فناوری

معرفی مدارک لینوکس

خرید کابل شبکه

لینوکس یکی از معروف ترین و قوی ترین سیستم عامل هایی است که تا به امروز به جهان معرفی گردیده و توانسته محبوبیت زیادی را برای خود کسب کند. اما برای یادگیری این سیستم عامل مراحلی را می بایست طی نمود؟ مدارک لینوکس به چند دسته تقسیم می شوند و هر یک از آن ها چه موضوعاتی را پوشش می دهند؟

مدارک لینوکس به طور کلی (طبق سایت اصلی سایت لینوکس)، دارای 7 مدرک جداگانه می باشد که هر یک دارای ویژگی های خاص خود می باشند و مهارت های خاصی را به فراگیران آموزش می دهند. ما در این مقاله به شما مطالب مرتبط با مدارک لینوکس را آموزش می دهیم.

 

مدارک لینوکس:

LPI Linux Essentials

linux-essentials

با گذشت زمان، شرکت ها و افراد حقیقی یا حقوقی بیشتر و بیشتر به نرم افزار های Open Source یا متن باز رو می آورند و این موضوع باعث شده که لینوکس محبوبیت زیادی در کل دنیا پیدا کند. مدرک LPI Linux Essentials یکی از اساسی ترین مدارک لینوکس برای یادگیری می باشند و فراگیرانی که علاقه به حوزه لینوکس دارند، می بایست این مدرک را اخذ کنند.

مدرک LPI Linux Essentials پیش نیازی ندارد و برای رسیدن به درجات بالاتر لینوکس می بایست این دوره را پشت سر بگذارید. اعتبار این مدرک نیز به صورت همیشگی می باشد و تاریخ انقضاء ندارد و در صورت گذارندن این دوره، شما نیازی به دوباره گذراندن این دوره نخواهید داشت. این مدرک به چندین زبان زنده دنیا مانند انگلیسی، آلمانی، ایتالیایی و … برگزار می گردد.

در این دوره، فراگیران با مطالب زیر آشنا می شوند و می توانند آنها را در دنیای واقعی پیاده سازی کنند.

  • یادگیری و آشنایی با اپلیکیشن های متن باز (Open Source) و چگونگی رابطه آنها در محیط کار
  • یادگیری مفاهیم اساسی اعم از سخت افزار، فرایندها، برنامه ها و اجزای تشکیل دهنده سیستم عامل لینوکس
  • یادگیری چگونگی کار با فایل ها و Command های سیستم عامل لینوکس
  • یادگیری چگونگی ایجاد فایل های فشرده و گرفتن Back Up
  • یادگیری چگونگی ایجاد امنیت سیستم، فایل های کاربران و ایجاد Permission در قسمت های Public و Private سیستم عامل لینوکس
  • یادگیری چگونگی کار با متن های ساده و چگونگی اجرای آن

برای گذراندن و اخد این مدرک شما می بایست موارد زیر را بلد باشید:

  • فهم پایه ای از لینوکس و بیشتر اپلیکیشن های متن باز یا Open Source
  • فهم بیشتر اجزای سیستم عامل لینوکس و توانایی کار کردن با کدنویسی در فضای لینوکس
  • فهم پایه ای از امنیت و مدیریت مباحث مرتبط با User Management، کار با کدهای لینوکس و Permission ها

 

DevOps Tools Engineer

devops-linux

 

کسب و کار های مختلفی در دنیا در حال گسترش بخش های IT خود می باشند و این امر باعث شده که خیلی از آنها به DevOps لینوکس رو بیاورند، و باعث گسترش سیستم های مدیریتی و نرم افزاری خود بشوند. این امر باعث شده که مدیران این کسب و کار ها به استخدام افرادی روی بیاورند که مدارک DevOps Tools Engineer لینوکس را اخذ کرده اند، تا این افراد بتوانند کیفیت بخش های نرم افزاری سازمان را بالا ببرند.

برای انجام کارهای گفته شده، فراگیران می بایست دوره DevOps Tools Engineer را بگذرانند. با اخذ این مدرک لینوکس، فراگیران قادر به یادگیری مهارت های لازم خواهند بود و می توانند بخش های “توسعه نرم افزار” و “مدیریت سیستم” را توسعه بدهند.

این مدرک دارای پیش نیاز خاصی نیست و فراگیران می توانند مستقیماً این مدرک را اخذ کنند. امتحان این دوره به زبان انگلیسی و به صورت سوالات 4 گزینه ای انجام می شود و فراگیران 90 دقیقه فرصت دارند تا به 60 سوال پاسخ بدهند. برای گذراندن این دوره، فراگیران می بایست دانش کاری DevOps مانند مهندسی و معماری نرم افزار، Container and Machine Deployment و Configuration Management and Monitoring (نظارت و تنظیمات مدیریتی) را بلد باشند تا بتوانند این مدرک را اخذ بنمایند. از طرفی، می بایست تسلط کافی بر روی ابزار های متن باز (Open Source) مانند Docker ،Puppet ،Jenkins و … را داشته باشند.

دارندگان این مدرک قادر به فهمیدن مطالب مرتبط با رایانش ابری و توسعه نرم افزاری (Software Development) هستند. آنها با داشتن این اطلاعات می توانند کار های زیر را انجام بدهند:

  • ساخت و اجرای Software Container
  • خودکار سازی سیستم های نرم افزاری
  • ساخت سیستم و راه اندازی و اجرای آن در فضای ابری (Cloud)
  • نظارت بر روی برنامه ها و سیستم ها
  • مدیریت و تحلیل Log Data

 

LPIC-1: System Administrator

lcpi1-admin-linux

 

این مدرک که جز مهمترین و حیاتی ترین مدارک لینوکس است، به فراگیران خود روش های Maintenance (نگهداری) بر روی Command ها، نصب و راه اندازی سیستم های لینوکسی و تنظیم پایه ای شبکه را آموزش می دهد. این مدرک، فراگیران را برای مدیریت سیستم ها در دنیای واقعی آماده سازی می کند.

LPIC-1 دارای پیش نیازی نمی باشد و فراگیران می توانند مستقیماً این مدرک را اخذ بنمایند. این مدرک به مدت 5 سال اعتبار دارد و به زبان های مختلفی همچون انگلیسی، آلمانی، ایتالیایی و … برگزار می گردد. پس از گذراندن امتحانات 101 و 102، فراگیران مدرک LPCI-1 را اخذ می کنند.

فراگیرانی که می خواهند این مدرک را اخذ کنند، می بایست موارد زیر را فرا گرفته باشند:

  • فهمیدن معماری سیستم های لینوکس
  • نصب و نگه داری یک ایستگاه لینوکس (Linux Workstation) که شامل X11 باشد و تنظیم آن به عنوان Client شبکه
  • کار با Command های لینوکس که شامل GNU و Command های یونیکس (Unix) باشد
  • مدیریت امنیت سیستم لینوکس
  • انجام عملیات نگه داری ساده مانند کمک به کاربران، روشن و خاموش کردن سیستم و Reboot کردن

همانطور که گفته شد، برای اخذ این مدرک می بایست دو آزمون (101 و 102) را سپری کنید. آزمون 101 شامل مهندسی سیستم، نصب پکیج لینوکس، GNU و Command های لینوکس و فایل های سیستمی لینوکس است. آزمون 102 شامل مدیریت داده، Interface & Desktop، عملیات های مدیریتی، خدمات مهم سیستمی، امنیت و اصول شبکه می شود.

 

LPCI-2: Linux Engineer

lcpi2-linux

یکی دیگر از مدارک لینوکس، LPCI-2 می باشد که بخش دوم LPCI حساب می شود. در این دوره، فراگیران قادر به مدیریت شبکه های کوچک و متوسط خواهند بود و برای کسب این مدرک می بایست پیش نیاز آن که LPCI-1 می باشد را اخذ کرده باشند. این مدرک به مدت 5 سال اعتبار دارد و به 3 زبان مختلف اعم از انگلیسی، آلمانی و ژاپنی برگزار می شود. در آخر، امتحان های این دوره شامل آزمون های 201 و 202 است.

برای کسب این مدرک، فراگیران می بایست روی موارد زیر تسلط داشته باشند:

  • اجرای حرفه ای مدیریت و نگه داری سیستم همراه با Linux Kernel و System Startup
  • اجرای حرفه ای مدیریت و بلوکه کردن حافظه و فایل های سیستم، به همراه راه اندازی و مدیریت شبکه (Networking) و امنیت سیستم مانند ایجاد VPN و Firewall
  • نصب و راه اندازی خدمات مهم شبکه مانند DNS ،DHCP ،SSH، سرور های وب، فایل سرورها مانند FTP ،NFS و Samba

همان طور که گفته شد، می بایست آزمون های مورد نظر را برای اخذ این مدرک سپری کنید. آزمون 201 دارای مطالبی همچون Linux Kernel، برنامه ریزی ظرفیت، استارت آپ سیستم (System Startup)، تنظیمات شبکه و نگه داری سیستم است. آزمون 202 شامل نام دامنه سرور، خدمات وب، اشتراک گذاری فایل، مدیریت Client شبکه، خدمات ایمیل و امنیت سیستم می شود.

 

LPCI-3

مدرک LPCI-3 یکی از پیشرفته ترین مدارک لینوکس است که فراگیران را برای کار در شرکت ها و صنایع بزرگ آماده می کند. این مدرک جز بالاترین و حرفه ای ترین مدارکی است که هر کس می تواند آن را اخذ نماید. علاوه بر آن، این مدرک دارای 3 نوع آزمون مخصوص است که فراگیران به انتخاب خود می توانند یکی را انتخاب کرده و آموزش های مربوط به آن را فرا گیرند. در ادامه به این سه آزمون آشنا خواهیم شد:

 

LPCI-3 300: Mixed Environment

lcpi3-mixed-enviro-linux

 

مدرک LPCI-3 300: Mixed Environment به فراگیران توانایی مدیریت سیستم های لینوکس را در مقیاس بزرگ و Mixed Environment را آموزش می دهد. برای اخذ مدرک LPCI-3 300: Mixed Environment، می بایست پیش نیاز آن که LPCI-2 می باشد را کسب نموده و امتحان 300 را نیز بگذرانید. این مدرک به مدت 5 سال اعتبار و به زبان های انگلیسی و ژاپنی برگزار می گردد. مواردی که در امتحان 300 گرفته می شود شامل: تنظیمات OpenLDAP، پایه های Samba، تنظیمات اشتراک گذاری Samba، مدیریت کاربر و گروه Samba، ادغام دامنه Samba، خدمات اسمی Samba، کار با لینوکس و Client های ویندوز.

 

LPCI-3 303: Security

lcpi3-security-linux

 

همانطور که قبلا گفته شده است، LPCI-300 دارای 3 بخش مختلف است و فراگیران طبق میل خود قادر به اخذ یکی از این سه مدرک هستند. LPCI-3 303 بخش امنیت لینوکس را هدف می گیرد و به فراگیران خود هرچه که مرتبط به امنیت در فضای لینوکس باشد را آموزش می دهد. برای گرفتن این مدرک باید پیش نیاز آن که LPCI-2 می باشد را اخذ کرده باشید. از طرفی، این مدرک به مدت 5 سال اعتبار دارد و امتحان های آن که 303 نام دارد به زبان های انگلیسی و ژاپنی برگزار می گردد.

مواردی که باید برای گذراندن آزمون 303 بر آن ها مسلط باشید، شامل رمزنگاری، کنترل دسترسی، امنیت برنامه، امنیت شبکه و امنیت عملیاتی است.

 

LPCI-3 304: Virtualization and High Availability

lcpi3-virtulization-linux

بخش سوم LPIC-3، بخش مجازی سازی است که به فراگیران خود نحوه مجازی سازی در شرکت ها و صنایع بزرگ را آموزش می دهد. مانند بقیه مدارک LPIC-3 می بایست پیش نیاز آن که LPIC-2 باشد را گذرانده باشید. آزمون این دوره 304 نام دارد که به مدت 5 سال اعتبار داشته و به زبان های انگلیسی و ژاپنی برگزار می شود. امتحان 304 شامل مجازی سازی، مدیریت خوشه با دسترسی بالا (High Availability Cluster Management) و ذخیره سازی خوشه با دسترسی بالا (High Availability Cluster Storage) می شود.

مدارک لینوکس دارای تنوع زیادی می باشد و می بایست طبق علاقه خود، یک شاخه را انتخاب نمایید. طبق آمار رسمی خود سایت لینوکس، افرادی که مدارک لینوکس را اخذ کرده اند توانسته اند بالای 25% افزایش حقوق بگیرند. به عبارت دیگر، مدارک لینوکس می تواند هم به افزایش حقوق شما کمک کنند و هم در ارتقای شغلی بسیار موثر واقع شود.

مقاله معرفی مدارک مایکروسافت را هم بخوانید.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا