آموزش اجرای نرم افزارهای اندروید در ویندوز
آموزش اجرای نرم افزارهای اندروید در ویندوز شاید در نگاه اول کمی رویایی به نظر برسه اما با چند راه ساده اتفاقاً خیلی راحته! شاید خیلیا ندونن اما ارتباط برقرار کردن بین سیستمهای اندروید و ویندوز با چند راه عملی امکانپذیره. برای بررسی این روشها همراهمون باشین.
آینه کردن (mirroring) گوشی برای اجرای اپلیکیشن های اندروید در ویندوز
در این روش به برنامه و یا تنظیمات عجیب و غریبی نیاز ندارین! فقط کافیه که برنامهی ”your phone” رو که توسط شرکت ماکروسافت ساختهشده، نصب کنین. میتونین به راحتی به امکاناتی مثل: برنامههای گوشی، اعلانها، عکسها دسترسی داشته و حتی پیام ارسال کنید. به این ترتیب، اجرای برنامه های اندروید بر روی ویندوز تسهیل شده و میتونین برنامههای دلخواهتون رو به لیست موردعلاقهها اضافه کنین. حتی بهطور مستقیم، اونها رو در قسمت نوار وظیفهی ویندوز پین کنین.
اگر میخوایین بهطور مستقیم صفحهی گوشیتون رو آینه (mirror) کنین، روی عکس صفحهی گوشیتون در برنامهی your phone کلیک کنین. بعد اجازهی دسترسی به گوشیتون رو هم فعال کنین. به این ترتیب، صفحهی گوشیتون در سیستم ویندوزی، به نمایش درمیاد. نهایتاً با استفاده از ماوس کامپیوتر، محل قرارگیری صفحهی گوشی رو در محیط ویندوز تنظیم کنین.
گرچه این روش ایدهآل نیست، اما به دلیل اجرای خوب مخصوصاً در گوشیهای سامسونگ، در این مقاله عنوان شد. بعضی آپشنها برای اجرا، به نصب ویندوز 10 و آپدیت 2020 به بعد، رم 8 گیگ و اندروید 11 نیاز دارن. اگر طرفدار بازیکردن هستین بدونین که ممکنه با کندی سرعت و مشکلات گرافیکی مواجه بشین و یا حتی نتونین فایلهاتونو از کامپیوتر به گوشی بفرستین.
اجرای برنامههای موردعلاقه با BlueStacks
اگر میخوایین بعضی اپلیکیشنها رو اجرا کنین و شبیهسازی محیط ویندوز با اندروید براتون بیاهمیته، پس برنامهی “BlueStacks” برای شماست! این برنامه یکی از محبوبترین شبیهسازهای اندروید بهشمار میاد. وظیفهی اصلیش اینه که محیط ویندوز رو تا حد امکان برای اجرای برنامههای اندرویدی کاربرپسند کنه و در نتیجه، اجرای نرم افزارهای اندروید در ویندوز رو تسهیل کنه.
نسخهی 5 این برنامه، به 5 گیگابایت فضای کامپیوترتون نیاز داره. برای شروع کافیه اول برنامه رو باز کنین. بلافاصله با صفحهی اصلی شخصیسازی شده مواجه میشین که در اونجا دسترسی به پلی استور هم امکانپذیره. مرحلهی بعد، دانلود اپلیکیشنهای دلخواهتونه که بلافاصله بعد از دانلود، در صفحهی home برنامه و دسکتاپ ویندوز قابلمشاهده هستن. برای اجرا دو بار روی برنامه کلیک کنین.
اگر فقط دنبال اجرای بازیهای اندرویدی در ویندوز هستین، پیشنهاد میشه که برنامهی BlueStacks X رو نصب کنین. از مزایای این برنامه اینه که بر پایهی فضای ابری (cloud) طراحی شده. پس به کاربر اجازه میده که بدون دانلود، بازی رو اجرا کنه و لذت ببره که در نوع خودش جالبه. این برنامه شما رو از دغدغهی مربوط به حجم فضای ذخیرهسازی رها میکنه. همچنین جا داره بدونین که ماوس و کیبورد کامپیوترتون حین استفاده از این برنامه کاربردی هستن. یعنی اصطلاحاً به دکمههای کنترلی بازیها (map) شدن.
از دیگر موارد جذاب این برنامه قابلیتهاییه که به کاربر میده. برای مثال: تنظیمات رزولوشن، DPI، FPS، و تنظیم میزان رم و CPU اختصاص دادهشده. نهایتاً، تمامی موارد منجر به حفظ تعادل بین سرعت اجرا و کیفیت گرافیکی میشه که در نهایت، نصب برنامه های اندروید برای کامپیوتر رو راحت میکنه.
متاسفانه مثل خیلی از برنامههای دیگه، این برنامه هم خالی از ایراد نیست. تبلیغات زیاد شاید کمی ناامیدتون کنه. اما اگر منطقی ببینیم، مزایا و امکاناتی که این برنامه به کاربرها میده در مقایسه با هزینهای که میکنن ناچیزه.
حین آموزش اجرای نرم افزارهای اندروید در ویندوز به برنامههای کاربردی دیگر هم میپردازیم.
تجربهی شبیهسازی اندروید در ویندوز با برنامهی Genymotion
اگر تمایل دارین که به جای اپلیکیشنهای جانبی، از خود سیستمعامل اندروید استفاده کنین، بهتون برنامهی Genymotion رو پیشنهاد میکنیم. نسخهی اصلی این محصول به صورت تخصصی برای توسعهدهندگان طراحی شده و رایگان نیست. یک نسخهی مجانی هم هست که میتونین برای مصارف شخصی دانلود کنین. فقط لازمه که اول در وبسایت برنامه حساب کاربری بسازین. بعد، از اجرای برنامه های اندروید در کامپیوتر لذت ببرین!
Genymotion برای شبیهسازی، از برنامهی “VirtualBox” استفاده میکنه، پس حتماً این برنامه رو هم روی سیستم نصب کنین. حین دانلود دقت کنین که نسخهی شخصی رو انتخاب کرده باشین. در شروع برنامه، لیستی از قالبهای دستگاههای مختلف بهتون نشون داده میشه. اینها درواقع برای تعیین میزان رزولوشن صفحه، نسخهی اندروید ومشخص کردن نوع منابع اختصاص دادهشده به برنامه استفاده میشن.
برای شروع کار کافیه قالب دلخواهتون رو نصب کنین و دوبار کلیک کنین تا وارد محیط اندروید بشین. در این مرحله میتونین به قسمتهای مختلف صفحهی home رفته و اپلیکیشنهاتون رو اجرا کنین. یادتون باشه که این نسخهی اندروید بهطور پیشفرض، خیلی از اپلیکیشنهای گوگل رو پشتیبانی نمیکنه! پس چیکار کنیم؟ راهش اینه که روی گزینهی Open Gapps کلیک کنین. بعد خودتون آیکون برنامهی Play Store رو که در ستون کناری صفحه تعبیهشده اضافه کنین.
نکتهی مهمی که نباید فراموش بشه اینه که مهم نیست چه قالبی رو برای اجرای نرم افزار اندروید در ویندوز انتخاب میکنین. در هر صورت نسخهی اندروید اصلی رو نمیتونین داشتهباشین. مثلاً اگر قالب Samsung Galaxy S10 رو انتخاب کنین، اینکه از رابط کاربری One UI سامسونگ بتونین استفاده کنین غیرممکنه.
در حقیقت، این قالب فقط نشانگر رزولوشن و خصوصیات ماشین مجازیست و لاغیر. (Genymotion نسخهی اندروید 4.4 تا 10.0 رو ساپورت میکنه). اگرچه این برنامه امکانات پیشفرض زیادی برای اندروید داره، اما نسبت به برنامهی BlueStacks ضعیفتره. اگر این برنامه جوابگوی نیازهاتون نبود، میتونین از Android software development kit که نسخهی رسمی شرکت گوگل هست استفاده کنین. اما در نظر داشتهباشین که نصب و راهاندازیش نسبت به برنامههای قبلی کمی پیچیدهتره.
اجرای مستقیم اندروید با Android-x86 و بهبود اجرای نرم افزار اندروید در ویندوز
در ادامهی آموزش اجرای نرم افزارهای اندروید در ویندوز چطوره یک برنامه با امکانات جامعتر رو بهتون معرفی کنیم؟ Android-x86 همچین برنامهایه که مطمئنیم ناامیدتون نمیکنه! پروژهای متنباز که اندروید رو به پلتفرم x86 وصل میکنه. x86 نوعی معماری در طراحی و تولید پردازندههاست.
برای اجرای این برنامه، چند تا گزینه دارین. اگر مایلید اندروید تنها سیستمعامل موجود در دسکتاپ باشه، اول فایل ISO برنامه رو با فرمت disc image دانلود کنین. سپس با برنامهای مثل Rufus روی یک USB، رایت (burn) کنین و بعد USB رو به کامپیوتر وصل کنین. عملیات ریبوت (reboot) رو انجام بدین. بعد از اون، وارد منوی ریبوت بشین (با فشردن کلید F12).
درنهایت، اندروید در محیطی تعاملی و زنده بدون کوچکترین اثر منفی روی سیستم ویندوز اجرا میشه. راه دیگه اینه که برنامه رو روی هارد سیستم نصب کنین تا بتونین همیشه ازش استفاده کنین. ناگفته نمونه که در این صورت، اجرا با کیفیتتره.
اگر بخوایین که اندروید رو در کنار سیستمعامل کامپیوترتون همزمان داشتهباشین، باید disc image رو دانلود کنین. و بعد در برنامهی VirtualBox روی ماشین مجازی پیادهسازی کنین.
حرف آخر
خلاصه میتونیم بگیم که اجرای اپلیکیشن های اندروید در ویندوز رو تا حد زیادی با ابزارهای معرفیشده میتونیم بهبود ببخشیم. ابزارهایی مثل your phone که در بالا گفتهشد و یا BlueStacks که مزایای زیادی هم داره و استفاده ازش راحته. کافیه با اطلاع از نحوهی عملکرد و نقصهاشون روشی که با شرایطمون سازگارتره رو انتخاب کنیم.
سوالات متداول:
حداقل 8 گیگابایت رم برای نصب برنامههای اندرویدی بر روی سیستم ویندوزی مورد نیاز است.
مایکروسافت امکان نصب برنامه های اندروید روی ویندوز 11 را به طور پیش فرض و با استفاده از ترفندی خاصی ارائه کرده اما برای نصب و اجرای برنامه های اندرویدی روی ویندوز 10 این قابلیت از پیش تعیین شده ارائه نمیشود و باید ازراههای گفتهشده اقدام کرد.
یه روش راحت تر
رو ویندوز ۱۱ برنامه ها اندروید اجرا کنید