تجهیزات شبکه

مزایا و معایب دوربین مداربسته تحت شبکه

خرید کابل شبکه

می‌دانیم که دوربین مدار بسته تحت شبکه یا IP ، نوعی دوربین مداربسته است که انتقال اطلاعات در آن بر مبنای پروتکل‌های شبکه انجام می‌شود؛ یعنی دریافت اطلاعات کنترلی و ارسال تصاویر از طریق شبکه انجام می‌شود. این نوع سیستم مداربسته در مقابل سیستم مداربسته آنالوگ که شکل سنتی سیستم دوربین مداربسته را تشکیل می‌دهد؛ قرار می‌گیرد. در این مقاله قصد داریم با مزایا و معایب دوربین مداربسته تحت شبکه آشنا شویم.

مزایای دوربین مداربسته تحت شبکه

عدم نیاز به کابل کواکسیال (coaxial)

از آنجا که دوربین مدار بسته تحت شبکه می‌تواند از WI-FI یا اینترنت موبایل استفاده کند؛ به کابل کواکسیال برای انتقال داده نیاز ندارد. صوت هم می‌تواند از طریق همین اتصال منتقل شود، پس برای انتقال صوت نیز نیازی به کابل جداگانه نخواهیم داشت.

دوربین مداربسته تحت شبکه

هوشمندی

دوربین مداربسته تحت شبکه ، اساساً رایانه‌های کوچکی هستند که فیلم‌ها را فشرده و ذخیره می‌کنند؛ به علاوه با برنامه‌ریزی (program) کردن این دوربین‌ها می‌توان از آن‌ها برای تجزیه و تحلیل محیط نیز استفاده کرد. آن‌ها می‌توانند حرکت یا دود را تشخیص دهند، افراد را شمارش کنند، رنگ‌های خاصی را دنبال کنند و زمانی که چیزی ناپدید می‌شود، آن‌ را تشخیص و به کاربر هشدار دهند.

عدم محدودیت تعداد دوربین

هیچ محدودیتی برای تعداد دوربین‌هایی که می‌توانند در یک سیستم امنیتی تحت شبکه نصب شوند؛ وجود ندارد. تا زمانی که پهنای باند سیگنال اجازه دهد، دوربین‌های مداربسته را می‌توان به تعداد دلخواه نصب کرد.

دسترسی پذیری از راه دور

از آنجا که این دوربین‌ها بر روی یک شبکه نصب می‌شوند، می‌توان از راه دور به آن‌ها دسترسی پیدا کرد. این قابلیت به کاربران اجازه می‌دهد تا ویدئو‌های ضبط شده را در هر زمان و در هر مکان، تماشا کنند.

کیفیت بالای تصاویر

دوربین مداربسته تحت شبکه نسبت به دوربین‌های آنالوگ، عمدتاً کیفیت تصویر بالاتری دارند؛ زیرا داده‌ها به جای اینکه پس از ضبط توسط مبدل از آنالوگ به دیجیتال تبدیل شوند، در همان ابتدا به صورت دیجیتال ضبط می‌شوند؛ بنابراین در دوربین‌های تحت شبکه، تصاویر واضح‌تری را دریافت خواهیم کرد.

مدیریت ویدیو‌های ضبط شده

از آنجا که تمام داده‌ها در فرمت دیجیتال ثبت می‌شوند، دسترسی به گزینه بازپخش (playback) آسان است. با استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه، فیلم ضبط شده را می‌توان بدون افت کیفیت تصویر زوم کرد؛ حتی در دوربین مداربسته تحت شبکه با لنزثابت. این قابلیت یک مشکل رایج در سیستم‌های آنالوگ را حل می‌کند، که در آن سطح بالای فشرده سازی اغلب می‌تواند تصویر را غیر قابل خواندن کند.

تعامل با سایر سیستم‌ها

دوربین مداربسته تحت شبکه می‌تواند با سایر سیستم‌هایی که در همان شبکه قرار دارند تعامل داشته باشد. به عنوان مثال، دوربین مدار بسته تحت شبکه در یک ساختمان می‌تواند با سیستم هشدار صوتی در تعامل باشد و به این سیستم اطلاعات موردنظر را ارسال کند تا در صورت تشخیص سیستم هشدار به صدا در بیاید.

سیستم متناسب با نیاز

از آنجایی که دوربین مداربسته تحت شبکه تنها به کابل شبکه نیاز دارد و از کابل‌های دیگری مانند کابل صوت و ویدیو استفاده نمی‌کند، شبکه می‌تواند به اندازه مورد نیاز کوچک یا بزرگ باشد. بنابراین به راحتی و در هر زمان می‌توان شبکه را گسترش داد و سایر سیستم‌ها را بدون نیاز به تغییر ساختار و به طور قابل توجهی به شبکه اضافه کرد.

صرفه اقتصادی

بسیاری از افراد تصور می کنند قیمت تجهیزات تحت شبکه نسبت به سیستم آنالوگ گران تر است در صورتی که این یک تصور اشتباه است. در سیستم نظارتی تحت شبکه، دستگاه ضبط ویدئویی تحت شبکه (NVR)، شامل سخت‌افزار و برنامه نرم‌افزاری برای ضبط تصاویر دیجیتال بر روی هارد دیسک، فلش، حافظه SD و یا دیگر تجهیزات ذخیره اطلاعات است. برخلاف دوربین‌های تحت شبکه، دوربین‌های آنالوگ از دستگاه ضبط کننده ویدیوئی دیجیتال (DVR) برای دریافت و پردازش تصاویر استفاده می‌کنند.

با اینکه قیمت دستگاه DVR از دستگاه NVR کمتر است؛ اما واقعیت این است که دوربین مداربسته تحت شبکه قابلیت‌های دیگری مانند رزولوشن بالا دارد و این به این معنی است که آن‌ها می‌توانند یک منطقه بزرگتر را پوشش داده و جای چندین دوربین آنالوگ را بگیرند؛ همچنین همه‌ی دوربین‌ها در یک سیستم دوربین مداربسته‌ی آنالوگ باید در یک مکان قرار گیرند و به طور مستقیم به DVR متصل شوند؛ بنابراین گسترش یک سیستم دوربین مدار بسته‌ی آنالوگ بسیار گران قیمت خواهد بود.

ضبط کننده ویدیویی تحت شبکه

منبع تغذیه

دوربین‌های مداربسته تحت شبکه، این قابلیت را دارند که انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را از طریق کابل شبکه دریافت کنند. این قابلیت با نام Power over Ethernet یا PoE شناخته می‌شود. این ویژگی باعث سهولت نصب دوربین‌های تحت شبکه می‌شود. در شکل زیر مشاهده می‌کنید که از کابل LAN موجود، برای تأمین برق مورد نیاز دوربین مداربسته نیز استفاده شده است.

POE در دوربین مداربسته تحت شبکه

معایب دوربین مداربسته تحت شبکه

قیمت بالا

دوربین مداربسته تحت شبکه قیمت بالاتری نسبت به دوربین‌های آنالوگ دارند. البته قیمت بالای این دوربین‌ها به این دلیل است که این دوربین‌ها توانایی پردازش و ذخیره‌ی تصاویر را در خود دوربین دارند؛ البته توانایی ذخیره‌ی تصاویر برای دوربین‌هایی است که قابلیت نصب کارت دارند و اگر این قابلیت را نداشته باشند، امکان ذخیره‌ی تصاویر روی آن‌ها وجود نخواهد داشت.

امنیت

دوربین مداربسته تحت شبکه برخلاف دوربین‌های آنالوگ که از کابل برای تبادل اطلاعات استفاده می‌کنند؛ با استفاده از شبکه و اینترنت اطلاعات را دریافت و ارسال می‌کنند. این دوربین‌ها نیز مانند هر وسیله‌ی متصل به اینترنت، می‌توانند توسط هکر‌ها مورد حمله قرار بگیرند. یکی از راه‌های مقابله با این آسیب پذیری، استفاده از شبکه‌های خصوصی است. رمزنگاری در تبادل اطلاعات نیز  باعث می‌شود که حتی اگر اطلاعات به سرقت برود، هکر نتواند از آن‌ها استفاده کند.

فضای ذخیره سازی

دوربین‌های مداربسته‌ی تحت شبکه، نسبت به دوربین‌های مداربسته‌ی آنالوگ، تصاویر با حجم بالاتری تولید می‌کنند که علت آن عدم فشرده سازی به سبک دوربین‌های آنالوگ است؛ بنابراین نسبت به دوربین‌های آنالوگ، به فضای ذخیره‌سازی بیشتری نیاز دارند.

در این مقاله به طور مختصر با دوربین مداربسته تحت شبکه آشنا شدیم و مزایا و معایب این نوع دوربین ها را بررسی کردیم. اگر بخواهیم بصورت خلاصه بیان کنیم، مزایای دوربین های مداربسته تحت شبکه عبارتند از: عدم نیاز به کابل برق جدا؛ هوشمندی؛ عدم محدودیت در تعداد دوربین؛ دسترسی از راه دور؛ کیفیت بالای تصاویر؛ مدیریت ویدیو‌های ضبط شده؛ تعامل با سایر سیستم‌ها؛ سیستم متناسب با نیاز؛ صرفه اقتصادی. از معایب دوربین‌های مداربسته تحت شبکه، میتوان به قیمت بالای دوربین، تأمین امنیت و فضای ذخیره سازی آن‌ها اشاره کرد.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا