بهترین مرورگرهای اینترنت (گوگل کروم، فایرفاکس، مایکروسافت اج و اینترنت اکسپلورر)
انتخاب یک مرورگر خوب تفاوت زیادی در تجربه وب گردی روزانه شما ایجاد می کند. تفاوتی ندارد که اولویت شما سرعت، امنیت، انعطاف یا افزونه های بیشتر باشد. مرورگری که در حال حاضر استفاده می کنید ممکن است از بهترین مرورگرهای اینترنت موجود موجود نباشد ولی به احتمال زیاد شما پس از سال ها به استفاده از آن عادت کرده اید؛ بدون این که بدانید ممکن است مرورگرهای بهتری موجود باشند که می توانند کار شما را بسیار راحت تر کنند. حتی ممکن است مرورگری که از آن استفاده می کنید در سالهای قبل بهترین بوده اما در خلال این سال ها از رقبایش عقب افتاده باشد.
در این مقاله ما بهترین مرورگرهای اینترنت موجود را انتخاب و قابلیت های هر یک را بررسی کرده ایم. بهتر است این ویژگی ها را به دقت بخوانید و بدون هیچ گونه پیش داوری بهترین و ایمن ترین مرورگر موجود را انتخاب کنید. اطلاعات و وقت شما ارزش طرفداری از یک مرورگر خاص را ندارد.
بهترین مرورگرهای اینترنت:
1- موزیلا فایرفاکس:
فایرفاکس پس از دوره ای افول دوباره به صدر بهترین مرورگرهای اینترنت بازگشته است، ویژگی های اصلی این مرورگر به صورت زیر است:
- سرعت بسیار بالا
- اجرای سبک بر روی سیستم
- ابزار های امنیتی قدرتمند
فایرفاکس به تازگی بزرگترین آپدیت خود در 13 سال گذشته را دریافت کرده است تا به بهترین انتخاب لیست تبدیل شود.
فایرفاکس همواره به انعطاف پذیری و پشتیبانی از افزونه ها شناخته شده است اما در این چند سال به دلیل سرعت پایین پشت سر رقبا قرار گرفته بود. آپدیت جدید فایرفاکس پارسال با تغییرات گسترده در کدهای خود ارائه شد و اکنون از لحاظ سرعت با گوگل کروم رقابت می کند. این سرعت فقط در کامپیوترهای رده بالا قابل دستیابی نیست بلکه این مرورگر در کامپیوتر های ضعیف هم به خوبی عمل می کند. فایرفاکس جدید حتی با وجود باز شدن تب های زیاد RAM زیادی را اشغال نمی کند و سرعت آن کاهش پیدا نمی کند.
در حوزه امنیت فایرفاکس چند مزیت دارد. موزیلا غیرانتفاعی و مستقل است به این معنی که بر خلاف رقیبان خود از فروش اطلاعات کاربران خود درآمد کسب نمی کند. این شرکت همچنین به صورت مداوم آپدیت های امنیتی ارائه می کند تا اطلاعات کاربر در مقابل تهدیداتی که روز به روز بیشتر می شوند محافظت شوند.
آپدیت های جدید شامل استفاده از ورود بدون پسورد و حذف اتوماتیک بنرهای تبلیغاتی نیز می شوند.
در زمینه سرعت، فایرفاکس در برخی اوقات از کروم کندتر عمل می کند، اما به دلیل امنیت بالای خود و اجرای سبک انتخاب اول ما در میان بهترین مرورگرهای اینترنت است.
2- گوگل کروم:
اگر شما سیستم قدرتمندی دارید، گوگل کروم بهترین انتخاب ممکن است. ویژگی های اصلی کروم:
- عملکرد پرسرعت
- قالیت گسترش بسیار زیاد
- اجرای سنگین روی سیستم ها
گوگل کروم مرورگری قابل گسترش، بهینه و سریع است که شایسته قرارگیری در بین بهترین مرورگر هاست. این مرورگر بیشترین استفاده را در بین کاربران اینترنت دارد و کاربران آن روز به روز بیشتر می شوند. اما چرا؟ زیرا نرم افزار گوگل کروم در همه سیستم عامل ها وجود دارد، بسیار باثبات است و به طرز باورنکردنی سریع است.
افزونه های گوگل به راحتی قابل نصب هستند و بسیار متنوع هستند و با تنظیمات زیاد خود بسیار قابل انعطاف است و به راحتی با هر سلیقه ای قابل سازگاری است.
اما گوگل کروم بدون نقص نیست. گوگل کروم سنگین ترین مرورگر لیست ماست و نیاز به فضای زیادی از رم دارد و توان پردازشی بالایی از پردارنده می گیرد.
در زمینه امنیت گوگل کروم از HTTPS پشتیبانی می کند، و در مورد سایت هایی که از این تکنولوژی پشتیبانی نمی کنند با ایجاد تغییراتی امنیت آن ها را بالا تر می برد و به کاربر هشدار می دهد. مانند فایرفاکس این مرورگر هم از قابلیت ورود بدون پسورد استفاده می کند. این مرورگر از قابلیت تأیید هویت دو مرحله ای یا Two-factor Authentication نیز پشتیبانی می کند. گوگل کروم ابزارهای مفیدی برای استفاده توسعه دهندگان وب دارد.
3- مایکروسافت ادج Edge:
مررگر جدید مایکروسافت سازگاری کامل با ویندوز 10 دارد و دارای ویژگی های اصلی زیر است:
- بسیار سریع
- حالت خواندن یا Reading Mode پیش فرض
مرورگر پیش فرض ویندوز 10 برای ویندوزهای قبلی قابل دسترسی نیست. استفاده مایکروسافت از دو مرورگر در ویندوز بسیار عجیب است و دلیل آن کاملاً مشخص نیست. به نظر می رسد که Edge کاربرپسندتر و سریعتر است، و اکسپلورر دارای قابلیت بیشتری است و بیشتر مناسب کاربران حرفه ای تر است. مایکروسافت احتمالاً از هر دوی آن ها استفاده کرده است تا همه را راضی نگه دارد.
سازگاری خوب با ویندوز 10 مهم ترین ویژگی مرورگر Edge است. این مرورگر چهره جذابی دارد و می تواند با دستیار صوتی مایکروسافت یعنی Cortana کار کند. این مرورگر از پروتکل های نا امنی مانند ActiveX استفاده نمی کند و در صورت نیاز به استفاده از این پروتکل شما را به استفاده از اکسپلورر ترغیب می کند.
استفاده از این مرورگر لذت بخش است. عملکرد پر سرعت آن و اجرای بسیار سبک آن بر روی سیستم دو ویژگی بسیار خوب هستند و قابلیت Reading Mode آن باعث استفاده از وب سایت های پیچیده و حجیم را بسیار آسان کرده است. مایکروسافت با جدا کردن این مرورگر از اکسپلورر، از اشکالات امنیتی اکسپلورر فاصله گرفته است.
با این همه چند اقدام مایکروسافت بسیار برای کاربران آزار دهنده است به طور مثال این شرکت کاربران را به نوعی مجبور به استفاده از edge به عنوان مرورگر پیش فرض می کند، اشخاصی که از سایر مرورگرها استفاده می کنند از باز شدن لینک ها در ایمیلشان با این مرورگر شکایت می کنند. در صورت تایپ Firefox در منوی جستجو، ویندوز این مرورگر را نیز به عنوان پیشنهاد نشان می دهد.
4- اینترنت اکسپلورر:
این مرورگر بهینه و با ثبات است اما مانند کروم و فایرفاکس قابل گسترش نیست. ویژگی های اصلی این مرورگر مشهور به صورت زیر است:
- اجرای به نسبت سبک بر روی سیستم
- طراحی بهینه
- پشتیبانی ضعیف از افزونه ها
مرورگر اینرنت اکسپلورر مایکروسافت در دوران حیات خود فراز و فرود زیادی را تجربه کرده است، از حاکمیت بامنازع در میان مرورگرها تا عقب افتادن از دو رقیب اصلی خود یعنی کروم و فایرفاکس.
اینترنت اکسپلورر 11 قدرتمند و با سازگاری بالا است و مانند کروم اشتهای زیادی برای مصرف ظرفیت RAM و قدرت پردازشی پردازنده ندارد و اجرای سبک و روانی دارد.
اما اگر به دنبال سریعترین مرورگر هستید و قابلیت گسترش و نصب افزونه ها برای شما اهمیت زیادی دارند، اینترنت اکسپلورر انتخاب مناسبی نخواهد بود.
مرورگر های قدرتمند دیگری نیز وجود دارند که از میان آن ها می توان اپرا، ویوالدی و تور را نام برد. در واقع این مرورگرها فاصله بسیار کمی با مرورگرهایی که در بالا بررسی کرده ایم دارند و به سادگی می توانستند در لیست بهترین مرورگرهای اینترنت جای بگیرند. در جدول زیر میزان استفاده از مرورگرها توسط کاربران PC و لپ تاپ در جهان را می توانید مشاهده کنید.
نام مرورگر | درصد استفاده |
گوگل کروم | 63.14 |
اینترنت اکسپلورر | 11.43 |
فایرفاکس | 10.23 |
اج | 4.34 |
سافاری | 3.83 |
اپرا | 1.56 |
منبع: NetMarketShare
عالی بود
سلام کوروش عزیز
خوشحالیم که برات کاربردی بوده.