بررسی اینترنت شاتل + معرفی سرویس ها و خدمات
همونطور که میدونید شاتل بهعنوان یک شرکت ارائه دهندهی خدمات اینترنت (ISP) از قدیمیترینهای ایرانه. امروزه، شاتل سرویسهای متنوعی رو به کاربران خودش ارائه میده که در ادامه بهصورت کامل اونها رو بررسی میکنیم.
اگه شما هم قصد دارین به خانوادهی دارندگان اینترنت شاتل بپیوندین یا دوست دارین اطلاعات بیشتری در مورد سرویسهای این شرکت داشته باشین، پیشنهاد میکنم که تا آخر این مطلب با ما همراه باشین. نتران در این نوشتار از اینترنت پرسرعت شرکت شاتل و همچنین سرویسهای این شرکت برای شما خواهد گفت.
نگاهی به تاریخچه شاتل
شاتل (گروه فناوری ارتباطات و اطلاعات شاتل)، یکی از بزرگترین شرکتهاییه که در عرصهی ارائهی خدمات اینترنت پرسرعت در ایران فعالیت میکنه. اینترنت شاتل فعالیت خودش رو از سال 1381 شروع کرده و با توجه به کیفیتی که داشته تا به امروز هم در عرصهی رقابت باقی مونده.
شاتل خدمات زیادی رو به مشتریان خودش ارائه میده که در ادامه به اونها اشاره میکنیم:
- اینترنت پرسرعت ADSL2+ (همون اینترنت خانگی)
- FMC (ترکیبی از اینترنت ADSL2+ و اینترنت موبایل + مکالمه و پیامک درونشبکهای است)
- VDSL یا همان (Very high bit-rate Digital Subscriber Line)
همونطور که میدونید، امروزه اینترنت به یک نیاز در زندگی افراد تبدیل شده. نیازی که شاید در گذشته تنها برای سرگرمی یا نهایتا خوندن چند مقالهی علمی بود، اما با همهگیرتر شدن فضای کسب و کار آنلاین دیگه نمیشه اینترنت رو تنها یک ابزار برای سرگرمی دونست، چراکه روزانه هزاران کسب و کار مجازی به فضای اینترنت (چه بهصورت وبسایت و یا ایجاد صفحهی کاری در شبکههای اجتماعی) اضافه میشن، که قطعا با این آمار و ارقام مقدار استفادهی کاربران نیز از اینترنت بیشتر میشه.
با توجه به استفادهی روزافزون مردم جامعه از اینترنت، این شرکتهای ارائهدهندهی اینترنت بودند که با حجم بسیار زیادی از تقاضا روبهرو شدند، و حتی توی همین یکی دو سال اخیر چند شرکت هم افتتاح شدند و شروع به سرویسدهی به مخاطبان خودشون کردند؛ اما در این میون، شرکتهای قدیمی همچون شاتل، بدون وقفه عین سالیان دور، به خدمترسانی خودشون ادامه دادند.
تولد شرکت شاتل به سال 1381 خورشیدی برمیگرده. این شرکت با پیشینهی 18 الی 19 سال در خدماترسانی به مردم در عرصهی ارائهی سرویس اینترنت، یکی از بهترینهای کشور بوده و هست. البته باید گفت که شاتل و بقیهی سرویسدهندههای اینترنت در ایران، فاصلهی زیادی با استاندارد جهانی دارن و راه زیادی برای پیشرفت در این زمینه، پیش روی خودشون میبینن.
سرعت سرویس ADSL2+ شاتل
سرویس ADSL2+ همون سرویس خونگی ADSL هست که همگی ما باهاش آشناییم. چون که در سالهای اخیر استفاده از ADSL فراگیرتر از گذشته شده، این سرویس یعنی (ADSL) تا سرعت 24 مگابیت (3 مگابایت) رو پشتیبانی میکنه (البته ما که ندیدیم و خود شرکتها در بهترین حالت دارن 16 مگابیت رو میفروشن). برای خرید یک مودم ADSL که مشخصات خوبی داشته باشه، پیشنهاد میشه راهنمای خرید مودم ADSL رو مطالعه کنین.
من توی کشور خودمون در بهترین حالت سرعت 16 مگابیت رو در بستر سرویسهای خانگی دیدم؛ که البته همین 16 مگابیت رو هم شما در بهترین حالت ممکن میتونین دریافت کنید. برای اینکه قادر باشین با سرعت 16 مگابیت از شرکت سرویسدهندهی خود (شاتل) اینترنت دریافت کنید، باید خط تلفن شما از کیفیت بالایی برخوردار باشه (بهعبارتی باید شانس بیارین)؛ و همچنین مخابرات محل سکونت شما باید زیرساختهای لازم رو داشته باشه و به خونهی شما هم نزدیک باشه، و از همه مهمتر محل سکونت شما هم باید شرایطی رو داشته باشه. در ادامه چند تا از اون شرایط رو برای شما مثال میزنم:
- فاصله از مرکز مخابرات (هر چقدر فاصلهی خونهتون تا مرکز مخابرات کمتر باشه، خط شما و سیگنال دریافتیتون با کیفیتتر میشه).
- وضعیت خطوط مسی انتقال اینترنت منطقهی شما (قطعا کیفیت خطوط و سیمکشیهای مخابرات محلهی شما در کیفیت سرویسی که میگیرید، تاثیر بسزایی داره).
- مشخصات پروفایل خط شما از سوی ارائهدهندهی خدمات اینترنتی.
- تداخل خارجی برق با جفت شدن به سیم خطوط مسی (حتما چک کنید که سیم تلفن شما از کنار کنتور برق و یا سیم برق رد نشده باشه).
معرفی سرویسهای ADSL2+ شاتل
از دید من مهمترین دلیل برای انتخاب یک شرکت برای دریافت سرویس اینترنت، هزینه و حجم سرویسهای اون شرکته، اما پیش از هر اقدامی برای جلوگیری از هدر دادن زمان با شمارهی ۹۱۰۰۰۰۰۰ تماس بگیرید تا کارشناسان اینترنت شاتل بررسی کنن که آیا اصلا میتونن به شما سرویس بدن یا اینکه پورتهاشون در اون منطقه پره؟
وقتی که مطمئن شدین شاتل میتونه به شما سرویس بده، میتونید سرویسهای این سرویسدهندهی اینترنت رو بررسی کنید و سرویس مناسب خودتون رو از بین سرویسهای متعدد شاتل انتخاب کنید.
شاتل سرویسهای خودش رو در دو دستهی Fair و FairLight دستهبندی میکنه، که خود سرویس Fair به دو زیر دستهی نقرهای و برنزی تقسیم شده؛ اما سرویس FairLight تنها بهصورت نقرهای به مشتریان ارائه داده شده.
تفاوت سرویسهای نقرهای و برنزی اینترنت شاتل
شاید برای شما هم سوال شده باشه این سرویسها چه تفاوتی با هم دارن. اگه میخواین بدونین تفاوت این سرویسها چیه؟ و باز هم چرا اینترنت شاتل سرویسهای خودش رو به این شکل تقسیم کرده. در پاسخ باید بگم که با نگاه به شرکتهای ارائهدهندهی اینترنت دیگه، میشه گفت که شاتل سرویسهای خودش رو در دستههای زیادی هم تقسیم نکرده. این شرکت، برای اینکه بتونه تمامی سلیقهها رو پوشش بده، سرویسهاش رو به این شکل دستهبندی کرده.
تفاوت سرویسهای اینترنت شاتل
سرویسهای نقرهای
- یکی از مهمترین تفاوتهای سرویسهای نقرهای اینترنت شاتل با سرویسهای برنزی، حجم سرویسهاست. یعنی سرویسهای نقرهای حجم بیشتری دارن و بیشتر به کار افرادی میاد که دانلود میکنن.
- در سرویسهای نقرهای، شما هر سال دو بار میتونید از پشتیبانی حضوری استفاده کنین (در صورت وجود مشکل، میتونید از شاتل بخواین که کارشناسهاش رو به محل سکونت یا کار شما بفرسته تا مشکل سرویستون رو بهصورت حضوری بررسی و حل کنن. البته شمایی که سرویس نقرهای دارین، نباید هزینهای بابت این مورد پرداخت کنین).
- در صورتیکه با واحد پشتیبانی تماس بگیرین، شما رو در اولویت قرار میدن.
- کیفیت سرویس و پایداری سرویس بیشتره (تضمین پایداری در سرویسهای نقرهای 99 درصد و در سرویسهای برنزی 98 درصد).
- ارسال مدارک بهصورت رایگان.
- جلوگیری از حملات DDoS.
- استفاده و فعالسازی پروفایل گیمینگ (مخصوص کاربرایی که آنلاین بازی میکنن) بهصورت رایگان
- بهروزرسانی نرمافزاری (فریمورک) تجهیزات.
سرویسهای برنزی
- حجم اینترنت در این سرویسها کمتر از سرویسهای نقرهایه.
- برای استفاده از پشتیبانی حضوری، باید هزینهی اون رو بپردازید.
- در صورت نیاز برای فعالسازی پروفایل گیمینگ، باید هزینهی فعالسازی این سرویس رو بدین.
- در صورت نیاز به هرکدوم از مزایای سرویسهای نقرهای، باید هزینهی اون سرویس رو بهصورت جداگانه بپردازین و بعد از پرداخت هزینه، سرویس مورد نظر شما فعال میشه.
نکات مشترک سرویسهای نقرهای و برنزی شاتل
- ترافیک بیش از 1000 وبسایت ایرانی در هر دو سرویس شاتل نیمبها حساب میشه.
- ترافیک سایتهای نماوا، مایشاتل و اپلیکیشن شاتلتاک کاملا رایگان خواهد بود.
- اگه اشتراک سالیانه تهیه کنین، نمیتونین توی یک ماه حجم ماههای بعدی رو مصرف کنین؛ بعد از رسیدن به حد مصرف منصفانه سرعت سرویس شما رو بهسرعت پایه کاهش میدن و بعد از پایان ماه، سرعت بستهی شما رو به حالت عادی برمیگردونن.
- با پرداخت ماهانه 10 هزار تومن میتونید بستهی شبانهی شاتل (مخصوص ساعات 1 بامداد تا 8 صبح) رو فعال کنید.
- در صورت فعالسازی طرح شبانهی شاتل تنها استفاده 5 گیگابایت (تبادل ترافیک تضمینشده برای این بسته، ۵ گیگابایت ترافیک بینالملل و ۲۰ گیگابایت ترافیک ایران) هست؛ یعنی شاتل تضمین میکنه تو این ساعات در ماه بتونید 5 گیگابایت دانلود کنید (هر ماه 5 گیگابایت).
هزینهی اشتراک سرویسهای Fair با خدمات نقرهای
هزینهی اشتراک سرویسهای Fair با خدمات برنزی
هزینهی اشتراک سرویسهای FairLight با خدمات برنزی
اگه حجم سرویس من تموم بشه باید چیکار کنم؟
اگه از مشترکین اینترنت شاتل باشین، حتما میدونین سرویسهای این شرکت بعد از رسیدن به مقدار معینی از ترافیک (مصرف منصفانه)، عملا بیاستفاده میشن و سرعت سرویس به سرعت پایه یعنی 256 کیلوبایت تغییر میکنه. البته شاتل و دیگر سرویسدهندههای اینترنت، برای این موضوع هم راهحلی جلوی پای شما گذاشتن که در صورت لزوم بتونید با پرداخت هزینهای دوباره سرویس خودتون رو فعال کنید و با سرعت اولیه از اینترنت لذت ببرین.
کمی بالاتر هزینهی هر گیگابایت ترافیک اضافه رو قرار دادم. البته دقت کنید که هر چقدر بستهتون رو با حجم بیشتری خریداری کنید، هزینهی پرداختی شما برای هر گیگ اینترنت پایینتر میاد.
نکته: اگه چند روز از سرویس شما مونده بود و حجم اینترنتتون رو به پایان بود، خرید یک بسته 10 گیگی در همون روز، بسیار مقرون بهصرفهتر از 2 بسته 3 گیگابایتیه.
انتخاب سرویس مناسب با کاربری
همونطور که مشاهده کردین، شاتل در بستهها و طرحهای پیشنهادی خودش تنوع معقولی داره، و به کاربرای خودش حق انتخاب کافی رو داده. با توجه به طرحهای بالا: اگه برای شما حجم اینترنت مهمه، طرحهای Fair نقرهای میتونه براتون مفید باشه.
اگه علاقهی زیادی به دانلود فیلم و سریال دارین و کلا در حال دانلود برنامههای پرحجم هستین یا اینکه توی خونهتون یه کنسول بازی دارید (بهخاطر دانلود دیتای بازیها یا آپدیت بازیها که اکثرا حجیم هستن)، پیشنهاد من همون سرویس 16 مگابیت Fair نقرهای هست (در صورتیکه خط تلفن شما از سرویس 16 مگابایت پشتیبانی نمیکنه، نگران نباشید؛ بازم این سرویس رو فعال کنین و با پشتیبانی تماس بگیرین و ازش بخواید که پروفایل مخصوص بازی رو برای شما فعال کنه و سرعتتون رو هم روی 8 مگابیت تنظیم کنه. با این کار، شما سرعت رو فدای حجم و پینگ میکنید؛ اما این تنها انتخاب شماست و در عوض سرویس شما پایدار میمونه و دیگه قطع و وصلی ندارید).
اما اگه جزو اون دسته از افرادی هستید که بهندرت از اینترنت استفاده میکنید، ولی سرعت اتصال به اینترنت خیلی براتون مهمه، پیشنهاد میکنم از بستههای FairLight اینترنت شاتل استفاده کنید. این طرحها، مخصوص کاربرانیه که سرعت اینترنت از حجمش براشون مهمتره و نیازی ندارن که بستهی گرونقیمت Fair با پهنای باند 16 مگابیت و حجم 350 گیگابایت (بینالملل) رو به مبلغ ماهیانه 120 هزار تومن تهیه کنن؛ اون هم در صورتیکه میتونن بستهی دلخواه خودشون رو با هزینهی 40 هزار تومن تهیه و همون سرعت رو با 20 گیگابایت بگیرین.
مقایسه سرویسهای اینترنت شاتل با آسیاتک
اگه بخوام دو شرکت ارائهدهندهی اینترنت در ایران رو به کسی پیشنهاد بدم، قطعا در کنار شاتل میشه از آسیاتک هم نام برد. آسیاتک هم در کنار شاتل همانند یک رقیب قدیمی به فعالیت و سرویسدهی پرداخته. طبق آمار، در حال حاضر بزرگترین دیتاسنتر و ارائهدهندهی اینترنت در کشور کسی نیست جز «مرکز دادهی آسیاتک». اگرچه بزرگترین همیشه بهترین نیست و متاسفانه خود من تجربهی خوبی از سرویسهای اینترنت آسیاتک (مخصوصا سرویس گیمینگ) ندارم.
با نگاه دقیق به لیست قیمتهای سرویسهای نقرهای آسیاتک، میبینیم که سرویس 16 مگابیت و شاتل همقیمت هستن و هیچ تفاوتی از نظر قیمتی با هم ندارن. اما وقتی که به حجمها توجه کنین، متوجه میشین که آسیاتک داره حجم بیشتری رو به کاربرای خودش میده؛ که این حجم تقریبا برابر با 70 گیگابایت بینالملل و یا 140 گیگابایت بر بستر پهنای باند داخلیه. البته در سرویسهای برنزی کمحجم هیچ تفاوتی از نظر قیمت و یا حجم نمیبینید.
سرویس FMC چیست؟
در ابتدای مقاله به سرویسهایی اینترنت شاتل اشاره کردیم. بعد از ADSL2+ حالا نوبت به FMC یا همون (Fixed-Mobile Convergence) رسیده. بریم بهسراغ توضیحات بیشتر در مورد این سرویس، تا بیشتر با اون آشنا بشین.
برای درک سادهتر این مطلب، توضیحم رو با یه مثال شروع میکنم. اینم واسه اونه که در حالت عادی یه مقداری مسئله میتونه گنگ بشه. ببینید دوستان، امروزه اینترنت یک همبستگی خاص با جوامع بشری پیداکرده و میشه گفت که ما در هر زمان و مکانی باید به اینترنت دسترسی داشته باشیم و اگر خدایینکرده دسترسی ما به اینترنت قطع بشه، دچار حالت عجیبی میشیم؛ انگار یه چیزی این وسط کمه.
پس رسیدیم به اینکه دسترسی به اینترنت برای هر فردی ضروری و حیاتیه و اکثر ما برای دسترسی کامل چه در خونه و محل کار، و چه در سطح شهر و یا خارج از اون، به دو نوع اینترنت نیاز داریم: یک اینترنت ثابت برای مواقعی که در مکان مشخصی قرار داریم و یک اینترنت همراه برای دیگر مواقع. اما با سرویس FMC شاتل دیگه نیازی به این کار نیست و شما تنها با تهیه یک سرویس، کلی خدمات باحال و جذاب دریافت میکنید.
نکته: سیمکارتهای شاتل از باند 4G پشتیبانی میکنه. همچنین سرویس اینترنت ثابت هم حداکثر سرعت 16 مگابیت بر ثانیه رو بهتون میده.
ویژگیهای سرویس FMC شاتل
- در خونه یا محل کار از یک اینترنت ثابت (ADSL2+) استفاده میکنید.
- یک سیمکارت شاتل هم به شما میدن که در بیرون از خانه از اون استفاده کنید.
- سیمکارتهای شاتل قابلیت ارسال و دریافت پیامک و تماس چه در داخل شبکه (شبکه شاتل) و چه در خارج از شبکه (ارتباط با دیگر اپراتورها نظیر همراه اول و ایرانسل) رو دارن.
- شما با تهیه یک بستهی همزمان، سرویس اینترنت ثابت و اینترنت همراه خود رو شارژ میکنید.
- حجم قابلمصرف برای اینترنت ثابت و اینترنت همراه تفکیک شده (مثلا شما در ماه میتونید 3 گیگ اینترنت رو بر بستر همراه مصرف کنید و 20 گیگ رو هم با استفاده از اینترنت ثابت. این دو، قابلیت انتقال حجم به یکدیگر رو ندارند یعنی مثلا نمیتونید از حجم بستهی اینترنت ثابت برای اینترنت همراه استفاده کنید).
سرویس FMC شاتل و بستههای آن
بستههای افزایشی FMC شاتل
اینکه تنها با استفاده از یک سرویس بتونیم، بهصورت همزمان به اینترنت ثابت و همراه دسترسی داشته باشیم، جذابیتهای خاص خودش رو داره. تنها مشکل این سرویس اضافه شدن یک سیمکارت به سیمکارتهای ماست، خود من در حال حاضر یک سیمکارت همراه اول و یک عدد هم ایرانسل دارم و با توجه به دو سیمکارته بودن اکثر موبایلها، دیگه جایی برای سیمکارت شاتل باقی نمیمونه، البته اینیک نظر کامل شخصیه، و همونطور که در بالاتر گفتم، FMC خیلی سرویس جذابیه و البته گرون. با مقایسهی بستههای FMC با ADSL2+ بهسادگی به این موضوع پی میبریم.
سرویس VDSL شاتل
این سرویس که خود شاتل اون رو در وبسایتش با نام اینترنت شاتل مخصوص برجها و ساختمونها معرفی کرده، جایگزین بهتری برای اینترنتهای خونگیه. سرویس VDSL یا همون (Very high bit-rate DSL) سرویسیه که خیلی از ADSL سریعتره و میشه گفت نسبت به ADSL پایدارتر هم هست (البته نه در تمامی شرایط آب و هوایی).
شاید یکی از وقتگیرترین مراحل تهیهی ADSL همون رانژه کردنش توسط مخابرات باشه که به لطف سرویس VDSL شما دیگه نیازی به رانژهی خط توسط مخابرات ندارین و بهصورت مستقیم با استفاده از یک دریافتکننده، سیگنال اینترنت رو از فرستنده خود شرکت ارائهدهنده سرویس یعنی شاتل دریافت میکنید، و بعد از دریافت سیگنال، امواج دریافتی توسط دستگاه گیرنده با استفاده از خطهای تلفن در ساختمون پخش میشه و شما میتونید با استفاده از یک مودم مخصوص VDSL از این اینترنت استفاده کنید. با استفاده از VDSL قاعدتاً دیگه با مشکلاتی نظیر بیکیفیت بودن خطوط، دور بودن فاصله از مرکز مخابراتی و مشکلاتی از این دست مواجه نمیشید.
ویژگیهای سرویس VDSL به نسبت ADSL2+
- سرعت بیشتر (این سرویس تا 50 مگابیت رو هم پشتیبانی میکنه اما سرویس ADSL2+ در بهترین حالت به شما 16 مگابایت رو میده).
- دیگه دغدغهی فاصله از مرکز مخابراتی و بیکیفیت بودن سیمها در مسیر رو ندارین.
- نیازی به رانژهی خط از طرف مخابرات نیست.
- کیفیت و پایداری این سرویس اینترنت بهمراتب بیشتر از ADSL2+ هستش (کوتاهی فاصلهی آنتن ارسالکننده تا سیستم دریافتکننده دلیل بالا بودن کیفیت و پایداری این سرویسه).
- پینگ در سرویسهای VDSL به نسبت ADSL پایینتره (پینگ به زمان ارسال و دریافت یک پکیج از سرور گفته میشه و هر قدر که کمتر باشه بهتره).
- برای تهیهی این سرویس نیاز به انجام کارهای اداری نیست.
- حتی اگه خطوط تلفن شما بهجای سیم مسی، فیبرنوری هم باشه، میتونید از این سرویس استفاده کنید.
- برای استفاده از این سرویس، به دفترهای مخابراتی وابسته نیستید.
جمعبندی کلی در مورد سرویسهای شاتل
از نظر من، هنوزم ADSL2+ محبوبترین سرویس شاتله. البته انتخاب VDSL برای برجها و ساختمونهای مسکونی انتخاب بهتری میتونه باشه، اما سرویس VDSL هم معایب خودش رو داره و خالی از عیب و نقص نیست. شاید سه تا از عیبهای این سرویس از دیگر عیبهاش بیشتر به چشم بیاد.
- اول، قیمتهای این سرویس مشخص نیست و قطعا از ADSL2+ گرونتره؛
- دوم، اتحاد ساکنین یک مجتمع برای خرید چنین سیستمی لازمه، که خودش کلی زمان نیاز داره؛ تازه اگه این وسط چند نفر ساز مخالف نزنن.
- سوم هم بارندگیه؛ شاید باورتون نشه اما سرویسهای بیسیم در زمان بارندگی با افت کیفیت همراه میشن.
البته من شخصا از سرویس VDSL شاتل تا حالا استفاده نکردم، اما به مدت یک سال، از یک شرکت دیگه سرویس VDSL داشتم و موقع بارندگیهای شدید واقعا اذیت میشدم. در انتها، این نکته رو بگم که سرویس FMC هم طرفداران خودش رو داره، اما همونطور که در این مقاله به اون پرداختیم، با توجه به هزینهی سرویس، بهنظر من تهیهی یک اینترنت ثابت برای محل سکونت و گرفتن یک بسته همراه برای سیمکارتی که مدتهاست از اون استفاده میکنیم، معقولانهتر بهنظر میرسه. باید این مسئله رو هم در نظر گرفت که سیمکارتهای شاتل قطعا وسعت آنتندهی خطوط ایرانسل و همراه اول رو ندارن.
حرف آخر
با به پرسوجو از کاربران اینترنت و پیشگام بودن شاتل در زمینهی ارائهی اینترنت، قطعا این شرکت جزو یکی از بهترین انتخابهای شماست. شاید در منطقهی خود تازهوارد هستین و کسی رو نمیشناسین که ازش در مورد کیفیت خطوط و همچنین شرکتهای ارائهدهندهی سرویس اینترنت در اون محله تحقیق کنید یا ازش بخواید که به شما در مورد ISPهای اون منطقه مشاوره بده.
اگه در این شرایط قرار گرفتین و خواستین بین یک شرکت ارائهدهندههای اینترنت ناآشنا و شاتل یکی رو انتخاب کنید، بدون شک باید شاتل رو انتخاب کنید. تنها دلیل من هم برای این نظر قدمت و پیشگامی شاتله: از نظر من، شاتل یک شرکت قدمتداره و خودش رو ثابت کرده و به جرئت میشه گفت که در اکثر نقاط ایران پیشروست.
البته در شهرستانها یا استانهای کوچیکتر رقبای تازهکاری در حال خدماترسانی هستن و ممکنه حتی بهتر از شاتل باشن، اما مطمئن باشید اونها مصداق هندونهی سربسته هستن، چون پیشینهای ندارن که بشه بهش استناد کرد؛ پس اولویت اول خودتون رو تحقیق محلی قرار بدین و بعد اگه با تحقیق محلی به نتیجه نرسیدید و یا حوصلهش رو نداشتید، شرکتهای بزرگی مثل شاتل و آسیاتک رو در اولویتهای بعدی خودتون قرار بدین.
پیشنهاد نویسنده
من خودم سالیان درازی از اینترنت شاتل استفاده کردم. بهنظرم بهعنوان یک مشترک، میشه گفت که شاتل یکی از بهترین سرویسدهندههای اینترنت در ایرانه. در پشتیبانی و خدمات خیلی خوبی که ارائه میده و در کیفیت سرویسهای ویژه بازی این Isp هیچ شکی نیست. اما با توجه به تجربهی شخصی، مهمترین عامل در کیفیت اینترنت، کیفیت منطقهی مخابراتی شم و همینطور فاصلهی مخابرات تا مکانیه که شما در اون زندگی میکنین؛ شرکتهای سرویسدهندهی اینترنت شاید در حد 5 یا نهایتا 10 درصد تاثیرگذار هستند.
و در آخر… اگه یک خانوادهی 4 نفره هستید و بهصورت متوسط روزانه یک ساعت در شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام و… فعالیت میکنید و در کنارش شاید هفتهای 2 تا 3 فیلم هم دانلود کنید، به طرحهای زیر 80 گیگابایت (بینالملل) اصلا فکر نکنید، چون قبل از تموم شدن سرویس، باید با حجمتون خدافظی کنید.
واقعا خجالت داره کلی پول اینترنت شاتل خانگی دادم ولی حتی نمیتوانم هیچ چیزی را دانلود بکنم حتی از سایت های داخلی مثل آپارات هم نمیتوانم دانلود بکنم
چند روز دیگه که اینترنت ماهواره ای سیم کارتی اومد میخوام بدونم چیکار میکنین ؟؟؟
اینقدر حق خوری واقعا نوبره
سلام به نظرم مطالبتون خیلی مفید بود
سلام لیانای عزیز
خیلی خوشحالیم که نظرت اینه
مطلب زیادی تبلیغاتیه و اینکه مزایای نقره ای به نسبت برنزی فقط یه تعداد بهانه چرت و پرت هستن که بیشتر از مردم پول به جیب بزنن وگرنه پشتیبان حضوری همون پول رو میگیره و حملات داسی هم در کار نیس ک کسیو تهدید کنه. با تشکر
سلام بهروز عزیز
وقتی داریم در مورد یک برند خاص صحبت میکنیم تبلیغاتی بودن یا نبودن مطلب بی معنیه
سعی شده به بهترین حالت ممکن خدمات شاتل رو برای دوستای عزیزمون شرح بدیم
ممنون از فیدبکی که دادین