تجهیزات شبکه

معرفی روتر های میکروتیک (معرفی مدل‌ها و سری‌های مختلف)

خرید کابل شبکه

در این مقاله به معرفی روتر میکروتیک می‌پردازیم. شرکت میکروتیک Mikrotik یکی از شرکت‌های شناخته شده در حوزه‌ی شبکه است. این شرکت در سال 1996 در کشور لتونی، به‌منظور ساخت و بهبود سیستم‌های وایرلس تاسیس شد و در سال‌های اخیر بخش عمده‌ای از بازار کشور رو به خودش اختصاص داد. بر خلاف تصور اکثریت میکروتیک نام تجهیزات نیست بلکه نام سیستم‌عاملیه مبتنی بر لینوکس که روی تجهیزات روتر وجود داره و در بازار ارائه میشه.

این شرکت با تنوع محصولی و همچنین قیمت مناسب و ارزان  در بین شرکت‌ها و سازمان‌ها و حتی کاربران خانگی محبوبیت زیادی به‌دست آورده. سوئیچ شبکه ، روتر، اکسس پوینت و انواع رادیو بخشی از محصولات این شرکت هستن که با سیستم عامل میکروتیک در بازار توزیع شدن.

معرفی روتر میکروتیک

او اس روتر میکروتیک MikroTik RouterOS به‌عنوان محصول اصلی میکروتیک، مبتنی بر سیستم عامل لینوکس شناخته شده. میکروتیک با نصب روی سخت‌افزار یا کامپیوترهای استاندارد، سخت افزار رو به یک مسیریاب شبکه Router تبدیل می‌کنه. این برنامه شامل بسیاری از ویژگی‌های مختلف مانند Firewall، VPN،Load Balancing ،Network Address Translate ،DHCP Server و دیگر ویژگی‌های شبکه‌های بی‌سیمه. برای دسترسی به همه‌ی امکانات این سیستم عامل باید مجوز (لایسنس) اون رو تهیه کرد. برنامه‌ی کاربردی این شرکت برای ویندوز  winboxنام داره که یک رابط گرافیکی برای پیکربندی مسیریاب و نظارت بر کارکرد روتره. درعین حال RouterOS امکان دسترسی رو از طریق FTP، Telnet و SSH مهیا می‌کنه.

یکی از ویژگی‌های روتر میکروتیک پایداری اونه. MikroTik یک روتر قوی از جهت سرعت و عملکرد بالاست که در عرض چند دقیقه نصب و به‌راحتی کانفیگ میشه. مهم‌ترین مزیت روتر میکروتیک، به صرفه بودن اون نسبت به نمونه‌های مشابه سخت‌افزاریه.

نام گذاری روتر میکروتیک

روترهای میکروتیک به 4 دسته اصلی تقسیم میشن که زمینه کاری دستگاه‌ها یا تعداد پورت آن‌ها و غیره مشخص میشه. لازمه هر متخصص شبکه با توجه به نیاز خود و شناخت عملکرد روتر میکروتیک، بهترین انتخاب رو داشته باشه.

دسته اول 3DIGIT

یکی از Routerهای این دسته RB951Ui-2HnD است که معماری اون از نوع MIPSBE ،SMIPS است. در نام گذاری این دسته سه رقم 951 وجود داره: عدد 9 مربوط به سری ساخت روتر، عدد 5 مربوط به تعداد پورت ethernet است و عدد 1 نیز مربوط به تعداد کارت شبکه‌ی وایرلسه.

معرفی روتر میکروتیک

دسته دوم 4DIGIT

یکی از Routerهای این دسته RB2011Ui-2HnD است. این دسته، نام گذاری اون‌ها مربوط به سال ساخته. به‌عنوان مثال 2011 مربوط به سال 2011 است یا نشون میده که بیشتر از 9 پورت ethernet در اختیار شماست.

روتر RB2011Ui-2HnD

دسته سوم Naming

Metal، SXT از مدل‌های این دسته است. این Routerها وایرلسی هستن و برای ارتباط وایرلس ازشون استفاده میشه.

روتر RB2011Ui

دسته چهارم Cloud Core Router

یکی از Routerهای این دسته CCR1009-8G-S-ST است. این دسته از معماری TILE استفاده کرده. به‌دلیل قدرت پردازش بالایی که داره، برای شبکه‌های بزرگ طراحی شده.

روتر CCR1009-8G-S-ST

دیگر مدل‌های روتر میکروتیک

RB133C

این مدل ساده‌ترین روتر میکروتیکه که برای سرویس‌دهی وایرلس در سمت کاربر هست. از این مدل میشه به‌عنوان ساده ترین CPE این شرکت نام برد، RB133C که به منظور سرویس‌دهی وایرلس در سمت مشترک قرار می‌گیره.
پردازنده‌ی (MIP532 (4KC، حافظه‌ی 16Mb Ram به همراه Flash 64 از مشخصات این مدله. یک پورت اترنت و یک شکاف Mim PCI، ارزان‌ترین گزینه برای انتقال پهنای باند پایین به سمت کاربره.

RB450

اولین روتر میکروتیک از سری Router Banel هایی است که با پردازنده 300MHZ شرکت آتروس، حافظه 32MB و 5 پورت اترنت خود امکانات مدریتی متنوعی رو به وجود آورده. 
سیستم عامل Router OS این محصول دارای تمامی قابلیت‌های لازم برای NAT ،QOS ،Fire wall Traffic Shapping رو داره.

RB411

متخصصین شبکه با استفاده از یک Wafer Proof Box از امکانات کامل این بُرد با قرار دادن یک رادیو Mini PCI به‌عنوان هسته وایرلس مبدل به دستگاه سمت کاربر (CPE) تمام عیار میشه. کاربرد این روتر در لینک‌هایی با پهنای باند متوسط و فواصل بالاست. پردازنده 300MHZ در مدل معمولی و در مدل AH قدرت پردازنده بالاتر 800MHZ بوده و امکان کار درمد AP رو داره.

RB493

پردازنده 800MHZ در مدل AH و 64/128Ram و 9 پورت اترنت نمونه‌ی کامل و برتر محصول این شرکته.
میکروتیک با این محصول، زمینه رو برای مقابله با سری‌های SoHo، شرکت Cisco آماده کرده. این بُرد برایISP، جهت Routing و سرویس‌دهی وایرالس ادارات و مراکزی مناسبه که به چند Sowre متصل هستند. امکانات Vlaning و Dynamic Routing در روتر میکروتیک میسر شده.

RB433

بُرد روتر میکروتیک 433 نسخه‌ی کامل‌شده‌ی مدل 333 هست. 
سرعت پردازنده این مدل 300MHZ مبتنی بر آتروس به علاوه پورت اترنت که یکی از پورت‌ها POE En هست.
با توجه به وجود سه شکاف توسعه Mini PCi و قدرت بالای پردازنده این روتر بُرد مناسب لینک‌های وایرلس با پهنای باند بالا و فواصل طولانیه.
این بُرد قابلیت کارکرد در مود AP رو هم داره و میشه برای لینک‌هایی بالاتر تا 2.000 PPSl ازش استفاده کرد

433AH

این مدل در اصل برای POP Saiteهای PTMP بهینه‌سازی شده . قدرت پردازنده‌ی 800MHZ مبتنی بر آتروس 7161 به انضمام 128Mb حافظه است.
از این بُرد میشه توسط 3 رادیوی قدرتمند در سناریوهای ISPWireles استفاده کرد.
با توجه به قدرت بالای پردازنده و امکانات ذخیره‌سازی اضافه‌شده به این بُرد، میشه از قابلیت‌های دیگه Ratoros از جمله فیلترینگ روی Mac و Grapk و Shapping هم استفاده کرد.

RB600A

این Router تنها در مدل پردازنده و تعداد شکاف‌های Mini PCI با 433AH تفاوت داره.
از 600A میشه در مواردی استفاده کرد که به 4 عدد رادیو و قدرت پردازش بالاتر نیاز داریم.

RB1000

هدف میکروتیک از ساخت سری 1000، معرفی روتر بُردی همانند Routerهای دیگه و با قابلیت Manage ساده‌تر بوده. این روتر بُرد، از پردازنده‌ی قوی 13333MHZ بهره برده و با اتکا به 512MB حافظه، امکانات کاملی رو در اختیار شما میذاره. سیستم عامل Level 6 به همراه 4 پورت گیگ، از جمله مزایای این برده. اگر تمایل دارید ترافیک Routing شبکه‌ی خودش رو بر عهده‌ی Router board بذارید ، مدل 1000 گزینه‌ی مناسبیه.

لایسنس‌های میکروتیک

روتر میکروتیک ۶ لایسنس برای دستگاه‌های خودش عرضه کرده. اصطلاحا به هر لایسنس یک Level گفته میشه. مثلا لایسنس شماره 2 رو لایسنس Level 6 میکروتیک میگن.

هر لایسنس شامل یک سری امکانات و ابزارهای روتر میشه. مثلا برای استفاده‌ی Full از روتر، باید لایسنس Level 6 میکروتیک رو تهیه کرد.

 

با توجه به رشد و توسعه و همچنین نیاز ما به استفاده از روتر میکروتیک و خدماتی که دستگاه‌های اون ارائه میدن، لازمه درباره‌ی مدل، سری و دیگر اطلاعات مربوط به اون، حداقل آگاهی رو داشته باشیم. اگر از روتر میکروتیک در شبکه استفاده کردید، تجربیات خودتون رو با ما به اشتراک بذارید.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا