آموزش کامل نصب Virtual Box
بسیاری از کامپیوتر های شخصی ای که همگی از آن استفاده می کنیم، توسط سیستم عامل ها اجرا می شوند. سیستم عامل ها در دنیای امروزی تنوع فراوان و کارکرد خاص خود را دارا می باشند که متقاضیان هر یک می بایست خوبی ها و بدی های هر یک را ارزیابی بکنند. اما بعضی اوقات این خوبی ها و بدی ها به طور یکسان پخش شده اند و بعضی اوقات می بایست بیش از یک سیستم عامل را به کار گرفت. بدین منظور، برای داشتن سیستم عامل های متنوع می بایست از ماشین های مجازی سازی مانند Virtual Box استفاده نمود.
اما این ماشین مجازی که Virtual Box نام دارد چیست؟ آیا می توان آن را نصب و استفاده نمود؟ می توان در سیستم عامل های مختلف استفاده کرد؟. ما در این مقاله به شما Virtual Box را توضیح و طریقه نصب آن را نیز به شما آموزش می دهیم.
Virtual Box چیست؟
اگر بخواهیم Virtual Box را تعریف کنیم، می توان به تعریف زیر مراجعه کرد:
“Virtual Box یک ماشین درون کامپیوتر است که عملیات مجازی سازی را تسهیل می کند.”
این ماشین مجازی سازی در ابتدا توسط Innotek GmBH در سال 2008 تولید شد و در سال 2010 این نرم افزار به شرکت اوراکل (Oracle) واگذاری شد. Virtual Box می تواند بر روی سیستم عامل های متنوعی همچون ویندوز، macOS، لینوکس، سولاریس (Solaris) و Open Solaris نصب بشود.
نصب و راه اندازی
در ابتدا می بایست برنامه Virtual Box را دانلود نموده و آن را نصب کنید. برای دانلود فایل مورد نظر، می توانید به سایت اصلی این نرم افزار رجوع کنید یا از منابع دیگر برای دانلود استفاده نمایید (پیشنهاد می شود برای امنیت بیشتر کامپیوترتان از سایت اصلی دانلود کنید). پس از دانلود شما قادر به انتخاب سیستم عامل انتخابی و دلخواه خود می باشید. توجه کنید که مراحل نصب گفته شده در این مقاله بر روی سیستم عامل ویندوز می باشد.
دانلود و نصب Virtual Box
پس از دانلود نرم افزار از سایت اصلی، می بایست آن را اجرا نمایید. دقت کنید که در زمان نصب این نرم افزار نباید اینترنت را قطع کنید، زیرا نصب آن نیازمند اینترنت می باشد. پس تا جایی که ممکن است از اینترنت (پهنای باند) خود استفاده نکنید تا نصب Virtual Box دچار مشکل نشود. پس از آنکه نصب آن تمام شد، پنجره زیر برایتان باز می شود.
این پنجره نشانگر آن است که هیچ سیستم عاملی مجازی ای هنوز نصب نشده است و می بایست یک سیستم عامل بر روی Virtual Box نصب بشود. شما می توانید یک گزینه (Windows 10 – Linux) را انتخاب نمایید و آن را نصب نمایید. همانطور که گفته شد، ما در این مقاله به نصب ویندوز 10 می پردازیم. اما قبل از نصب می بایست یک نکته را رعایت کرد:
انتخاب محل نصب سیستم عامل در Virtual Box
سیستم عامل ها به صورت پیش فرض در درایو C و در پوشه User نصب می گردند؛ اگر می خواهید که این مسیر را تغییر دهید، می بایست به بخش General رجوع کرده و Default Machine Folder را تغییر بدهید و آدرس مورد نظر خود را تعیین کنید. بعد از این کار، نوبت به نصب ویندوز 10 بر روی Virtual Box می گردد.
نصب ویندوز 10 در ماشین مجازی
برای نصب ویندوز 10، ابتدا می بایست یک ماشین مجازی ایجاد کنید. برای این کار می بایست مراحل زیر را طی کنید. دقت کنید که برای نصب هر سیستم عاملی، ابتدا می بایست مراحل زیر را طی کنید و سپس شروع به نصب ویندوز بکنید.
ساخت ماشین مجازی
در پنجره Virtual Box یک گزینه آبی رنگ وجود دارد که می بایست آن را انتخاب نمایید. سپس می بایست یک اسم برای ماشین خود انتخاب نمایید تا بعدا دچار سردرگمی نشوید. سپس، در نوار بخش Type می بایست Microsoft Windows را انتخاب نمایید و در نوار Version، گزینه Windows 64 bit رو انتخاب نمایید.
دقت کنید که انتخاب 64 بیت فقط در صورتی است که سیستم یا کامپیوتر شما قادر به اجرای آن باشد، در غیر این صورت شما می بایست 32 بیت را انتخاب نمایید. پس حتما گزینه ای را انتخاب نمایید که با کامپیوترتان سازگاری داشته باشد.
اگر برایتان نسخه 64 بیتی وجود نداشت، می بایست این گزینه را برای ماشین اضافه کنید. برای انجام این کار، شما می بایست گزینه Start بر روی نوار پایین صفحه نمایش کلیک کنید و عبارت Windows Features on and off رو جستجو بکنید. سپس بر روی همین عبارت ظاهر شده کلیک کنید. سپس پنجره ای برایتان باز می شود که یک سری گزینه درون آن وجود دارد. به دنبال گزینه Hyper-V بگردید و مطمئن شوید که کنار آن تیک نخورده، سپس آن پنجره را بسته و کامپیوترتان را روشن و خاموش (Restart) بکنید.
تخصیص RAM
قسمت مهم نصب Virtual Box تخصیص RAM یا فضای مورد نیاز است. معمولا خود این نرم افزار مقدار هایی را به شما پیشنهاد می دهد اما این ظرفیت ها معمولا خیلی کم است، پس حتما یک مقداری برای آن در نظر بگیرید. دقت کنید که هر مقداری را می خواهید انتخاب نمایید، می بایست مضربی از 1024 باشد. مثلا اگر می خواهید 4 مگابایت RAM، باید عدد 1024 را در 4 ضرب کنید (که می شود 4096) و آن را در فضای خالی بنویسید.
اضافه کردن هارد دیسک مجازی
پس از تخصیص RAM، می بایست Hard Disk برای ماشین مجازی تعیین نمود. برای این کار، می بایست بر روی گزینه Create a Virtual Hard Disk Now کلیک کنید. سپس خود Virtual Box از شما می خواهد تا فرمت این هارد دیسک را تعیین نمایید. شما باید گزینه VDI را انتخاب نمایید (البته به صورت پیش فرض این گزینه موجود است.
سپس دو گزینه درون پنجره ای برایتان نشان داده می شود که اولی Dynamic allocated و دیگری Fixed Size می باشد. شما می بایست گزینه اول را انتخاب نمایید.
در پایان کار باید اندازه و محل دیسک را در Virtual Box ذخیره کنید. اسم آن را به صورت پیش فرض همان اسم ماشین مجازی بگذارید. همان طور که قبلا گفته شده است، محل ذخیره اطلاعات را در قسمت Default Machine Folder ذخیره می شود.
پس از انجام مراحل بالا، می بایست بر روی گزینه Create کلیک کنید تا مراحل ساخت یک ماشین مجازی درون Virtual Box به پایان برسد.
این مراحل فقط برای نصب یک ماشین مجازی بود و اگر می خواهید ویندوز 10 را بر روی این ماشین مجازی نصب کنید، می بایست مراحل نصب ویندوز 10 را مرحله به مرحله انجام بدهید. پس از نصب ویندوز 10، ماشین مجازی شما آماده کار می باشد.