آموزش بک آپ گیری از گوشیهای اندرویدی
گوشیهای هوشمند هر روزه در زمینهی بکاپگیری خودکار قویتر میشن اما متاسفانه همیشه این احتمال وجود داره که تمام اطلاعات گوشی خودتون را از دست بدید. از طرفی هم راههای زیادی برای بک آپ گرفتن از گوشی های هوشمند وجود داره که به شما اطمینان میده در صورتی هم که اتفاقی برای گوشی شما بیفته، باز هم میتونید از دادههای خودتون استفاده کنید.
شما میتونید با استفاده از گوگل، یک نرمافزار ثالث یا حتی کامپیوتر خودتون از گوشی بک آپ بگیرید.
بک آپ گرفتن از گوشی با استفاده از گوگل
بک آپ گرفتن از گوشی با استفاده از گوگل کار نسبتا آسونیه و طی سالهای اخیر نیز خیلی آسونتر شده. متاسفانه هنوز هم روش یکپارچهای برای پشتیبانگیری از تمام دادههای گوشیهای اندرویدی وجود نداره اما روشهایی برای بک آپ گرفتن از قسمتهای مختلف گوشی وجود داره. در نظر داشته باشید این کار از اطلاعاتی مانند اساماسها پشتیبانگیری نمیکنه.
بک آپ گرفتن از عکسها و فیلمها
اگر تابهحال از Google Photo استفاده نکردید سخت در اشتباهید. این سرویس بهصورت خودکار از تمام عکسها و ویدئوهایی که میگیرید روی سرویسهای ابری بکآپ میگیره و دیگه نیازی نیست بهصورت دستی از فایلهای خودتون بکآپ بگیرید. برای اینکه مطمئن بشید این نرمافزار بهصورت خودکار از دادههای شما بکآپ میگیره، مراحل زیر رو دنبال کنید:
- نرمافزار Google Photos رو باز کنید.
- از طریق منو، Settings رو باز کنید.
- روی Backup & sync کلیک کنید.
- مطمئن بشیدکه کلید مربوط به اون فعاله.
بهترین نکته درمورد این نرمافزار اینه که میتونید بینهایت فایل رو بهصورت رایگان آپلود کنید. البته عکسها و ویدئوها محدودیت کیفیت 1080p دارن و در صورتی که بیشتر از این میزان باشه نمیتونید بهصورت رایگان از اونها بکآپ بگیرید. این کیفیت برای اکثر کاربران کافیه اما اگر میخواید با کیفیت بهتری از عکسها و فیلمهای خودتون بکآپ بگیرید، باید از ظرفیت حافظهی گوگل درایو استفاده کنید. برای بررسی کیفیت آپلود Google Photos کارهای زیر رو انجام بدید:
- نرمافزار Google Photos رو باز کنید.
- منوی Settings رو باز کنید.
- روی Backup & sync کلیک کنید.
- روی Upload Size کلیک کنید.
- بسته به نیازی که دارید یکی از گزینهها رو انتخاب کنید (High Quality برای حافظهی نامحدود رایگان یا Original برای استفاده از ظرفیت گوگل درایو).
مطمئنا بهجز عکس و فیلم شما فایلهای دیگهای هم دارید که میخواید از اونها بکآپ بگیرید.
بک آپ گرفتن از فایلهای دیگر گوشی
گوگل درایو به شما این امکان رو میده که از دیگر فایلهای خودتون در فضای ابری بک آپ بگیرید. این بدین معنیه که میتونید از هرجایی به اونها دسترسی داشته باشید. برای آپلود دستی فایلها و فولدرهای خودتون مسیر زیر رو دنبال کنید:
- داخل گوگل درایو روی علامت + کلیک کنید.
- کلید آپلود را فشار دهید.
- فایلهایی روکه میخواید از اونها بک آپ بگیرید، انتخاب کنید.
بک آپ گرفتن از تنظیمات و نرمافزارها
برای بک آپ گرفتن از تنظیمات و نرمافزارهای گوشی باید از Android Backup Service استفاده کنید. این سرویس از تمام نرمافزارها و تنظیمات اکثر نرمافزارهای گوگل بکاپ میگیره و میتونید در گوشی جدید خودتون اونها رو بازیابی کنید. برای بک آپ گرفتن از گوشی هوشمند خودتون با استفاده از این نرمافزار طبق دستورات زیر عمل کنید:
- تنظیمات گوشی هوشمند خودتون رو باز کنید.
- در پایین لیست Accounts And Backup رو انتخاب کنید.
- روی Backup And Restore کلیک کنید.
- Backup my data رو فعال کنید و در صورتی که اکانت خودتون رو اضافه نکردید، یک اکانت جدید اضافه کنید.
استفاده از نرمافزارهای دیگر برای بک آپ گرفتن از گوشی
سرویسهای گوگل برای بک آپ گرفتن از گوشی اندرویدی خیلی خوب هستند اما اگر بهدنبال یک راهکار جامع هستید که از تمام دادههای شما بکآپ بگیره، به نرمافزار ثالث نیاز دارید.
بک آپ گرفتن از گوشی بدون نیاز به روت
نرمافزارهای زیادی برای بک آپ گرفتن از گوشیهای اندرویدی وجود دارن و یکی از بهترین نرمافزارها برای این کار Super Backup & Restore است. این نرمافزار به شما امکان میده از آیتمهای مشخصی مانند نرمافزارها، مخاطبین، اساماسها، تقویم، لیست تماسها و… بک آپ بگیرید. شما میتونید مشخص کنید بکآپ در چه مسیری ذخیره بشه و همچنین میتونید بکآپها رو برنامهریزی کنید تا بهصورت خودکار انجام بشن یا اونها رو در فضای ابری ذخیره کنید.
- نرمافزار Super Backup & Restore رو از گوگل پلی دانلود کنید.
- لیستی از آیتمهای مختلف رو مشاهده میکنید که میتونید از اونها بکآپ بگیرید.
- آیتمهای موردنیاز خودتان رو انتخاب کنید.
- روی کلید بکآپ کلید کنید.
بک آپ گرفتن از گوشیهای روت شده
با اینکه خیلی از افراد برای بک آپ گرفتن از گوشی به روت بودن اون نیازی ندارن، با روت کردن گوشی میتونید از چند آیتم دیگه هم بک آپ بگیرید. با روت کردن گوشی میتونید تقریبا هر نوع اطلاعاتی از جمله پسورد وایفای یا دادههای سیستمی رو بازیابی کنید. یکی از کاربردیترین نرمافزارهایی که برای بک آپ گرفتن از گوشی استفاده میشه، Titanium Backup است. با اینکه این نرمافزار کمی قدیمی به نظر میرسه، اما قدرت خیلی زیادی داره. برای بک آپ گرفتن از گوشی با استفاده از Titanium Backup مراحل زیر رو دنبال کنید:
- نرمافزار را دانلود و نصب کنید.
- روی کلید منو کلیک کنید و Batch Actions رو انتخاب کنیدو
- گزینههای مدنظرتون رو انتخاب کنید.
- میتونید فایلهای خودتون رو در دراپباکس یا گوگل درایو ذخیره کنید.
- همچنین میتونید یک فایل .zip سازگار با نرمافزارهای بک آپ نیز تحویل بگیرید.
بک آپ گرفتن از گوشی از طریق کامپیوتر
بهجای اینکه از دادههای خودتون داخل فضای ابری یا خود گوشی بک آپ بگیرید میتونید تمام فایلهای خودتون رو داخل کامپیوتر ذخیره کنید. خوشبختانه این کار بهشدت آسونه و پروسهی اون در مک و ویندوز هم شبیه به همه. برای اینکه کاربران مک بتونن از این نوع پشتیبانگیری استفاده کنند باید نرمافزار Android File Transfer رو دانلود یا نصب کنید. اما کاربران ویندوز میتونن به سادگی و با استفاده از My Computer از گوشی اندرویدی خودشون بک آپ بگیرند.
- گوشی خودتون رو با استفاده از کابل USB به کامپیوتر وصل کنید.
- با استفاده از My Computer یا Android File Transfer حافظهی گوشی رو باز کنید.
- فایلهای موردنیاز خودتون رو به یکی از پوشههای کامپیوتر منتقل کنید.
اینکه میخواید از تمام اطلاعات خودتون بک آپ بگیرید یا فقط میخواید مطمئن بشید که تصاویرتون از بین نمیره،مهم نیست. بک آپ گرفتن از گوشی تحت هر شرایط کار خیلی آسونیه. در صورتی که سوالی در این زمینه دارید یا روش بهتری برای بک آپ گرفتن از گوشی میشناسید اون رو با ما در میون بذارید.