چگونه امنیت گوشیهای اندرویدی را تا حد امکان بالا ببریم
در حال حاضر امنیت گوشیهای هوشمند از هر زمانی مهمتره. گوشی هوشمند بخشی از زندگی ما شده. اطلاعات مهم، عکسها و فیلمهای خانوادگی همه در گوشی ما ذخیره شدن. با توجه به استفادهی بیشتر از سیستم عامل اندروید بالابردن امنیت گوشیهای اندرویدی امروزه بسیار مهمه.
تأیید هویت دو مرحلهای را در اکانت گوگل خود فعال کنید
امنیت گوشیهای اندرویدی از یک اکانت گوگل امن شروع میشه، زیرا تمام دادههای شما در این اکانت ذخیره میشه. هر چه بیشتر از سرویس های گوگل استفاده کنید حفظ امنیت حساب کاربری گوگل حیاتیتر میشه. قبل از هر چیز باید به سراغ ساخت اکانت گوگل برید.
بعد از ساخت اکانت، حفظ امنیت اکانت خودتون رو با فعال کردن ویژگی تأیید دو مرحلهای یا Two-Factor Authentication شروع کنید. مرحلهی اول تأیید هویت، همون وارد کردن پسورد هست. برای مرحلهی دوم شما چند گزینه پیش رو دارید که دریافت کد از طریق پیامک سادهترین و بهترین گزینه است.
برای فعال کردن تأیید دو مرحلهای وارد اکانت گوگل بشید و از قسمت My Account این ویژگی رو فعال کنید.
در صورت ورود به اکانت گوگل استفاده از Security Check هم توصیه میشه. این کار به شما اجازه میده تا شماره تلفن و ایمیل پشتیبانی رو برای اکانت خودتون انتخاب کنید. به این ترتیب میتونید هشدارهای امنیتی رو چک کنید و دستگاههایی رو که وارد اکانتتون شدن، ببینید.
از قفل صفحه ایمن برای امنیت گوشی اندرویدی استفاده کنید
اگر قفل صفحهی شما زیاد امن نیست، اون رو ایمنتر کنید. قفل امنیتی صفحهی گوشی اولین دیوار دفاعی شما در مقابل خطرات احتمالیه.
با اینکه روند تغییر قفل صفحه در برندهای مختلف گوشی و بر حسب نسخهی اندروید متفاوته، اما در کل بهصورت زیر میشه عمل کرد:
Settings > Security > Screen Lock
اگر گوشی هوشمند شما سنسور اثر انگشت داره حتماً از اون استفاده کنید.
گزینه Find My Phone را فعال کنید
Find My Phone سیستم ردیابی گوشیهای هوشمند گوگله. در صورت گم شدن گوشی شما میتونید با استفاده از یک مرورگر اینترنت و جستوجوی Find My Phone موقعیت گوشی خودتون رو پیدا کنید. اگر هم هیچ شانسی برای پیداکردن اون ندارید، میتونید از راه دور تمام اطلاعاتش رو پاک کنید.
منابع ناشناس یا (Unknown Sources) و Developer Mode را غیر فعال کنید
اگر قبلاً برخی نرم افزارهای خاص رو از وبسایتهایی بهجز گوگل پلی دانلود و نصب کرده باشید، به احتمال زیاد گزینهی Unknown Sources رو فعال کردید. فعال کردن این گزینه به شما امکان میده تا نرمافزارهایی رو نصب کنید که از گوگل پلی hونها رو دانلود نکردید. با اینکه اندروید 8 این گزینه رو ایمنتر از قبل کرده، اما این ویژگی ذاتاً خطرناکه.
برای بهبود امنیت گوشیهای اندرویدی باید این گزینه رو غیرفعال کنید. میتونید به آسونی به مسیر زیر رفته و این گزینه رو غیرفعال کنید.
Setting > Security > Unknown Sources
اگر قبلا به دلایلی گزینهی Developer Mode رو فعال کرده باشید، این قابلیت رو حتماً غیرفعال کنید. برای انجام این کار به مسیر زیر برید:
Settings > Developer Option
اگر از اندروید 9 استفاده میکنید از مسیر زیر اون رو غیرفعال کنید:
Settings > System > Developer Options
قابلیت های تازه گوگل برای بالا بردن امنیت گوشیهای اندرویدی:
قابلیت تازه Google Play Protect:
حفظ امنیت گوشیهای هوشمند تنها وظیفهی شما نیست بلکه به عهدهی سازندگان و توسعهدهندگان هم هست. در این راستا گوگل در اندروید 8 از ویژگی Google Play Protect رونمایی کرده. این ویژگی یک سیستم امنیتی همیشه بیدار و ابریه که همواره نرمافزارهای پلی استور رو روی گوشی شما بررسی میکنه. این ویژگی نرم افزارهای مخرب و تقلبی رو تشخیص میده. شما میتونید هر نرم افزاری رو بهصورت جداگانه با این ویژگی بررسی کنید و امنیت گوشیهای اندرویدی خودتون رو در بالاترین سطح نگه دارید.
رمزنگاری داخلی دستگاه
در اولین روزهای معرفی اندروید چیزی بهعنوان رمزنگاری وجود نداشت. گوگل پس از مدتی این قابلیت رو به سیستم عامل خودش افزود اما باید اون رو بهصورت دستی فعال میکردید. امروزه اندروید در دستگاههای جدید اندرویدی بهصورت پیشفرض رمزنگاری رو اعمال کرده و نمیشه اون رو غیرفعال کرد.
این به این معنیه که دادههای حساس شما در گوشی رمزنگاری و غیرقابل خوندنه مگر اینکه شما پسورد خودتون رو وارد کنید تا دادهها رمزگشایی بشن.
خلاصه اینکه حواستون به امنیت گوشی اندرویدی خودتون باشه
گوشی جزو مهمی از زندگی ماست؛ چرا که همهی اطلاعات ما در اون ذخیره شده. هر کسی که به اطلاعات گوشی دست پیدا کنه؛ اطلاعات مهمی راجب زندگی ما به دست میاره. بهتره قبل از وقوع هر فاجعهای؛ اقدامات امنیتی رو انجام بدیم.
در این مقاله، چند راهکار امنیتی رو به شما گفتیم؛ اگر روش دیگهای هست که دوست دارید در مورد اون صحبت کنیم؛ اون رو با ما در میون بذارید.