آموزش ارتقاء رم لپ تاپ
اگر لپتاپ شما خیلی کند شده است و یا هنگامی که برنامههای زیادی را باز کردهاید به سختی کار میکند، ارتقاء رم لپ تاپ میتواند مشکل شما را حل کند. اگر رم لپ تاپ یا کامپیوتر شما به اندازه کافی نباشد، دادهها داخل هارد درایو یا SSD شما ذخیره میشوند که بدون شک از کندترین رم نیز کندتر هستند. با وجود اینکه خیلی از لپتاپهای مدرن به شما اجازه دسترسی به رم را نمیدهند، خیلی از آنها روشی برای ارتقاء حافظه در اختیار شما قرار میدهند.
در صورتی که بتوانید رم لپ تاپ خودتان را ارتقاء دهید، نیاز به هزینه یا وقت زیادی نخواهید داشت. ما در این مقاله از وبسایت نت ران آموزش ارتقاء رم لپ تاپ را برای شما آماده کردهایم.
1- در حال حاضر از چه میزان رم استفاده میکنید؟
اغلب اوقات کاهش سرعت کامپیوتر به خاطر حافظه کم میباشد و این موضوع علاوه بر کاهش سرعت ممکن است باعث بروز مشکلاتی در پایداری سیستم هم باشد. اگر شما یک کاربر حرفهای هستید که نیاز دارید به صورت همزمان از چند نرمافزار مختلف استفاده کنید و یا بیش از 30 تب مرورگر را باز نگه دارید، حافظه بیشتر باعث میشود لپ تاپ شما روانتر فعالیت کند.
شما میتوانید میزان استفاده از رم لپ تاپ را در Task Manager مشاهده کنید. برای این کار روی Task Bar راست کلیک کنید و Task Manager را انتخاب کنید. سپس در تب Performance ببینید از تمام حافظه موجود چقدر مصرف شده است. همچنین میتوانید ببینید که چند اسلات فیزیکی حافظه مورد استفاده قرار گرفته است و چند عدد از آنها به منظور ارتقاء رم لپ تاپ آزاد هستند.
شما میتوانید با کلیک روی کلید “Open Resource Monitor” هم در پائین پنجره Task Manager جزئیات بیشتری را مشاهده کنید. توجه داشته باشید که این تصاویر از ویندوز 10 گرفته شدهاند و در ویندوز 7 ممکن است کمی متفاوتتر باشند.
2- آیا امکان ارتقاء رم لپ تاپ را دارید؟
متاسفانه امروزه خیلی از تولیدکنندهها بدنه لپتاپها را پلمب میکنند و یا رم را به مادربرد لحیم میکنند. هر دو مورد باعث میشوند شما امکان ارتقاء رم لپ تاپ را نداشته باشید. همچنین ممکن است سیستم شما نتواند بیش از مقدار خاصی رم را تشخیص دهد. برای اینکه ببینید میتوانید رم لپ تاپ خودتان را ارتقاء دهید یا نه از ابزار Crucial Memory Advisor استفاده کنید. پس از واردکردن برند و مدل دقیق لپ تاپ خودتان، یک صفحه را میبینید که ماکزیمم میزان رم قابل پشتیبانی و تعداد اسلاتهای لپ تاپ موردنظر را به شما نمایش میدهد.
3- باز کردن پنل برای دسترسی به بانک حافظه
پس از اینکه رم موردنظر خودتان را خریداری کردید، زمان ارتقاء رم لپ تاپ رسیده است که پروسه خیلی سادهای است. اول لپ تاپ خودتان را خاموش کنید و کابل شارژر را از آن جدا کنید. سپس پنل زیر لپ تاپ که بانکهای حافظه را پوشانده است را باز کنید. بسته به مدل لپ تاپ شما ممکن است نیاز داشته باشید تمام پنل پائینی را باز کنید.
4- بار الکترواستاتیک خودتان را تخلیه کنید.
قبل از اینکه به هرکدام از اجزای داخل لپ تاپ دست بزنید، یکی از سطوح فلزی داخل آن را لمس کنید. این کار بار الکترواستاتیک بدن شما را تخلیه میکند و از وارد شدن هرگونه آسیب ناشی از الکتریسیته ساکن به قطعات لپ تاپ جلوگیری میکند.
5- در صورت نیاز رم قبلی را خارج کنید
در صورتی که تمام اسلاتهای رم لپ تاپ شما از قبل پر شده است، باید رمهای قبلی را خارج کنید تا بتوانید آنها را جایگزین کنید. برای خارج کردن ماژول حافظه گیرههایی که آن را نگه داشتهاند را رو به دو طرف فشار دهید. پس از این کار ماژول حافظه بالا میجهد.
سپس گوشههای ماژول حافظه را بگیرید و بدون لمس کانکتورهای طلایی پائین آن، ماژول را بیرون بکشید.
6- نصب رم جدید و ارتقاء رم لپ تاپ
سپس رم جدید را با زاویه 45 درجه و به صورتی که کانکتورهای طلائی رو به پائین باشند، وارد اسلاتهای خالی کنید. سعی کنید با فشار یکنواخت رم را وارد اسلات کنید. هنگامی که یک صدای کلیک شنیدید و احساس کردید که رم جاخورده است، رم را رو به پائین فشار دهید تا کاملا صاف قرار بگیرد و گیرههای نگهدارنده نیز آن را به صورت محکم نگه دارند.
خب! ارتقاء رم لپ تاپ شما تمام شد. اکنون پنل پائینی را ببندید و لپ تاپ را روشن کنید. میتوانید با استفاده از Task Manager و یا پنجره System Information مطمئن شوید که ارتقاء رم لپ تاپ را به درستی انجام دادهاید.
در این مقاله نحوه ارتقاء رم لپ تاپ را فرا گرفتید. در صورتی که هرگونه سوالی برای شما پیش آمده است، آن را با ما در میان بگذارید، کارشناسان نت ران در اسرع وقت با شما تماس میگیرند