سطح پاساژ علاالدین اتفاق میافتد و این پاساژ شبیه به یک مرکز مافیایی میباشد. اجاره مغازهها به اندازهای بالا است که خیلی از کارشناسها دلیل افزایش قیمت موبایل را میزان اجاره این مرکز خرید میدانستند.
کلاه برداری از طریق نصب نرم افزار
به دلیل شرایطی که ذکر شد کلاه برداری در پاساژ علاالدین یک امر عادی است. یکی از روشهای فریب مشتری اشاره به این موضوع است که گوشی خریداری شده بدون نرمافزارهای جانبی بلا استفاده است. سپس با اخذ مبالغ زیادی نرمافزارهای رایگانی که در سطح اینترنت قابل تهیه است را روی گوشی نصب میکنند. در بخشی از گزارشی که وبسایت خبر آنلاین از پاساژ علاالدین منتشر کرده است نیز به این موضوع اشاره شده است:
«در حینی که مشغول قیمت گرفتن بودم، با مغازهداری روبرو شدم که برای یک خریدار اپلدیوایس توضیحاتی میداد: «برای اینکه بتونی خودت برنامه و بازی بریزی، باید اپل آیدی داشته باشی. برای ساختن اپلآیدی هم حتماً به مسترکارت یا ویزاکارت نیازه؛ که آخرشم برای شما به صرفه نیست. چون مثلاً سایجیک (Sygic) میشه ۴۰ دلار، لاین (Line) هم ۱۲ دلار و …»
کلاه برداری به بهانه فعال کردن گوشی
یکی دیگر از کلاه برداریهایی که در پاساژ علاالدین شاهد آن خواهید بود گرفتن مبالغ کلانی از مشتری به بهانه فعال کردن گوشی در مخابرات ایران است. در این مورد فروشنده از شما میخواهد در ازای فعال کردن گوشی در سامانه مخابرات به مدت سه ماه، یک سال، یا دو سال مبلغ مشخصی را به او پرداخت کنید. در صورتی که از پرداخت این مبلغ نیز خودداری کنید و از او بخواهید گوشی را بدون فعال شدن و پرداخت مبلغ اضافی بخرید، از فروش به شما امتناع میکنند.
فروش گوشی رفرش به جای نو
یکی دیگر از تقلبات گستردهای که در پاساژ علاالدین رخ میدهد فروش گوشی رفرش یا بازسازی شده به جای نو میباشد. داوود بادپا مدیر علاالدین 2 معتقد است این تخلف به خاطر استقبال مردم انجام میشود.
کلاه برداری به بهانه لوازم جانبی
در گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از یکی از فروشندگان پاساژ علاالدین آمده است:
«گاه برای نصب یک برچسب همکاران ما در علاءالدین مبالغ هنگفتی را از افراد طلب میکنند به عنوان مثال برخی دستگاههای موبایل هستند که ضد ضربهاند و ممکن است خریدار این موضوع را نداند به همین دلیل زمانی که مشتری به یک واحد مراجعه میکند، فرد به خریدار میگوید ما دو نوع برچسب داریم که یک برچسب عادی است و قیمتی حدود ۱۰ هزار تومان دارد اما برچسب دیگر برچسبی است که از مواد ضد ضربه استفاده شده است؛ به عنوان مثال ممکن است به یکی از گوشیهای ضد ضربه چندی بار برروی ویترین خود بکوبد و بگوید بر روی این گوشی از این برچسبها استفاده شده و به همین ترتیب در بسیاری موارد به خصوص وقتی خریدار از آگاهی برخوردار نبوده حتی برای چنین برچسبهایی تا ۴۰۰ هزار تومان هم پول گرفته شده است.»
گرانفروشی در پاساژ علاالدین
قیمتها طوری در پاساژ حفظ میشود که همگی در یک رده باشند و کمتر پیش میاد که یک فروشنده، قیمت خیلی پایینی نسبت به همکاران خود بدهد. وقتی که شما وارد فروشگاه میشوید و قیمت گوشی مد نظر خود را میپرسید، با جوابها و چالشهای مختلفی مواجه خواهید شد. سوالی که اکثر فروشندگان در ابتدای از شما میپرسند این است که “چند قیمت داری؟ ”. این کار نوعی کلک است که یک قیمت پایینتر بدهند و شما از آنها خرید کنید. در این جور مواقع بهتر است بگویید که هنوز قیمت نگرفتهام تا قیمت واقعی خود را بگویند و راحتتر بتوانید تصمیم بگیرید.
فروش موبایل کار کرده بجای نو در پاساژ علاالدین
طبقههای زیرین این پاساژ محل خرید و فروش گوشی کار کرده است که از سود بسیار مناسبی برای فروشندگان برخوردار است. گذشته از خرید گوشی کارکرده به قیمت بسیار نازل و فروش آن به قیمتهای بالا، گاهی گوشی کارکرده پس از تمیز کاری بجای گوشی نو فروخته میشود.
توصیههایی به مخاطبان:
۱- بسیاری از دستگاههایی که در مغازهها به فروش میرسند، مدتی را پشت ویترین بوده و به مراجعین علاقمند رونمایی شدهاند. اگر پلمپشدهی دستگاه مورد نظر شما پیدا نمیشود، هنگام خرید دقت داشته باشید دور تا دور بدنه سالم و بدون خط و خش باشد.
۲- هرگز به قیمت گرفتن از یک یا دو مغازه بسنده نکنید. همچنین هنگام پرداخت وجه، تعارف را کنار بگذارید؛ اگر مبلغی اضافه شد که پیش از آن مطلع نبودید، بدون هیچ واهمهای از خرید انصراف دهید. اجازه ندهید با شنیدن یک قیمت ایدهآل وارد مغازه شوید، اما در نهایت با خرید کیف، کاور، محافظ صفحه و یا نصب برنامه و بازی بیش از قیمت معمول هزینه کنید.
۳- هیچیک از شرکتهای معتبر، اطلاعات دستگاه یا محتویات آن را با برچسب یا نوشتههایی مجزا از «چاپ روی جعبه» اعلام نمیکنند.
۴- قطعا خرید دستگاه با گارانتی ارجحیت دارد؛ این کار علاوه بر حمایت از واردکنندگان قانونی، احتمال اصل و کامل بودن محتویات جعبه را افزایش میدهد. اما پیش از پرداخت مبلغی بیشتر تحت عنوان دستگاه گارانتیدار، حتماً از اعتبار شرکت ارائهدهنده خدمات پس از فروش، جزئیات خدمات قابل ارائه و راههای ارتباطی با شرکت از روی کارت گارانتی اطمینان کسب کنید.
۵- IMEI کدی منحصر به فرد بر روی جعبهی دستگاه است. پس از روشن کردن دستگاه، با شمارهگیری کد #06#* میتوانید کد IMEI دستگاه خود را مشاهده کرده و با مقایسه آن با کد روی جعبه، مطمئن شوید جعبه متعلق به همین دستگاه است.
۶- پیش از مراجعه به فروشگاهها، دستگاه مورد نظر خود را در اینترنت جستجو کنید تا از محتویات جعبه آگاه شوید. برخی از دستگاهها همراه با شارژر فندکی، استند، کاور مخصوص، روکش اضافی هندزفری یا کارت حافظه ارائه میشوند. میتوانید در یکی از موتورهای جستجو، عبارت box contents یا unboxing را در کنار مدل دستگاه جستجو کنید. مثال:
– Apple 5s box contents
– unboxing Apple 5s
۷- ساخت اپل آیدی هزینهای در بر ندارد و با توجه به اینکه برای کار با بسیاری از برنامههای اپل، به حساب اختصاصی آن نیاز دارید، ایجاد یک اپل آیدی به اپلداران توصیه میشود. (مقاله آموزش ساخت اپل آی دی را بخوانید!) البته خرید برنامه و بازیهای مختلف مبلغ قابل توجهی هزینه خواهد داشت، پس اگر نصب برنامه را به فروشنده میسپارید، توجه کنید با برنامههای ارزشمند دستگاه شما را پر کنند؛ نه اینکه شما را به نصب ۱۰ صفحه! برنامه و بازی ترغیب کنند درحالی که اغلب آنها رایگان بودهاند.
در این مقاله تلاش شد تمام جزئیات مربوط به خرید از پاساژ علاالدین و روشهایی که ممکن است شما متضرر شوید را ذکر کنیم. در صورتی که نکته خاصی در این زمینه وجود دارد که ما از بیان آن قاصر بودهایم، حتماً آن را با ما در میان بگذارید. همچنین به خاطر داشته باشید، شما همواره میتوانید سوالات خود را از طریق کامنت مطرح کنید تا کارشناسان نت ران در اسرع وقت به آنها پاسخ دهند.
قطعا کثیف ترین کلاهبردارترین و دروغگوترین مرکز تجاری ایران از همه لحاظ پاساژ علاءالدین است و فقط نمیدانم ارگانهای نظارتی مخصوصا اتحادیه مربوطه و شخص آقای ابراهیم درستی چه کار میکنند با این همه ظلم و چرا هیچ رسیدگی نمیکنند مگر خودشان…؟؟؟
در خرید اخیر سیصد هزار تومن سر ما کلاه گذاشتن. به این دلیل که اگر این پول پرداخت نشه گوشی بعد چندماه غیر فعال میشه.
این مطالب در همه جای ایران وجود داره بازار تهرانم بری ممکنه سرت کلاه بره
الان داستان فرق داره و همه جای پاساژ انتظامات داره دفتر رسیدگی به شکایات هم دارن که میتونین مراجعه کنین
آدرس سایتشونم Alaedingroup.ir
سلام بله میشه شکایت کرد، نه تنها در دفتر مرکزی پاساژ بلکه در اتحادیه موبایل! ولی امیدوارم همینطور که شما می فرمایید به شکایات رسیدگی بشه و در صورت رسیدگی، طرف فروشندگان گرفته نشه!