مدیر عامل انویدیا: AMD در مورد کارت گرافیک های خود دروغ می گوید!
پس از معرفی کارت گرافیک Radeon VII توسط ای ام دی در نمایشگاه CES 2019 و مقایسه نتایج به دست آمده در بازی های مختلف که نشان از برتری این محصول بر RTX 2080 داشت، مدیر عامل انویدیا نتوانست نسبت به این وضعیت بی تفاوت عمل کند. آقای جنسن هوآنگ پس از انتشار نتایج تست کارت گرافیک رادئون هفت که برتری آن را در مقایسه با RTX 2080 نشان می داد، عملکرد کارت های AMD را زیر سوال برده و اعلام کرد که بسیاری از فناوری های سرخ پوشان کاربرد ندارند!
آقای هوآنگ به عدم ارائه فناوری جدید در کارت گرافیک Radeon VII اشاره کرده و به طعنه گفتند که محصول رقیب از Ray Tracing بی بهره است و هیچ اثری از هوش مصنوعی برای بهبود عملکرد مشاهده نمی شود. همچنین چیپ ست های حافظه HBM توان رقابت با حافظه های GDDR6 را ندارند و به زحمت قادر به ارائه عملکرد فعلی خود هستند.
کارت گرافیک انویدیا RTX 2080 از فناوری ساخت 12 نانومتری TSMC بهره می برد و سطح Die پردازنده گرافیکی TU104 ابعادی برابر با 545 میکرومتر مربع دارد. در نقطه مقابل، AMD از فناوری ساخت جدید 7 نانومتری و پردازنده ای با ابعاد Die برابر با 331 میکرومتر مربع بهره می برد.
بر روی کاغذ اگر بخواهیم اظهار نظر کنیم، همه چیز به نفع رادئون هفت پیش می رود، اما برخی قابلیت های انویدیا RTX 2080 که با آینده نگری ارائه شدند، سبب جلب رضایت کاربران حرفه ای می شود. به عنوان مثال باید به فناوری Ray Tracing اشاره کرد که هم اکنون چند بازی با قابلیت پشتیبانی از آن در حال طراحی و تولید هستند و به طور حتم در آینده نزدیک به تعداد آنها افزوده خواه شد.
بحث بعدی مقایسه میان انویدیا و AMD به فناوری همگام سازی نرخ تازه سازی تصویر اختصاص دارد. انویدیا فناوری اختصاصی خود با نام G-Sync را ارائه می دهد که سازندگان صفحه نمایش برای به کارگیری آن باید مبلغی را به این شرکت پرداخت کنند. اما در نقطه مقابل، AMD فناوری اختصاصی خود به نام Free-Sync را ارائه کرده که به صورت رایگان در دسترس تولید کنندگان صفحه نمایش قرار می گیرد. به اعتقاد آقای هوآنگ، فناوری AMD Free-Sync تاثیری روی کارایی شما در اجرای بازی ها ندارد!
Free-Sync کارایی ندارد!
اما جنجالی ترین صحبت آقای هوآنگ در خصوص عدم رقابت فناوری G-Sync و Free-Sync ای ام دی است. در حقیقت مدیر عامل انویدیا فناوری اختصاصی کمپانی رقیب را در سطحی نمی بینید که بخواهد با آن رقابت کند! این در حالیست که در حال حاضر فقط 14 مانیتور از G-Sync پشتیبانی می کنند و در مقایسه باید به این نکته اشاره کنیم که هم اکنون 400 مانیتور از برند های مختلف به Free-Sync مجهزند.
برای اولین بار است که یک مقام ارشد انویدیا به صراحت و تندی هر چه تمام در خصوص کمپانی رقیب اظهار نظر می کند و عملکرد AMD را زیر سوال می برد. البته ارائه تصویر و نتایج تست اغراق آمیز برای تحت شعاع قرار دادن رقبا سابقه دیرینه ای دارد، اما در سال های اخیر بسیاری از برند ها در مراسم رونمایی، محصولات خود را به صورت مستقیم با تولیدات رقیب مقایسه کردند.