قفل شدن گوشی های شیائومی در ایران و چند کشور دیگر ؛ راه حل چیست؟
طی یکی دو روز گذشته خبرهای زیادی در مورد از کار افتادن و قفل شدن گوشی های شیائومی در ایران و کشورهای کوبا، کره شمالی، سودان، سوریه و شبه جزیره کریمه منتشر شده. شرکت چینی هنوز اطلاعات دقیقی در این زمینه ارائه نکرده؛ اما در صورت اجرایی شدن کامل این طرح، کاربرها چه راه حلی پیش رو دارن؟
شیائومی و تحریم برای فرار از تحریم
به نظر میرسه سرنوشت هواوی و سقوط آزاد این شرکت بعد از تحریم شدن از طرف دولت آمریکا، تاثیر زیادی روی سیاستهای Xiaomi بهجا گذاشته و این کمپانی رویکرد «خودشیرینی» رو برای فرار از تقدیر احتمالی خودش در پیش گرفته. اما آیا قفل شدن گوشی های شیائومی ، قابل پیشبینی بوده؟
شیائومی در سالهای ابتدایی فعالیت خودش، روش فروش اینترنتی رو انتخاب و از این طریق گوشی های متنوعی رو وارد بازار کرد. وجود بازار خاکستری و غیررسمی باعث شد محصولات این کمپانی تازهکار به مناطق مختلفی از جهان راه پیدا کنن و شهرت و محبوبیتی یک شبه رو برای چینیها به ارمغان بیارن. در کشورهایی مثل ایران و کوبا هم کاربرها از گوشی های شیائومی استقبال کردن و این شرکت به یکی از پرفروش ترین برندهای این مناطق تبدیل شد. اما حالا Xiaomi سودای تصاحب بازار آمریکا رو در سر داره و برای رسیدن به این رویا، حاضره دست به هرکاری بزنه.
قفل شدن گوشی های شیائومی در راستای برنامهی این شرکت برای گسترش فعالیتهاش در بازار آمریکا اتفاق افتاده. چینیها برای دستیابی به این هدف قصد دارن تابع بیچون و چرای قوانین و مقررات آمریکا باشن و حاضر نیستن بدون اجازهی دولت این کشور وارد مناطق تحریم شده بشن. در آخرین بهروزرسانی قوانین و شرایط فروش شیائومی بهصراحت به این نکته اشاره شده که این شرکت از قوانین کنترل صادرات آمریکا پیروی میکنه و به همین دلیل خریدار حق ارسال محصولات شیائومی رو به کشورهای تحت تحریم آمریکا نداره. در این بند از مقررات شیائومی، نام کوبا، ایران، سوریه، کره شمالی، سودان و کریمه دیده میشه.
قفل شدن گوشی های شیائومی در کدام مدل ها اتفاق می افتد؟
تا حالا همهی کاربرهایی که از کار افتادن گوشی شیائومی خودشون رو اعلام کردن، صاحب مدل های سری می ( Mi ) و ردمی ( Redmi ) بودن و بهنظر میرسه گوشی های سری POCO هنوز درگیر این ماجرا نشدن. نکتهی دیگه اینکه گویا فقط گوشی های جدید شیائومی قفل میشن؛ مثلا Redmi 9T و Redmi Note 10S که همین چند ماه پیش معرفی شدن بیشتر از بقیه مدل ها با خطر لاک شدن مواجه هستن. با این حال، این تازه شروع اجرای سیاست جدید Xiaomi در قبال کشورهای تحت تحریم آمریکاست و احتمال اضافه شدن گوشی های دیگه به فهرست مدل های قفل شده این شرکت وجود داره. گزارشهای شبکههای اجتماعی نشون میده کاربرهای کوبایی زودتر و بیشتر از دیگران از طرف شیائومی تحریم شدن؛ اما پیشبینی میشه کاربران سایر کشورها از جمله ایران هم بهزودی درگیر این مشکلات بشن.
راه حل پیشگیری از قفل شدن گوشی های شیائومی
اگه قصد خرید گوشی اندرویدی رو دارید، بهترین و امنترین راه، انتخاب برندهای دیگه است؛ برندهایی که اگر هم نمایندهی فروش رسمی در ایران نداشته باشن، لااقل با گارانتی معتبر به بازار عرضه میشن. اگر هم جزو کاربرهای شیائومی هستید، احتمالا راهی جز استفاده از رام های کاستوم ( Custom ROM ) ندارید. البته نصب رام کاستوم کار سادهای نیست و بهخاطر ریسکهایی که به همراه داره، فقط به کاربرهای حرفهای توصیه میشه.
در هر حال فراتر از شرکت های واردکننده که بعیده مسئولیتی در قبال قفل شدن گوشی های شیائومی بر عهده بگیرن، باید از خود شرکت چینی گلایه کرد که این سیاست غیرحرفهای و غیراخلاقی رو در پیش گرفته. آیا Xiaomi پیش از این، خبر نداشته که گوشی های آنلاک این برند در بازار ایران به فروش میرسن؟
نظر شما در مورد از کار افتادن گوشی های شیائومی چیه؟ آیا این اتفاق برای اطرافیان شما هم افتاده؟
من گوشی پوکو f3 گلوبال دارم و بعد از آخرین آپدیت گوشی قفل اکانت شده و هر جا رفتم نتونستم قفلش رو باز کنم حتی نمایندگی گارانتی و نمایندگی شیائومی گفتن سایت بسته هستش و هیچ کاری نکردن و گوشی ده میلیونی من بلا استفاده شده و هیچ کس مسولیتی نمیپذیره .
گوشی من ، رد می نوت ۱۰ دیروز قفل شد. لطفا راهنمایی بفرمایید ، چگونه میتوانم مشکل را حل کنم؟
سلام علی عزیز
منظورت رو دقیق تر میگی لطفا