شبکه

5 نکته برای تامین امنیت شبکه بی سیم شما

خرید کابل شبکه

امنیت شبکه بی سیم:

شبکه بی سیم شما چقدر ایمن است؟ آیا آن قدری با دوام است که در برابر حمله هکر ها مقاومت کند؟ یا بدون هیچ رمزگذاری و کلمه عبوری به هر کسی اجازه ورود و استفاده از اینترنت را می دهد؟ (آن هم با وجود این که شما قبض را پرداخت می کنید) امنیت شبکه چیزی است که برای همه مهم و واجب است؛ چرا که هیچ کس دوست ندارد هکرها از طریق شبکه شان اطلاعات را سرقت کنند یا پهنای باندی که پولش را پرداخت می کند، دزدیده شود.

بیایید نگاهی داشته باشیم به مراحلی که شما می توانید به وسیله آن امنیت شبکه بی سیم و مودم خود را افزایش دهید و در اصطلاح شبکه را قفل کنید:

امنیت شبکه بی سیم خود را افزایش دهید

رمزگذاری WPA2 را در روتر خود روشن کنید

اگر چندین سال پیش شبکه Wi-Fi روتر خود را نصب کرده اید و از آن زمان در تنظیمات آن تغییری ایجاد نکرده اید ، احتمالاً از پروتکل امنیتی ( WEP ) استفاده می کنید. این روش رمزگذاری دیگر منسوخ شده است؛ به آسانی قابل هک است و حتی یک هکر تازه کار هم می تواند آن را هک کند. در حال حاضر پروتکل امنیتی Wi-Fi Protected Access 2 یا همان WPA2 روش رمزگذاری استاندارد برای امنیت شبکه شناخته می شود و در برابر هکر ها هم بسیار مقاوم تر است.

بسته به این که روتر شما چقدر قدیمی باشد، ممکن است برای پشتیبانی از WPA2 احتیاج داشته باشید تا سخت افزار آن را ارتقا دهید. اگر امکان ارتقا وجود نداشته باشد برای این که بتوانید از رمزگذاری WPA2 استفاده کنید باید به فکر یک روتر بی سیم جدید باشید.

از نام های متداول شبکه بی سیم ( SSID ) استفاده نکنید  

فهرستی وجود دارد که هکرها به آن مراجعه می کنند . این فهرست شامل 1000 تا از رایج ترین نام های شبکه بی سیم است. اگر SSID شما در این فهرست قرار داشته باشد، احتمالا هکرها همین الان هم جدول رنگین کمانی ( جدول رمزهای در هم آمیخته ) را ساخته اند. این جدول می تواند برای شکستن رمز عبور شبکه شما استفاده شود ( مگر این که شما برای افزایش امنیت شبکه از یک رمز عبور بسیار طولانی استفاده کنید ).

حتی گاهی اوقات در این نوع حمله استفاده از WPA2 هم آسیب پذیر است. بهتر است بررسی کنید که نام شبکه شما در این لیست وجود دارد یا خیر. تا جایی که امکان دارد نام شبکه خود را تصادفی انتخاب کنید و از کلمه های فرهنگ لغت هم اجتناب کنید!

برای امنیت شبکه یک رمز عبور واقعا طولانی انتخاب کنید ( Pre-Shared Key )

می خواهید نام شبکه سختی انتخاب کنید که در فهرست نام های متداول شبکه بی سیم ( SSID ) هم نباشد؟ باید در بخش pre-shared key یک رمز عبور سخت و قوی انتخاب کنید. رمز عبور کوتاه تر راحت تر از رمز بلند شکسته می شود. رمز عبور های طولانی تر برای امنیت شبکه بهتر هستند چون زمانی که رمز شما از تعداد حرف مشخصی بیشتر شود، جدول رنگین کمانی که برای هک کردن استفاده می شوند به علت محدودیت های ذخیره سازی دیگر کاربردی نخواهد داشت.

برای شبکه بی سیم خود رمز عبوری معادل 16 کاراکتر یا بیشتر در نظر بگیرید. خلاقیت خود را برای PSK به کار بگیرید. چرا که بیشترین طول رمز عبور در رمزنگاری WPA2-PSK برابر 64 کاراکتر است. شاید وارد کردن چنین رمز عبوری بسیاری از افراد زجرآور به نظر برسد اما از آن جایی که بیشتر دستگاه های Wi-Fi، رمز عبور را ذخیره می کنند ؛ شما برای هر دستگاهی لازم است فقط یک بار این زجر را تحمل کنید! با این حال بهای کمی برای بالا بردن امنیت شبکه خود پرداخت می کنید؛ نظر شما چیست؟

جلوگیری از هک شبکه

فایروال روتر بی سیم خود را فعال کنید

بیشتر روتر های بی سیم، فایروال داخلی دارند که می تواند به شما کمک کند هکر ها را از شبکه خود دور نگه دارید. پس بهتر است این فایروال را فعال کنید و تنظیمات پیکربندی آن را انجام دهید (می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت تولید کننده روتر خود مراجعه کنید).

شما می توانید ویژگی Stealth Mode را هم در فایروال خود فعال کنید تا قابلیت دیده شدن شبکه شما به عنوان یک هدف بالقوه کاهش پیدا کند. زمانی که فایروال خود را فعال کردید، باید به شکل دوره ای آن را چک کنید. مطمئن شوید کار خود را به خوبی انجام می دهد و امنیت شبکه شما برقرار است.

گزینه Admin Via Wireless را در روتر وایرلس خاموش کنید

شما می توانید مانع از کنترل خصوصیات اجرایی ( administrative features ) روتر وایرلس خود توسط هکر ها شوید. فقط کافی است در تنظیمات پیکربندی، گزینه admin via wireless را خاموش کنید.

غیر فعال شدن این گزینه تضمین می کند فقط شخصی که از طریق کابل اترنت به روتر متصل است، می تواند به کارکرد های اجرایی آن دسترسی داشته باشد. با این کار می توانید از خاموش کردن دیگر خصوصیات امنیتی مثل رمزگذاری بی سیم و فایروال توسط هکر ها هم جلوگیری کنید.

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا