سیر تحولات رابط کاربری گوشی های سامسونگ به مناسبت معرفی رابط One UI
سامسونگ اولین گوشی هوشمند خود را در سال 2010 تولید و روانه بازار کرد. محصولی که با نام Galaxy S شناخته می شد و اولین جرقه برای حضور در سطح اول بازار بود. هر چند این گوشی موفقیت قابل توجهی از نظر میزان فروش و سود برای سامسونگ به همراه نداشت، اما مسیر توسعه و رشد را برای برند کره ای فراهم کرد. با گذشت فقط یک سال، گوشی هوشمند Galaxy SII روانه بازار شد که یکی از مهم ترین تولیدات تاریخ سامسونگ به شمار می رود.
سامسونگ از همان ابتدا به فکر خاص بودن و ارائه قابلیت های انحصاری به کاربران خود بود و رابط کاربری سیستم عامل نیز یکی از همین موارد به شمار می رود. با گذشت 10 سال از معرفی اولین گوشی هوشمند برند کره ای، اکنون رابط کاربری متحول شده و جدید One UI به همراه به روز رسانی اندروید 9 در اختیار دارندگان گوشی های پرچمدار و میان رده سری گلکسی قرار می گیرد. به همین مناسبت، اینفوگرافی از سیر تحولات رابط کاربری اسمارت فون های SAMSUNG در سال های اخیر منتشر شده که نکات جالبی را گوشزد می کند.
اکنون تغییرات مهم در رابط کاربری محصولات متنوع سامسونگ را با یکدیگر مرور می کنیم:
- سال 2010: گلکسی اس اولین اسمارت فون پرمیوم سامسونگ به شمار می رود که به Quick Panel مجهز بوده و قابلیت سوئیچ بین اپلیکیشن های در حال اجرا را هم ارائه می کرد.
- سال 2011: معرفی گلکسی اس 2 یکی از پر فروش ترین و موفق ترین گوشی های هوشمند سامسونگ که قابلیت Live Panel را برای نمایش رویداد های مهم در صفحه Home فراهم آورده بود. این ویژگی کاربردی شبیه به ویجت های امروزی داشت.
- سال 2012: گلکسی اس 3 به سنسور های متعددی مجهز بود که قابلیت دیدن، شنیدن و پاسخگویی به اعمال شما را داشت. البته سنسور های به کار رفته در گلکسی اس 3 در آن سال ها کاربرد چندانی نداشتند، اما آغاز راه هوشمند سازی تمام عیار گوشی های هوشمند سری گلکسی بودند.
- سال 2013: در سال 2013، چهارمین نسل از پرچمداران سری گلکسی یعنی Galaxy S4 با قابلیت ردیابی زاویه دید کاربران عرضه شد. سامسونگ نام Smart Scroll و Smart Pause را برای فناوری های جدید خود در نظر گرفته بود، اما کاربران همچنان تمایل زیادی برای اعطای فرمان کنترل گوشی خود به رابط کاربری نداشتند.
- سال 2014: گلکسی اس 5 تغییراتی کلی را شامل می شد که از جمله تغییرات آن می توان به طراحی مینیمالیستی رابط کاربری، ارائه المان های تعاملی و اشکال ساده جئومتریک اشاره کرد.
- سال 2015: گلکسی اس 6 اج اولین گوشی سامسونگ مجهز به نمایشگر زاویه دار در نواحی کناری بود. وظیفه بخش زاویه دار یا همان Edge نمایش اعلان ها، تماس ها و ابزار های کاربردی از جمله ساعت و تقویم بود.
- سال 2016: با معرفی گلکسی اس 7 قابلیت Always On Display برای نمایش همیشگی برخی اطلاعات به اشکال و در نواحی مختلف صفحه نمایش ارائه شد. قابلیتی که همچنان مورد توجه سامسونگ و استقبال کاربران قرار دارد و این برند نیز به روز رسانی های متعددی برای آن منتشر کرده است. به این ترتیب برای مشاهده ساعت، اطلاع از دریافت پیام کوتاه، ایمیل یا پیام در شبکه های اجتماعی نیازی به روشن کردن صفحه نمایش و ورود به رابط کاربری وجود ندارد. در نتیجه طول عمر باتری دستگاه به شکل قابل توجهی افزایش می یابد.
- سال 2017: هم زمان با معرفی گلکسی اس 8، سامسونگ از دستیار صوتی هوشمند خود با نام بیکسبی رونمایی کرد که همچنان در حال توسعه و به روز رسانی است. همچنین این برند محصولی متفاوت به نام Samsung Dex را معرفی کرد که گوشی هوشمند شما را به یک کامپیوتر با قابلیت های محدود تبدیل می کرد. به این ترتیب قابلیت انتقال تصویر به مانیتور یا تلویزیون وجود داشت و می توانستید ماوس و کیبرد و تجهیزات ذخیره سازی را به Dex متصل کنید.
- سال 2018: اولین قدم های استفاده از هوش مصنوعی محصولات تجاری در سال 2018 برداشته شد و سامسونگ نیز قابلیت دوربین هوشمند را به عنوان افتتاحیه در نظر گرفت. قابلیت AR Emoji با بهره گیری از هوش مصنوعی دوربین، قادر به تشخیص کامل چهره کاربر و تبدیل آن به اموجی های متنوع است.
- سال 2019: خانواده گلکسی اس 10 به زودی توسط سامسونگ معرفی خواهد شد و مهم ترین تغییر قابل اشاره در این محصولات، ارائه رابط کاربری One UI به همراه سیستم عامل اندروید Pie است.
- هر چند به روز رسانی گلکسی اس 9، اس 9+ و نوت 9 برای دریافت One UI و اندروید 9 آغاز شده، اما خانواده گلکسی اس 10 اولین گوشی های هوشمند سامسونگ به شمار می روند که به صورت پیش فرض از رابط کاربری جدید سامسونگ بهره می برند.
بهترین گوشی های سال ۲۰۱۸ در بخش دوربین