کامپیوتر و لپ تاپ

مقایسه ی درایو SSD و هارد HDD

خرید کابل شبکه

با پیشرفت خیره کننده تکنولوژی , هارد دیسک های قدیمی جایشان را کم کم به هارد های جامد ( SSD ) می دهند و از دور خارج می شوند . در این مقاله ابتدا به معرفی انواع درایوهای مختلف پرداخته و سپس به مقایسه ی درایو SSD و هارد HDD می پردازیم .

HDD ) Hard Disk Drive )

دیسک های سخت در سال 1956 میلادی توسط IBM طراحی شده و از سال 1960 به همراه رایانه ها به عرضه ی تجاری رسیدند . HDD مانند هر فناوری تازه ای در اوایل حضور خود در بازار قیمت بسیار بالایی داشت که به مرور زمان دچار کاهش قیمت شد تا جایی که در حال حاضر ارزان ترین گزینه ذخیره سازی به حساب می آید . این نوع درایو از دو بخش اصلی پلتر و هد تشکیل شده است که هد وظیفه ی خواندن و ثبت اطلاعات بر روی پلتر ها را به صورت مغناطیسی بر عهده دارد .

مقایسه ی درایو SSD و هارد HDD

SSD ) Solid State Drive )

دیسک حالت جامد نوع جدیدی از ابزارهای ذخیره سازی به شمار می روند که مزایای بسیاری را نسبت به درایوهای قدیمی اراعه می دهند . در این تکنولوژی از میکروتراشه ها برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده شده که سبب می شود بر خلاف HDD ها هیچگونه قطعه ی متحرک نداشته باشند . برای ملموس تر شدن موضوع می توان SSD را فلش مموری ای با ظرفیت بسیار بالا دانست که برای کاربرد های پیشرفته تری تجهیز شده و فناوری های پیشرفته تری در آن استفاده شده است .
در موقع خرید SSD ممکن است به چندین اصطلاع از جمله SLC بر بخورید , باید بدانید که هر درایو SSD از چندین میکروتراشه تشکیل شده است که خود دارای میلیون ها سلول ذخیره سازی است .
اگر داخل هر سلول یک بیت داده ذخیره شود , نوع اس اس دی SLC است که دوام و کارایی بسیار بالایی داشته اما به دلیل قیمت بسیار بالا و ظرفیت پایین چندان مورد توجه شرکت های سازنده نیست .
اگر داخل هر سلول بیش از 1 بیت داده ذخیره شود اس اس دی از نوع MLC است که دوام و کارایی بالا و ظرفیت خوبی را دارد . MLC های امروز معمولا 2 بیت داده را در هر سلول ذخیره می کنند .
اگر داخل هر سلول 3 بیت داده نگهداری شود به TLC معروف است که به نسبت دو نوع دیگر ظرفیت بیشتر و دوام کمتری را اراعه می دهد .

 

مقایسه ی درایو SSD و هارد HDD - اس اس دی

SSHD ) Solid State Hybrid Disk )

شاید نام این نوع هارد را کمتر از بقیه شنیده باشید , این تکنولوژی ترکیبی از HDD و SSD است که برای کمتر شدن هزینه ی ساخت و رفع نیازهایی که به سرعت زیاد و هزینه ی کم نیاز دارند به وجود آمده است .

مقایسه ی درایو SSD و هارد HDD

پس از معرفی کامل انواع درایوها و تکنولوژی آن ها , حال به مقایسه ی درایو SSD و هارد HDD به صورت جزیی می پردازیم :

قیمت

در تاریخ نوشتن این مقاله یک درایو SSD سامسونگ با ظرفیت 256 گیگ با قیمت 70 دلار به فروش می رسد , درحالی که یک هارد دیسک وسترن دیجیتال با ظرفیت 1 ترابایت , 35 دلار قیمت دارد . با یک حساب و کتاب ساده می توان پی برد که برای خرید SSD به ازای هر گیگ باید 27 سنت پرداخت کرد در حالی که برای HDD این رقم به ازای هر گیگ به 3 سنت می رسد . این مقدار تفاوت نشان دهنده ی قیمت چند برابری SSD ها به نسبت HDD ها است که باعث می شود در خرید SSD ها با احتیاط و سنجیدن نیازها عمل کنید .

ظرفیت ذخیره سازی

SSD هایی با ظرفیت 4 ترابایت هم در بازار یافت می شوند که رقم بالایی به حساب می آید , اما پس از مقایسه ی رقم 4 ترابایت با ظرفیت 10 ترابایتی HDD ها می توان متوجه برتری دیسک های سخت در اراعه ظرفیت های بالاتر شد . اما همانطور که در قسمت قبل گفته شد , ظرفیت های بالای 1 ترابایت SSD ها قیمت های گذافی دارند .

سرعت

حتی پرسرعت ترین HDD ها که سرعت چرخش 15000 دور بر دقیقه را دارند توانایی رقابت با SSD های عادی موجود در بازار را ندارند . استفاده از میکروتراشه های پرسرعت سبب گشته تا SSD ها با برتری مطلق در صدر جدول سرعت قرار بگیرند , بخش هیجان انگیز ماجرا این است که SSD های جدید موجود در بازار اتصال قدیمی SATA را کنار گذاشته و از رابط M2 استفاده می کنند که اجازه ی دستیابی به سرعت هایی بالاتر از قبل را فراهم می کند .

طول عمر

HDD ها با توجه به داشتن قطعات مکانیکی و متحرک , بیشتر در معرض آسیب پذیری قرار دارند . در زمان فعال بودن این هارد ها سطح هد فاصله ی بسیار کم در اندازه ی نانومتری با سطح پلاتر دارد که همین امر موجب می شود ضربه خوردن این هاردها خطرات جدی ای برای آن ها در پی داشته باشد .
SSD ها نیز با توجه به نداشتن قطعات متحرک و استفاده از میکروتراشه ها مقاومت بیشتری در برابر شوک های الکتریکی و شرایط نامساعد نشان می دهند .
SSD ها اغلب بیش از 70 ترابایت یا 2 میلیون ساعت عمر دارند , به این معنی که می توانید بر روی آنها عملیات نوشتن اطلاعات را تا 70 ترابایت ادامه دهید . HDD ها نیز حدودا عمری 1.5 میلیون ساعته دارند , بر اساس تحقیقات این نوع هارد ها در سال اول 5 درصد و در سال سوم 11 درصد احتمال بروز ایراد دارند که نشان می دهد به نسبت SSD ها آسیب پذیرتر هستند .

برق مصرفی

چرخش پلاترها و حرکت بازوی مکانیکی موجود در HDD سبب می شود برق زیادی صرف حرکات فیزیکی این قطعات شود . در مقابل SSD که هیچ قطعه ی متحرکی ندارد , تنها 5 درصد نسبت به HDD برق مصرف می کند که تفاوت بسیار زیادی را رقم میزند . این موضوع زمانی به چشم می آید که در یک سازمان تعداد زیادی هارد دیسک سخت مورد استفاده قرار بگیرد .

موارد اصلی مقایسه ی درایو SSD و هارد HDD در بالا گفته شد ولی موارد دیگری همچون گرمای تولید شده و صدای کمتر SSD نیز خبر از برتری درایوهای جامد می دهد . به صورت خلاصه اگر سرعت باز شدن و اجرای برنامه ها و راه اندازی سیستم برای شما مهم است می توانید از SSD ها استفاده کنید و اگر نیاز به نگهداری فایل های حجیمتان دارید با توجه به هزینه ی بالای SSD ها خرید آن توجیه منطقی نداشته و به راحتی می توانید با خرید یک هارد HDD نسبت به رفع نیازتان اقدام نمایید .

خرید تجهیزات پسیو شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا