
در حال حاضر امنیت گوشیهای هوشمند از هر زمانی مهمتر است. گوشی هوشمند بخشی از زندگی ما شده است. اطلاعات مهم، عکسها و فیلمهای خانوادگی همه در گوشی ما ذخیره شدهاند. با توجه به استفاده بیشتر از سیستم عامل اندروید بالابردن امنیت گوشیهای اندرویدی امروزه بسیار مهم است.
محتویات فهرست
- 1 تأیید هویت دو مرحلهای را در اکانت گوگل خود فعال کنید
- 2 از قفل صفحه ایمن برای امنیت گوشی اندرویدی استفاده کنید
- 3 گزینه Find My Phone را فعال کنید
- 4 منابع ناشناس یا (Unknown Sources) و Developer Mode را غیر فعال کنید
- 5 قابلیت های تازه گوگل برای بالا بردن امنیت گوشیهای اندرویدی:
- 6 خلاصه اینکه حواستان به امنیت گوشی اندرویدی خود باشد
تأیید هویت دو مرحلهای را در اکانت گوگل خود فعال کنید
امنیت گوشیهای اندرویدی از یک اکانت گوگل امن شروع میشود، زیرا تمام دادههای شما در این اکانت ذخیره میشود. هر چه بیشتر از سرویس های گوگل استفاده کنید حفظ امنیت حساب کاربری گوگل حیاتیتر میشود. قبل از هر چیز باید به سراغ ساخت اکانت گوگل بروید.
بعد از ساخت اکانت، حفظ امنیت اکانت خود را با فعال کردن ویژگی تأیید دو مرحلهای یا Two-Factor Authentication شروع کنید. مرحله اول تأیید هویت همان وارد کردن پسورد است، برای مرحله دوم شما چند گزینه پیش رو دارید که دریافت کد از طریق پیامک سادهترین و بهترین گزینه است.
برای فعال کردن تأیید دو مرحله ای وارد اکانت گوگل شوید، و از قسمت My Account این ویژگی را فعال کنید. به شما توصیه می کنیم اگر تا الان این کار را انجام ندادهاید همین الآن این کار را انجام دهید.
در صورت ورود به اکانت گوگل استفاده از Security Check نیز توصیه میشود. این کار به شما اجازه میدهد تا شماره تلفن و ایمیل پشتیبان برای اکانت خود اختصاص بدهید، هشدارهای امنیتی را چک کنید و دستگاههایی که وارد اکانت شما شدهاند را مشاهده کنید.
از قفل صفحه ایمن برای امنیت گوشی اندرویدی استفاده کنید
اگر قفل صفحه شما زیاد امن نیست، زمان آن رسیده است که آن را ایمنتر کنید. قفل امنیتی صفحه گوشی اولین دیوار دفاعی شما در مقابل خطرات احتمالی است.
با این که روند تغییر قفل صفحه در برندهای مختلف گوشی و بر حسب نسخه اندروید متفاوت است، اما به صورت کلی به صورت زیر عمل کنید:
Settings > Security > Screen Lock
اگر گوشی هوشمند شما سنسور اثر انگشت دارد حتماً از آن استفاده کنید.
گزینه Find My Phone را فعال کنید
گم شدن و یا دزدیده شدن گوشی احساس بسیار بدی دارد. اما اگر این اتفاق ناخوشایند بیافتد میتوانید با این قابلیت مکان آن را پیدا کنید. و اگر هیچ شانسی برای پیداکردن آن نداشته باشید میتوانید از راه دور تمام اطلاعات آن را پاک کنید.
Find My Phone سیستم ردیابی گوشیهای هوشمند گوگل است. در صورت گم شدن گوشی شما میتوانید با استفاده از یک مرورگر اینترنت و جستجوی Find My Phone موقعیت گوشی خود را پیدا کنید.
منابع ناشناس یا (Unknown Sources) و Developer Mode را غیر فعال کنید
اگر قبلاً برخی نرم افزارهای خاص را از وبسایتهایی بجز گوگل پلی دانلود و آن را بر روی گوشی خود نصب کرده باشید، به احتمال زیاد گزینه Unknown Sources را فعال کردهاید. فعال کردن این گزینه به شما امکان میدهید تا نرم افزارهایی که از گوگل پلی دانلود نکردهاید را نصب کنید. با این که اندروید 8 این گزینه را ایمنتر از قبل کرده است، اما این ویژگی ذاتاً خطرناک است.
برای بهبود امنیت گوشیهای اندرویدی باید این گزینه را غیرفعال کنید. می توانید به آسانی به مسیر زیر رفته این گزینه را غیرفعال کنید.
Setting > Security > Unknown Sources
اگر قبلً به دلایلی گزینه Developer Mode را فعال کرده باشید، این قابلیت را حتماً غیر فعال کنید. برای انجام این کار به مسیر زیر بروید:
Settings > Developer Option
اگر از اندروید 9 استفاده میکنید از مسیر زیر آن را غیرفعال کنید:
Settings > System > Developer Options
قابلیت های تازه گوگل برای بالا بردن امنیت گوشیهای اندرویدی:
قابلیت تازه Google Play Protect:
حفظ امنیت گوشیهای هوشمند تنها وظیفه شما نیست بلکه به عهده سازندگان و توسعه دهندگان نیز هست. در این راستا گوگل در اندروید 8 از ویژگی Google Play Protect رونمایی کرده است. این ویژگی یک سیستم امنیتی همیشه بیدار ابری است که همواره نرم افزارهای پلی استور را بر روی گوشی شما بررسی میکند. این ویژگی نرم افزارهای مخرب و تقلبی را تشخیص میدهد. شما میتوانید هر نرم افزار را به صورت جداگانه با این ویژگی بررسی کنید و امنیت گوشیهای اندرویدی خود را در بالاترین سطح نگه دارید.
رمزنگاری داخلی دستگاه:
در اولین روزهای معرفی اندروید چیزی به عنوان رمزنگاری وجود نداشت. گوگل پس از مدتی این قابلیت را به سیستم عامل خود افزود اما باید آن را به صورت دستی فعال میکردید. امروزه اندروید در دستگاههای جدید اندرویدی به صورت پیش فرض رمزنگاری را اعمال کرده است و نمیتوان آن را غیرفعال کرد.
این بدان معنا است که دادههای حساس شما در گوشی رمزنگاری و غیر قابل خواندن است مگر اینکه شما پسورد یا پین خود را وارد کنید و دادهها رمزگشایی شوند.
خلاصه اینکه حواستان به امنیت گوشی اندرویدی خود باشد
گوشی جز مهمی از زندگی ما است؛ چرا که همه اطلاعات ما در آن ذخیره شده است. هر کسی که به اطلاعات گوشی دست یابد؛ اطلاعات مهمی راجب زندگی ما به دست میآورد. بهتر است از قبل از وقوع هر گونه فاجعهای؛ اقدامات امنیتی را انجام دهید.
در این مقاله چند راهکار امنیتی را به شما گفتیم؛ اگر روش دیگری هست که دوست دارید در مورد آن صحبت کنیم؛ آن را با ما در میان بگذارید.